Soft do ramcart 2.5 oraz geo/neo ram
Soft do ramcart 2.5 oraz geo/neo ram
Witam,
W przepastnych archiwach szukam softu do tego sprzętu. Może ktoś coś znalazł poza csdb?
W przepastnych archiwach szukam softu do tego sprzętu. Może ktoś coś znalazł poza csdb?
Mam 2 takie programy, więcej nie znalazłem.
RAM CART V2.5 BACKUP-mega speed version by WEGI/ATLANTIC/FATUM
- program do kopiowania dyskietek
RAMCARTINIT/WEDLOCK/KRECIKI
- RC init and Mass improved by Grabba
- Linked and design by Wedlock
- szybki boot z dyskietki, przesyla do ramcarta macroassembler przerobiony pod RAMCARTA
Chcesz ?
RAM CART V2.5 BACKUP-mega speed version by WEGI/ATLANTIC/FATUM
- program do kopiowania dyskietek
RAMCARTINIT/WEDLOCK/KRECIKI
- RC init and Mass improved by Grabba
- Linked and design by Wedlock
- szybki boot z dyskietki, przesyla do ramcarta macroassembler przerobiony pod RAMCARTA
Chcesz ?
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 11:36 przez fenek, łącznie zmieniany 1 raz.
no pewnie że chce szczególnie... że mam wszystkie dyskietki grabby i tegoż assa nie mam. Została mi oryginalna dyskietka od ram cart 2.5 ale jest na niej najnowsza prawda Pewnie był tam soft do carta, jakiś ramdysk czy cuś .. może ktoś ma? Chciałbym to wszystko zgromadzić w folderze projektu geoaction... no i do testów.
Jest na stronie YTM: http://ytm.bossstation.dnsalias.org/html/ramcart.html
Na filetach jest też burst-kopier i driver do Geosa autorstwa YTM.
Na filetach jest też burst-kopier i driver do Geosa autorstwa YTM.
ok, to ten burst działa (czyli kopiuje i veryfikuje źródło) po przełączeniu na odczyt weryfikacja jest błędna. Tajemnicą dla mnie jest co się dzieje gdy:
Bit7 jest 1 i przełącznik jest na odczyt. Z opisu ytm wynika że kartę widać w obszarze 8000 80ff jeżeli jest na odczyt i bit7 jest zero (default). Mógłby ktoś z zacnych kolegów sprawdzić co się dzieje po ustawieniu bitu 7 i przełącznika na read-only? Czy kart znika z obszaru 8000? czy możliwy jest zapis do obszaru df00? Muszę to jakoś zakodować.
Bit7 jest 1 i przełącznik jest na odczyt. Z opisu ytm wynika że kartę widać w obszarze 8000 80ff jeżeli jest na odczyt i bit7 jest zero (default). Mógłby ktoś z zacnych kolegów sprawdzić co się dzieje po ustawieniu bitu 7 i przełącznika na read-only? Czy kart znika z obszaru 8000? czy możliwy jest zapis do obszaru df00? Muszę to jakoś zakodować.
Tylko gdybam, a moze jest tak ze ramcart jest ustawiony na zapis
i dane zapisywane sa tez do pamieci c64 pod $8000-$8100 ?
A po przelaczeniu carta na odczyt w obszarze $8000-$8100 nie widac
wczytanych danych tylko ktoras ze stron pamieci ramcarta ?
Wczytujesz dane robisz sta $8000 jako do pamieci c64 a tam caly czas widac pamiec z ramcarta ?
Wieczorem to sprawdze.
i dane zapisywane sa tez do pamieci c64 pod $8000-$8100 ?
A po przelaczeniu carta na odczyt w obszarze $8000-$8100 nie widac
wczytanych danych tylko ktoras ze stron pamieci ramcarta ?
Wczytujesz dane robisz sta $8000 jako do pamieci c64 a tam caly czas widac pamiec z ramcarta ?
Wieczorem to sprawdze.