a tak przy okazji...
to podobno nie ma X25 tylko za dwa lata, czyli X26.
słyszałem to jako plotkę ale znajomi mówią że potwierdzona. ktoś coś?
tak, potwierdzona, na oficjalnej stronie party wisi informacja o tym :
X 2024 UPDATE
The party will continue once every two years
Please note that there will be no X in 2025, as we are moving back to the bi-annual cadence in even years.
Jest mi strasznie wszystko jedno, ale organizatorzy palą Jana. Ich przekaz rok temu był inny.
Że niby muszą organizować cyklicznie co rok żeby mieć zapewnioną miejscówkę, bo chętnych na wynajem jest dużo.
Ktokolwiek jedzie - bawcie się młodzieżowo.
Na mojego nosa chyba trochę zawiedli się tegoroczną deklarowaną frekwencją, będąc mocno nastawieni na podobny wynik jak ubiegłoroczny rekord.
W zeszłym roku chyba z 500+ osób się zjechało (wiadomo, po 5 letniej suszy vide pandemia), a teraz ledwie trochę nad 200 i ciągłe apele że bilety dostępne, podczas gdy w zeszłym roku tickety rozeszły się jak ciepłe bułeczki.
Ta informacja o zmianie cyklu na 2-letni pojawiła się dopiero niedawno na stronie X-a.
Tak tylko dla ciekawości.
Pozwoliłem sobie sprawdzić.
Oficjalnie na X2023 były 354 osoby, łącznie z organizatorami i zaproszonymi gośćmi.
Zgadza się, 354, też sprawdziłem.
Ciekawe ile w takim razie przyjedzie realnie w tym roku partyzantów na X-a, skoro zadeklarowało się na stronie trochę ponad 200-tu, gdy tymczasem w zeszłym roku było ponad 500 zadeklarowanych :