sens jest, chociaz spokojnie znajdziesz taniej baz lcd (mam i jest wysoce zbędny).
jak masz więcej sosu - 1541 ultimate, ew ustawić się w kolejce do kisiela po 1541uk (o ile dostepne sa juz przejsciowki do 128d)
comankh pisze:sens jest, chociaz spokojnie znajdziesz taniej baz lcd (mam i jest wysoce zbędny).
jak masz więcej sosu - 1541 ultimate, ew ustawić się w kolejce do kisiela po 1541uk (o ile dostepne sa juz przejsciowki do 128d)
Hmmm jest na aledrogo bez LCD ale droższy niż z, a 1541 ultimate wyprzedane.
Witam ponownie, przeglądałem różne fora i koledzy sugerowali abym sprawdził zasilacz.
Więc dziś się zabrałem za miernik i napięcia +5V i +12V są OK ale ~9V pokazał 0.
Czyżby trafo padło?
Co znaczy cieply. A sprawdziles czy masz obraz z gniazd 80 kolumnowego ?
Tylko sprawdz jak masz klawsz 40/80 column. A najlepsza do tego modelu to jest stacja 1571 .
8bit2 pisze:Co znaczy cieply. A sprawdziles czy masz obraz z gniazd 80 kolumnowego ?
Tylko sprawdz jak masz klawsz 40/80 column. A najlepsza do tego modelu to jest stacja 1571 .
Jak dotykam okładów palcem to tylko na nim wyczuwam zmianę temperatury. Nie sprawdzałem bo nie mam kabla RGB dopiero go robię, klawisz jest wyciśniety. Zresztą jak podłączałem przez RF lub Video i przełączałem 40/80 column nie było reakcji.
Taka temp. jest prawidlowa. Czy masz stacje dyskow i jakas dyskietke ?
Gdybys mial mozliwosc to moglbys sprawdzic czy jest auto-boot.
Mozesz jeszcze podociskac uklady w podstawkach czasami pomaga
Jesli masz multimetr to moglbys sprawdzic stan wyjsc na porcie i/o procesora czy wogole jest start reset.
8bit2 pisze:Taka temp. jest prawidlowa. Czy masz stacje dyskow i jakas dyskietke ?
Gdybys mial mozliwosc to moglbys sprawdzic czy jest auto-boot.
Mozesz jeszcze podociskac uklady w podstawkach czasami pomaga
Jesli masz multimetr to moglbys sprawdzic stan wyjsc na porcie i/o procesora czy wogole jest start reset.
Sprawdzałem "auto-boot" ale tylko zakręciła i się zaświeciła dioda po włączeniu.
No teraz to nie możliwe właśnie dziś wysłałem do speca płytę główną.
Ale dziękuję za rady