Test Disk
Test Disk
Posiada ktoś namiary na krótki i szybki tester dysków (coś ala disk teter Wegiego), ale z możliwością wyboru napędu?
Znalazłem kilka, ale są to zazwyczaj kombajny, które uruchamiają się dłużej niż sam test...
Znalazłem kilka, ale są to zazwyczaj kombajny, które uruchamiają się dłużej niż sam test...
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]
Re: Test Disk
http://csdb.dk/release/?id=50458
Po screenshocie chyba tu da się wybrać napęd. Nie sprawdzałem.
Zapytam Wegiego.
Po screenshocie chyba tu da się wybrać napęd. Nie sprawdzałem.
Zapytam Wegiego.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.
Niestety, to nie wybór napędu a tylko potwierdzenie rozpoczęcia testu. Dalej lipa.
B O O M !
Obczaj na worldofjani z czego on tam skladal dia carta do 1541. Cos mi sie kojazy ze sa odnosniki do pojedynczych softow a tam jednym z nich jest tester.
2021.06.16 "U mnie w okolicy też nikt nie umarł - ale nie będę na tej podstawie twierdził, że Covid nie istnieje ani że nie jest żadnym zagrożeniem"
2023.09.09 U mnie też nikt nie umarł włącznie z ciotką chorą na białaczkę. Dwukrotnie zaszczepiona dostała covida w szpitalu - żyje. Ta plandemia to już jak Bóg - wszędzie jest i nikt go nie widział.
2023.09.09 U mnie też nikt nie umarł włącznie z ciotką chorą na białaczkę. Dwukrotnie zaszczepiona dostała covida w szpitalu - żyje. Ta plandemia to już jak Bóg - wszędzie jest i nikt go nie widział.
Może mały offtop, ale jeśli ktoś chce porządnie przetestować dwa dyski oraz napęd - ważna sprawa, bo starzejące się sprzęty nie nadążają za wyżyłowanymi loaderami. Niestety rozwiązanie jest czasochłonne, należy nagrać demo:
http://csdb.dk/release/?id=2778
I tam jest drive tester na początku. Zainspirowany tym, że demo padło podczas compo właśnie poprzez nie nadążanie z ładowaniem danych.
wegi/b]: pisze o napędach bo bo X lat temu przepuściłem wszystkie swoje dyski przez twój tester, trochę odpadło, z resztą z dumą pojechałem na party i okazało się, że np. Black Spark gdzie są bardzo agresywne timingi się wywala.
Zmiana napędu pomogła.
http://csdb.dk/release/?id=2778
I tam jest drive tester na początku. Zainspirowany tym, że demo padło podczas compo właśnie poprzez nie nadążanie z ładowaniem danych.
wegi/b]: pisze o napędach bo bo X lat temu przepuściłem wszystkie swoje dyski przez twój tester, trochę odpadło, z resztą z dumą pojechałem na party i okazało się, że np. Black Spark gdzie są bardzo agresywne timingi się wywala.
Zmiana napędu pomogła.
Wegi, a nie myślałeś nad rozwinięciem swojego programu właśnie o możliwość wyboru napędu?
Kiedyś korzystałem wyłącznie z niego, jakoś tak utkwił mi w pamięci jako kanon... mógłbyś przedłużyć jego żywot:)
Kiedyś korzystałem wyłącznie z niego, jakoś tak utkwił mi w pamięci jako kanon... mógłbyś przedłużyć jego żywot:)
B O O M !
To raczej nie problem samemu dorobić menu i poszukać gdzie robię wpis do $BA (nr urządzenia)
2021.06.16 "U mnie w okolicy też nikt nie umarł - ale nie będę na tej podstawie twierdził, że Covid nie istnieje ani że nie jest żadnym zagrożeniem"
Powiedział koder do swappera...wegi pisze:To raczej nie problem samemu dorobić menu i poszukać gdzie robię wpis do $BA (nr urządzenia)
Ale spoko, napnę muskuły i pocisnę temat.
B O O M !