Podziwiam Wasz podziw
nad gwizdkami i dzwonkami Vice bo ja ze strachem odpalam coraz to nowszą wersję ponieważ od niepamiętnych już wersji to co mogę powiedzieć o Vice to ZDYCHAJĄCY ŻÓŁW
Odtwarzanie z dźwiękiem graniczy z cudem tzn uzyskuję do minuty godne podziwu harczenie piski i przeskoki by otrzymać komunikat że odtwarzanie muzyki (szit popierdy i piski a nie muzyka) zdechło ku uciesze moich uszu.
Jakość emulowania obrazu jest genialna przy depaku i static screenie wtedy w trybie warp leci z 1000% no ale dema to nie tylko depak więc przy użyciu driva często w trybie warp szybkość emulacji spada poniżej 100% (!) nie mówiąc już bez trybu warp... Przedziwny komunikat na belce 100% 4fps - to co oznaczałoby 100% 50fps? Może coś mylę i źle kojarzę?
Cudowność emulacji Vice siada jeszcze bardziej jak chcę sobie przesunąć głowicę na np 38 ścieżkę (illegal dir) - nie sprawdzałem tego może już poprawione?
Monitor o wielu opcjach - ale nawet prostacki AR w c64 ma coś takiego jak analiza wprowadzanego wiersza i moge wpisać d03000400 i poleci disas od $0300 do $0400 we Vice of cozz nie poleci bo wywali błąd...
Nie mówiąc już o disassemblacji od dołu do góry i wstecz coś co jest na porządku dziennym w 20letnim 8bitowym kodzie to w nowoczesnym PC optimize na 20core albo 50 (żart) jest kompletnie nieosiągalne:P
Przełączam na disas driva ups - okno z rejestrami to samo co na monitorze ramu c64? cuda na kiju ten sam stan rejestrów i PC? nie of coz to kolejne niedociągnięcie... Są i plusy - opcja debug borderow - kapitalna
Generalnie jak chcę coś obejrzeć i nie mieć rozstroju żołądka - włączam HOX'a który odtwarza bez szarpania i harczenia warp dochodzi do ponad 200% średnio 190 a nie do max 160 a średnio 120! Nawet prostacki CCS szarpie i mniej pocharkuje jak to cudo Vice a jak wdusze alt + f3 to jest true 500% a alt shift+f3 pewnie z 1000%
Może kupię nowego laptopa to będzie lepiej