Breakpoint 2010

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
joodas
Grupa: Albion Crew

#121 Post autor: joodas »

Z tego co czytam to dzieje sie :) Czekamy na raport z party jak wytrzezwiejecie i dotrzecie do domow.

Wesolych swiat dla wszystkich!

irwin

#122 Post autor: irwin »

Joodas - oglądaj bptv. Oczywiście raport Sebaloza też koniecznie trzeba będzie przeczytać.
Ciekawi mnie ile MB zajmowało te wild-demo-animacja Crestu.

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#123 Post autor: carrion »

Heh....
Nufli animacja 3 minuty !!! pobijcie to!
Sebaloz oczywiscie wie jak to zakodowac i zrobił by to w realtimie.
lamer!

powiem tylko tyle że sama animacji mojej głowy afroboxera zajęłą mi 2 tygodnie poprawiania 36 kaltek w nufli ! nie wspomnę ile DK siedział nad całą resztą !

demo miesci sie na 16 megach REU i powinno być do uruchomienia w Vice!

Widzieliście na bptv nasz taniec (mój i DK'a) na koniec demka - tuż przed bugscreen'em ?
zajebista sprawa widzieć jak publiczność reaguje. zwłaszcza Amigowa brać na efekt z dema TBL'a.

zajebiste przeżycie na breakpoint - priceless!

aha przy okazji demko Black Sun też wykurwiste! mam nawet mały wkład :)
mam wrażenie że kolesie z Turcji jednak wygrają.
aha Clarence'a właśnie poznałem :) fajnie poznać gości z "naszy" czasów po tylu latach
jak mi się coś przypomni to jeszcze napiszę.
c64portal.pl, retronavigator.com

comankh
Kontakt:

#124 Post autor: comankh »

carrion pisze: demo miesci sie na 16 megach REU i powinno być do uruchomienia w Vice!
bo takiego reu nie ma :] no ale wild to wild. kurwa zazdroszcze, widze ze cactus znow sie pogubil jak zwykle.
mialem byc ale nowy dzab na to nie pozwolil (kara za to ze wrocilem na lono gamedev) wiec pijcie z mnie.

k.

#125 Post autor: k. »

obraz 16MB wynika ze sposobu adresowania reu, nigdy w realu nie było takiego sprzętu ale przestrzeń adresowa 3x8b była do zaadresowania. Reu robiące za animator... proste :)

bimber
Grupa: arise

#126 Post autor: bimber »

1541u - i wszystko jasne 8)

ja je*e, pojechali maksymalnie

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#127 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

hej, tu ja z mac booka carriona.

raporick bedzie, no jasne.

carrion poszedl na koncert.

wpadlismy na chwile z browarkami do cornera tureckiego grupy glance . fajne demko zrobili. pilismy bimber na dworze, a w rece megafon i tuba na cale party. staralem sie nic nie mowic ale cactus nalegal. zrobilismy dyskoteke z disko polo, wodka sie skonczyla. bugjam postawil mnostwo browarkow. spoko koles nie liczy sie z kosztami, byl w australii na syntax. a w naszych rekach zostawil butelki warte pol euro, ja swoja sprzedalem. skonczyla mi sie kielbasa, nie ma co jest tylko kebab i pizza. wildy spoko ale zaskoczylo mnie demko polskich amigowcow altair na jakies maszynie z80 costam. no a crest to 100% animacja. to juz wole demko trsi na vic-20. udalo sie zalagodzi konfikt i nikt z polakow nie ma bana, bonzaj wrocil z komisariatu, ma tylko naprawic wyswietlacz w laptopie. pozdro ide pic :)

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#128 Post autor: carrion »

zaraz zacznie sie demo compo na amige i na pc!
kurwa już nie moge z tym party... no ile można pić?
fakt ludzie fajni. i ci z turcji i bugjam/chujwie_jaka_grupa i inni... jednak crestowe bluREU jest na ustach wszystkich.... kapela koncertowa nawet ricka astleya zagrala! :D

koledzy od amigi mówią że nasze wyglądało zajebiście (jak nie z c64) a panowie z TBL powiedzieli że ich efekt w naszym demku wymiatał!

