nowe demo offence

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nes
Grupa: Impact

#21 Post autor: nes »

"August 15, 2011 – 10:51" ?

Btw. moim zdaniem akurat ta część z tym scrollem jest zrobiona IDEALNIE, widać duży postęp w stosunku do scrolla z Illmatic

A to wszystko jest o tyle dziwne, że podobno scena umarła ;)
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#22 Post autor: carrion »

no demo wyszło na LCP i przez chwilę było na CSDB.

illmatic był 12 lat temu - szczerze liczę na postęp i że ktoś pobije (no i pobił to demo) ale chłopaki z offence to tak jak by nie mogli się zdecydować....
z jednej strony wiemy że potrafią a z drugiej sami chyba nie chcę bo niespójny deisgn i "press space" pokazuje że nie bardzo wiedzą w którą stronę iść...
c64portal.pl, retronavigator.com

k.

#23 Post autor: k. »

zabrakło składacza.

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

Re: nowe demo offence

#24 Post autor: booker »

carrion pisze:jak oceniacie?

naprawdę podzielacie ten zachwyt na csdb?
Link?
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#25 Post autor: kotrobot »

Nie, Link nie robił muzyki do tego dema.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

jericho
Grupa: Draco Tropyx WST

#26 Post autor: jericho »

@zielok:
Zresztą ja kompletnie nie rozumiałem zachwytu nad "Another Beginning". Nad 2011 też nie rozumiem ale bardziej to demo do mnie przemawia.

Na X'2010 wszyscy byli najebani i najarani więc demo zrobiło furorę dzięki partom z DISC/O, scrollowi i ogólnie było chyba puszczone w najlepszym momencie i wznoszącej fali!:)
Wiem, bo byłem i też na nich głosowałem...
Aż wstyd się przyznać że drugi raz jak te demo oglądałem w domu to wyłączyć chciałem już praktycznie po pierwszych 5 minutach i tylko spacje naciskałem...
No cóż... Demka robią eventowe bo na LCP jak byłem w gazie to 2011 też mi się nawet podobało:)
Może to kwestia grafiki która ratuje całe demo!
Bee boozed together in Comaland!!!

jammer
Grupa: MSL
Kontakt:

#27 Post autor: jammer »

Wiecie, demo to czasami coś więcej niż technika ;) Jest tutaj sporo screenów, które po prostu cieszą, bo tryskają z pomysłem i świeżością. Mój faworyt to greetingsy z twarzami na sprajtach - proste, ale wygląda zajebiście. Jak Dutch Breeze zawsze mnie w kurwę nudziło, tak to oglądałem z bananem na twarzy ;] W czasach, kiedy wszystkie dema wyglądają podobnie zawsze przyda się coś innego, prawda?

Awatar użytkownika
wegi

#28 Post autor: wegi »

To demo ma kilka genialnych momentów które mnie powalają, na kilka podobnych pomysłów wpadliśmy z Isildurem, w niektórych momentach widać że ktoś bardzo się przyłożył do synchro z muzyką, bardzo dużo kapitalnej grafiki.
Dalej zgadzam się z kilkoma przedmówcami Nitro, Kisiel... A więc tak fatalny linking niesłychanie obniża jakość dema to jest cofnięcie się do roku poniżej 93. To faktycznie jest demotywujące nawet gdyby Michał złożył DT rok wcześniej miałoby lepszy linking. Niektóre muzyczki sprawiają wrażenie też jakby były z lat 80-90 IMO. Zmiana msx przy każdym parcie i wyciszenie znów obniża jakość dema. Widać tu wielki pośpiech autorów aby za wszelką cenę wystawić to na party - a szkoda bo parę miesięcy dopracowania i byłoby IMHO 9.5 . Dużo pracy zmarnowanej przez pośpiech. Pewnie Oswald i HCL się nie wypowiadają, bo nie chcą mówić źle...

Jest to z pewnością nietuzinkowa produkcja i bardzo duża chociaż wiele osób się do niej przyłożyło - jakkolwiek jak spojrzę na CYCLE HCL'a który wali więcej jak fullscreenowego twistera na FPP sprajtach odgrywając 4 razy na ramkę muzyczkę albo na OSWALDA REAL - to nie jest to ta klasa i krzywdzące dla nich jest przyznawanie dyszek APSO nawet jak dla kolegów.

randall
Grupa: msl/esm

#29 Post autor: randall »

napisałem na csdb, i tu się odważę: to jest zajebiste demo. możliwe, że dla kogoś, kto się nie zna na kodzie i pikselach, czyli m. in. dla mnie. części z ufoludkiem i popcornem - kurwa, panowie, wymyślcie coś równie cieszącego. a brak linkingu dla mnie akurat jest zaletą - można sobie szybko wyłączyć każde ewentualne gówno. to już bardziej bym narzekał na brak partselectora.

splatterpunk

#30 Post autor: splatterpunk »

Demo oglądałem pod VICE. Dwa podejścia. Wywala mi się zaraz po "popcorn part". Do tego momentu jest najprzedniejszego rodzaju, dalej nie mogę nic powiedzieć. Za drugim razem wyłączyłem Actiona, to samo. Wie ktoś coś?

splatterpunk

#31 Post autor: splatterpunk »

Wie ktoś coś?? Tylko mnie się wywala pod VICEm?? Przecież uwaliłem Actiona...

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#32 Post autor: kotrobot »

Działa bez problemu na Vista i XP, najnowszy Vice i przedostatnia wersja.
Głównie na Alt+W. :)
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#33 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

Splatterpunk, moze ogladasz ta wersje z youtube? Ona zawsze wywala sie przy tym popcornie, sprawdzalem kilka razy i zawsze tak samo sie konczy.

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#34 Post autor: booker »

Mnie sie to demo podoba, nie wiem o co Wam chodzi. Kufa 4 dyskietki zajebane całkiem fajnym stuffem a oni jeszcze marudza. pfff.

@Splatter, party mozesz zobie załadowac tez z reki :)
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

ODPOWIEDZ