Dyskusje, uwagi, pomysly
Moderator: elban
2012 będzie Piernik, więc będzie się gdzie zalać ale potem, to lepiej przysiedzieć i kopnąć z zalewajką na X'sie.
To tak IMHO.
No ale w 2013 trza już coś zacząć organizować większego, termin okolic tak jak była Silesia wszystkim pasuje, jak się wydaje, więc....
To tak IMHO.
No ale w 2013 trza już coś zacząć organizować większego, termin okolic tak jak była Silesia wszystkim pasuje, jak się wydaje, więc....
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.
A może party w maju 2013? W tym roku pewnie też będzie LCP i zapewne w okolicach wakacji, więc mała konkurencja dla nich wcześniej? W maju jest już ciepło (długi weekend?) a od Xa 2012 upłynie sporo czasu aby przygotować już jakieś demko. Z Xem nie konkurujmy, ale z takim LCP chyba można? Łatwiej ludziom z Czech, Słowacji, Węgier, Niemiec przyjechać, ale jak by się wymyśliło jakieś atrakcje jak koledzy od /|\ na Silly Venture to czemu nie? Np zaprosić Marka Bilińskiego hm?
o atari mamzdanie jakie mam ale to co zrobili na party (te nagrane greetingsy i pan z kombi) to pierwsza klasa eventy!
[edit]
Pamiętam że przez SP5 chcieliśmy Jerri Elsworth (czy jak ona tam sięnazywa) zapraszać...
o atari mamzdanie jakie mam ale to co zrobili na party (te nagrane greetingsy i pan z kombi) to pierwsza klasa eventy!
[edit]
Pamiętam że przez SP5 chcieliśmy Jerri Elsworth (czy jak ona tam sięnazywa) zapraszać...
c64portal.pl, retronavigator.com
Na opinię pozytywną Volcano to bym raczej nie liczył.
Co do pierników 2013 nie widzę tego jako party. Dajmy na to: kemping dla 80-100 osób w domkach? Uzależnienie od pogody (no chyba że będziemy jak te szprotki pod wiatą się ściskać) itp.
Wszystko jest do zoorganizowania ale imo nie w trampie, prędzej w NRD
Co do pierników 2013 nie widzę tego jako party. Dajmy na to: kemping dla 80-100 osób w domkach? Uzależnienie od pogody (no chyba że będziemy jak te szprotki pod wiatą się ściskać) itp.
Wszystko jest do zoorganizowania ale imo nie w trampie, prędzej w NRD
- Sebaloz/Lepsi.De
Jesli party ma byc na serio z dobrymi tradycjami North i Silesii to popieram, ale nie chce kontynuacji niektorych zlych tradycji z Northa i Silesii. Oczekuje ze przed podaniem terminu party bedzie podpisana umowa na wynajecie lokalu. No i przede wszystkim konkursy maja byc powaznie potraktowane, od regulaminow do sprzetu obslugujacego kompa. Podrzucane prace, niesmaczne fotomontaze i inne puszki, maja trafic do kosza, a nie na bigscreen.
Sebastian - to czy bedzie podpisana umowa pewnie bedzie zalezalo od tego czy maz zaufania (czyli nie ja) otrzyma odpowiednie wsparcie sponsorow / przedplat / innego rodzaju zapewnien. Wszystko zalezy od wynikow ankiet - to tam a takze na forum wykluje sie formula party.
To nie ma byc takie party jak do tej pory, ze organizatorzy do konca drza o to czy ludzie w ogole przyjada, a potem czy ich ktos przesympatycznie nie zjebie za rzeczy, na ktore nie maja wplywu lub leza poza ich zasiegiem. To ma byc NASZE party, o ktorego ramach, konwencji, terminie, lokalizacji i sposobie finansowania zdecydujemy tutaj.
Jezeli sie nie uda osiagnac rozsadnego kompromisu to party nie bedzie. Jezeli Ty bedziesz jedynym krzyczem, to Cresh przywiezie Cie w kartonej postaci, do ktorej bedzie strzelac z dlugopisow a na koniec Kisiel ja spali w ognisku. I tyle
Mamy ponad rok zeby wszystko wspolnie wymyslec i obgadac. Zaczynamy od lokalizacji.
Sebastian - to czy bedzie podpisana umowa pewnie bedzie zalezalo od tego czy maz zaufania (czyli nie ja) otrzyma odpowiednie wsparcie sponsorow / przedplat / innego rodzaju zapewnien. Wszystko zalezy od wynikow ankiet - to tam a takze na forum wykluje sie formula party.
