Zmarł Ramos
Będzie info na profilu Muzeum Historii Komputerów i Informatyki na FB. Pogrzeb będzie we środę lub czwartek.
-
-
-
Witam Wszystkich na forum po raz pierwszy.
Chciałbym dodać kilka słów od siebie w tych smutnych dniach.
Od momentu kiedy wróciłem do kodowania na C64, Ramos był jedyną osobą, z którą miałem bieżący kontakt telefoniczny. Raz odwiedziłem go przy okazji w Sosnowcu aby go poznać. Oglądałem muzeum.
To co robił dla C64, robił z pasją jakiej ja nie miałem nawet za łepka. On był aktywny na scenie cały czas. Był liderem grupy, która wypuściła najwięcej produkcji na polskiej scenie C64. Jak rozmawiałem z nim zawsze wszystko wiedział, o ludziach, o wydarzeniach, o demach, grach... Chodząca encyklopedia.
Ciągle rzucał pomysłami jakie moglibyśmy zrealizować na C64.
Nigdy nie przypuszczałem, że to się może tak skończyć.
Ramos był jedną z największych postaci sceny C64 i tak będę o nim pamiętał.
Bartek (Don Kichote / Samar).
Chciałbym dodać kilka słów od siebie w tych smutnych dniach.
Od momentu kiedy wróciłem do kodowania na C64, Ramos był jedyną osobą, z którą miałem bieżący kontakt telefoniczny. Raz odwiedziłem go przy okazji w Sosnowcu aby go poznać. Oglądałem muzeum.
To co robił dla C64, robił z pasją jakiej ja nie miałem nawet za łepka. On był aktywny na scenie cały czas. Był liderem grupy, która wypuściła najwięcej produkcji na polskiej scenie C64. Jak rozmawiałem z nim zawsze wszystko wiedział, o ludziach, o wydarzeniach, o demach, grach... Chodząca encyklopedia.
Ciągle rzucał pomysłami jakie moglibyśmy zrealizować na C64.
Nigdy nie przypuszczałem, że to się może tak skończyć.
Ramos był jedną z największych postaci sceny C64 i tak będę o nim pamiętał.
Bartek (Don Kichote / Samar).