- idziemy na demo compo
- całe kurwa szczęście że sie sebalozowi kiełbasa skończyła bo jebało na całe party-place
- nie wiem jak jutro na 8:00 wstanę
- zajebiste party
- kogo tu nie ma niech żałuje!
- biali pozdrawiają czarnych !

siema

fenek
Grupa: Arise

#129 Post autor: fenek »

Demo grupy Glance.
W koncu mamy na c64 wypelniane wektory dzialajace w jedna ramke
zrobiona metoda zmiany pozycji x sprajtow. Brawo dla kodera ktoremu chcialo sie to zakodowac. :shock: :) Respekt.

ps. wiem ze sprajty, bo juz sprawdzilem kod :wink:

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#130 Post autor: carrion »

fenek:
poznaliśmy kolege od tych wektorów.
mały konus ale kodować potrafi - fajni ci goście z turcji!
dostał duuuże brawa ze te wektory podczas kompo!

irwin

#131 Post autor: irwin »

Fenek to obadaj jeszcze jak Clarence'owi udało się zrobić 9 duszków w linii. No chyba że Carrion & Sebaloz potrafią to z niego jakoś inaczej wycisnąć (np przy pomocy vodken und kielbasen)

Btw. Carrion, Sebaloz i inni - wielkie dzięki za te przekazy na żywo z party. Są bezcenne.

Awatar użytkownika
Nitro
Grupa: Black Sun

#132 Post autor: Nitro »

Tradycyjne loda z party place. Kończy mi się powoli zbiorniczek z czarną energią a i życzliwy kolega z następnego rzędu wyłączył hardcore tak więc mogę iść spać.
Demo Glance zajebiste, wygra zasłużenie na 100%.
Nie wiem co tu jeszcze napisać... Party było hujowe, organizatorzy hujowi, lecę spać, a ogólnie to jeszcze kupa ludzi imprezuje like there's no tomorrow, część w spuszczonych bynajmniej nie gaciach co ktoś mógłby wywnioskować z plakatów tylko spodniach.
Ah, no i data na serwerze jest zjebana, tutaj mamy 6'tą a nie trzecią z hakiem.

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#133 Post autor: wackee »

carrion pisze:demo miesci sie na 16 megach REU i powinno być do uruchomienia w Vice!
Carrion misiu, i Ty też nie widzisz rozbieżności pomiędzy tym a http://noname.c64.org/csdb/release/?id=81780?

Deekay dla mnie jest największym hipokrytą sceny, sorry :)
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#134 Post autor: wackee »

Nitro pisze:Demo Glance zajebiste, wygra zasłużenie na 100%.
Fajne demko, ale zdecydowanie nie zasługuje na same dziesiątki które wystawiają mu na csdb... przez moment było wyżej od Andropolis, no kuźwa :)

Zajebiste wektorki w Twoim demku. Szacun.
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#135 Post autor: booker »

carrion pisze: Widzieliście na bptv nasz taniec (mój i DK'a) na koniec demka - tuż przed bugscreen'em ?
Niestety nie, bo w streamie bptv w czasie pokazywania prac nie leciał bigscreen ani co przed nim.
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
kordiaukis
Grupa: aRise

#136 Post autor: kordiaukis »

jol...dotarlem do domu...party bylo zajebiste..raportu nie bedzie...

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#137 Post autor: carrion »

Jestem z powrotem. Raportu też nie będę pisał bo robiłem to na żywo (wrzucę tylko resztę zcjęć i filmików).
Party było mega zajebiste. Nie do opisania jest skala i sposób w jaki organizatorzy nad tym panuja! szacun!

Wacek:
Chyba nie do końca rozumiem ta analogię, którą pokazujesz, chętnie o tym porozmawiam, ale nie na forum - :)

DJ Gruby

#138 Post autor: DJ Gruby »

I już po party... Czas zleciał nam bardzo szybko. Party było niesamowite! Skala, rozmiar imprezy, ludzie - fantystyczne! Podziękowania i pozdrowienia dla wszystkich, którzy byli, którym się chciało. Było warto! Do zobaczenia za tydzień na party w Krakowie! :)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#139 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

wrocilem juz do domu, raporcik napisze, bylismy az do samego konca do rozdania nagrod.

Nitro, podaj konto na ktore przeslac rownowartosc 270 euro nagrody za drugie miejsce w demo kompo, bedziesz mial na nowa kurtke bo starej nie znalazlem juz na party place :)

Carrion, podaj adres, nie dostales zadnej nagrody za grafike ale i tak mam dla Ciebie koszulke :)

comankh
Kontakt:

#140 Post autor: comankh »

wackee pisze:seamlessly looped and really looks excellent
wacek kurwa, no ja cie prosze, jakbys robil takie loopy w dzwieku to wszystko by trzeszczalo :P

aaaa-ni-macja :D

ODPOWIEDZ