To nie ma byc takie party jak do tej pory, ze organizatorzy do konca drza o to czy ludzie w ogole przyjada, a potem czy ich ktos przesympatycznie nie zjebie za rzeczy, na ktore nie maja wplywu lub leza poza ich zasiegiem. To ma byc NASZE party, o ktorego ramach, konwencji, terminie, lokalizacji i sposobie finansowania zdecydujemy tutaj.
Jezeli sie nie uda osiagnac rozsadnego kompromisu to party nie bedzie. Jezeli Ty bedziesz jedynym krzyczem, to Cresh przywiezie Cie w kartonej postaci, do ktorej bedzie strzelac z dlugopisow a na koniec Kisiel ja spali w ognisku. I tyle
Mamy ponad rok zeby wszystko wspolnie wymyslec i obgadac. Zaczynamy od lokalizacji.
was twenty, is five, my friend...
2013 to dla mnie taka sama abstrakcja jak 2033.
Ale spoko, deklaruję chęć przyjazdu.
I jak nie będzie jakiegoś mega konkretnego pierdolnięcia na rynku, to wspomogę imprezę finansowo.
Lokalizacja nie ma specjalnie dla mnie znaczenia.
Termin - celujcie we wrzesień.
Ale spoko, deklaruję chęć przyjazdu.
I jak nie będzie jakiegoś mega konkretnego pierdolnięcia na rynku, to wspomogę imprezę finansowo.
Lokalizacja nie ma specjalnie dla mnie znaczenia.
Termin - celujcie we wrzesień.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.
Żeby nie było wtopy organizacyjnej, proponuję zwrócić uwagę na koszta udziału zaproponowane przez elbana, i organizatorom zrobić zbiórkę kasy z dużym wyprzedzeniem (2012?), żeby nie mieć takiego ciśnienia jak było przed SP5.
Przy okazji pytanie - 150-200 zł za 2 dni = jeden nocleg ? Jak tak to proponuję hotel Belvedere w Zakopanem, podobno mają mało klientów, powinni za taką kwotę 1 nocleg dać.
Jeśli to na 1 nocleg, to chciałbym też zwrócić uwagę, że kompo będzie w dniu przybycia, czyli jak ktoś dojedzie o 14-tej, to będzie mieć całe 5 godzin na zaaklimatyzowanie się - potem kompo, ognisko po północy?, powrót na 2 dzień do 14-tej, bo tak ośrodki wymeldowują?
Przy okazji pytanie - 150-200 zł za 2 dni = jeden nocleg ? Jak tak to proponuję hotel Belvedere w Zakopanem, podobno mają mało klientów, powinni za taką kwotę 1 nocleg dać.
Jeśli to na 1 nocleg, to chciałbym też zwrócić uwagę, że kompo będzie w dniu przybycia, czyli jak ktoś dojedzie o 14-tej, to będzie mieć całe 5 godzin na zaaklimatyzowanie się - potem kompo, ognisko po północy?, powrót na 2 dzień do 14-tej, bo tak ośrodki wymeldowują?
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/
-
hm. to zmienia postać rzeczy.bimber pisze:2 dni = 2 doby (piatek-sobota, sobota-niedziela).
w turystyce "2-dniowe" to zawsze 2 dni = 1 nocleg.
http://www.strzyza.pl/index.php?option= ... &Itemid=30kisiel pisze:@bimber, Pracujesz może w pomocy paliatywnej, domu opieki, szpitalu ?
Hm.. a Kisiel znowu nie na temat
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 20:29 przez nes, łącznie zmieniany 1 raz.
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://www.dzialdowska.pl/
Dla ciekawości - byłem w dużym DK na dzielni.
Zacząłem nawijać o możliwości zorganizowania imprezy, wynajęciu sal, etc.
W sumie się zainteresowali.
Ale jak powiedziałem, że to na 3 dni, w rachubę wchodzi alko, to kazali mi grzecznie spierdalać. Aż tak im na kasie nie zależy...
Dla ciekawości - byłem w dużym DK na dzielni.
Zacząłem nawijać o możliwości zorganizowania imprezy, wynajęciu sal, etc.
W sumie się zainteresowali.
Ale jak powiedziałem, że to na 3 dni, w rachubę wchodzi alko, to kazali mi grzecznie spierdalać. Aż tak im na kasie nie zależy...
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.