Witam. Odgrzebałem stary zestaw C64. Odkurzyłem, uruchomiłem, wykalibrowałem głowicę magnetofonu i wgrałem ze dwie gry. Niestety dźwięku brak. Zamiast niego budzenie, zarówno a Audio-Out jak i na RF. Procesor SID (muzyczny) bardzo się grzeje.
Parenaście lat temu all było sprawne.
Ktoś mógłby coś poradzić ?
Brak dźwięku - buczenie.
prawdopodobnie zjarałeś SIDa. trzeba by go wymienić... szkoda, trzeba podłączać komodorka do tv jak obydwa są wyłączone z prądu (najlepiej całkowicie). potem uruchamiasz tv a dopiero pozniej komcia. jesli podłączenie jest prawidłowe oraz komputer sprawny to nie uszkodzisz SIDa.
Bee boozed together in Comaland!!!
mialem gdzies takiego sida, nawet nakleilem sobie na nim 'buczy tylko'
pytanie czy sid sie spalil bo cos zwarles na wyjsciu czy poprostu cos sie spierdzielilo na plycie. najczesciej jednak to sid do wymiany.
pytanie czy sid sie spalil bo cos zwarles na wyjsciu czy poprostu cos sie spierdzielilo na plycie. najczesciej jednak to sid do wymiany.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
sid generalnie to najdrozszy i najbardziej poszukiwany cip i z reguly kosztuje tyle co komodorek. wiec najprosciej i najtaniej kupic jakiegos komodora na alegro czy gdzie tam lubisz.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.