Wygrzebałem ostatnio w starych "zbiorach" coś, co kiedyś było moim Finalem II. Z tego co pamiętam, to się nie zepsuło, tylko z powodu przesiadki na Action Replay zostało przerobione dość mizernie chyba przeze mnie i Mayk'a na jakiś układ z 8255. Nie pamiętam, do czego to służyło. Może ktoś kojarzy?
W każdym razie, chciałbym to odbudować jako Final II. Płytka jest zmasakrowana, ma poprzecinane ścieżki bo służyła po przeróbce tylko jako złącze do C64, natomiast 4 układy scalone z Final II na niej zostały. Do tego mam jakieś 3 kostki EPROM, z których jedna prawdopodobnie pochodzi z tego Finala II - czy ktoś mógłby potwierdzić, że faktycznie EPROMy o tej pojemności były montowane w tym modelu, czy to raczej nie są kostki z niego? Ewentualnie czy można je wykorzystać np. pod JiffyDOS?
No i prośba - jeśli ktoś z Was ma taki sam egzemplarz, sprawny, to poprosiłbym o wrzucenie zdjęć płytki z góry i z dołu, tak żeby mniej więcej było widać ile tam było oryginalnie elementów i jakie, tudzież jak szły te ścieżki które nie są zasłonięte układami. Ewentualnie może ktoś ma schemat tej wersji i mógłby wrzucić albo podać link ?
Być może zrobię PCB od nowa, ale najpierw chciałbym to połączyć tak jak powinno być i sprawdzić, czy to ruszy jako Final II

Pozdrawiam