Historia C64 w Polsce - wywiad z Waldemarem Czajkowskim!
Historia C64 w Polsce - wywiad z Waldemarem Czajkowskim!
Wszystkich czytelników chciałbym zaprosić do lektury obszernego wywiadu z Panem Waldemarem Czajkowskim - twórcą serii tematycznych kaset z grami na komputer Commodore 64! Temat bardzo ciekawy, nie tylko dla osób niezwiązanych z komputerami, zapraszam gorąco!
Znajdziecie tutaj także informacje o Black Boxie, Mian Boxie, Robercie Kingu, Atraxie, Micrus Copy itp.
http://www.riversedge.pl/wywiad_z_walde ... zajkowskim
Znajdziecie tutaj także informacje o Black Boxie, Mian Boxie, Robercie Kingu, Atraxie, Micrus Copy itp.
http://www.riversedge.pl/wywiad_z_walde ... zajkowskim
http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na nową odsłonę mojej strony z artykułami i galerią! Scena C64, wywiady, relacje z koncertów etc.
Giełda pierwotnie zorganizowana była w Klubie Żeglarskim na Wybrzeżu Wyspiańskiego. Było to małe pomieszczenie na parterze i piętrze ... pamietam bylem kilka razy pomieszczenie nie bylo az takie male
Taka ciekawostka ... Na giełdzie było nas trzech: ja, Mirek i Pumex, czyli Jerzy Poprawa. ... w 1990 roku zrobilem intro Pumexowi ktore to mial dolaczac do swoich gier, tlumaczenie mu jak ma to robic zajelo mi chyba 3-4 godziny suma sumarum nie wiem czy i tak zrozumial jak ma doczepiac intro i kompresowac je razem z gra
Taka ciekawostka ... Na giełdzie było nas trzech: ja, Mirek i Pumex, czyli Jerzy Poprawa. ... w 1990 roku zrobilem intro Pumexowi ktore to mial dolaczac do swoich gier, tlumaczenie mu jak ma to robic zajelo mi chyba 3-4 godziny suma sumarum nie wiem czy i tak zrozumial jak ma doczepiac intro i kompresowac je razem z gra
Być może tak było, bo Pan Waldemar sporo importów z SOK'u nagrywał na swoje kasety.
http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na nową odsłonę mojej strony z artykułami i galerią! Scena C64, wywiady, relacje z koncertów etc.
hahahhahaha hehhe hihi
cóż...
przykre..
ale...
hahahahaaaaa
ale fajnie...
kurwa! no nakryło mnie butami... a niektórych kopytami..
cóż za konstruktywny komentarz... wow zapomniałem.. czyżby to specyfika Polskiej Sceny??
wow ale słownik En-Pl mówi co innego... wiec sie pośmiejmy... a może giełda=carboot? a może exchange? hmm trzeba tłumaczyć dosłownie bo niektórzy przyjmą to sensu stricto i nie zrozumieją bo słownik online tudzież translator mówi tak czy siak..
niech króluje infantylizm i małostkowość!
bawmy się!
cóż...
przykre..
ale...
hahahahaaaaa
ale fajnie...
cóż za konstruktywny komentarz... wow zapomniałem.. czyżby to specyfika Polskiej Sceny??
wow ale słownik En-Pl mówi co innego... wiec sie pośmiejmy... a może giełda=carboot? a może exchange? hmm trzeba tłumaczyć dosłownie bo niektórzy przyjmą to sensu stricto i nie zrozumieją bo słownik online tudzież translator mówi tak czy siak..
bawmy się!
C64 bylo ok lecz jest "milion" spraw wazniejszych ponad to... a zycie za krotkie.
Nie spinaj sie tak mocno. I skad pomysl, ze to co bede pisal ma byc konstruktywne ? Konstruktywny to byl ten wywiad. Pojawilo sie cos smiesznego wiec sie smieje, co wcale nie umniejsza zajebistosci wywiadu. Ale cuz tak specyfika sceny, pochlastac sie, obrazic i zaszyc w sobie, bo ktos zrobil hahaha. Lata leca a mentalnosc ta sama.snerg pisze:hahahhahaha hehhe hihi
cóż...
przykre..
ale...
hahahahaaaaa
ale fajnie...
bawmy się!
No widzisz a mnie wczoraj tesc upil, jakis debil mi podsunal lapka i nawet mnie do netu podlaczyl i stad sie biora takie wylewne wynurzenia lol.. Sorki to tylko krzywa faza, daleko mi do obrazania sie.. ozdrawiam a kaca lecze ;D
C64 bylo ok lecz jest "milion" spraw wazniejszych ponad to... a zycie za krotkie.
1. Plus dla teścia, pozdrawiamysnerg pisze:No widzisz a mnie wczoraj tesc upil, jakis debil mi podsunal lapka i nawet mnie do netu podlaczyl i stad sie biora takie wylewne wynurzenia lol.. Sorki to tylko krzywa faza, daleko mi do obrazania sie.. ozdrawiam a kaca lecze ;D
2. Moj kolega (szwagier zreszta) zawsze daje czadu na GG. Jak wypije, to nastepnego dnia boi sie zajrzec w archiwum
3. Nie ma za co przepraszac, co najwyzej bylo napisac: Sam sie nie spinaj, zebym sam sie przyjrzal temu co napisalem.
4. Sukcesow zycze i polecam jakies male piwko ze smakiem (Leffe?).
Pozdro
Corwin
Ja od siebie dodam że giełda we wrocku to było to miejsce (przynajmniej dla części pochodzacej z donelgo i opolskiego śląska) gdzie się miało pierwsze kontatky ze sceną nie koniecznie był to SOK choć ci też wywarli znaczący wpływ na kształtowanie się naszych młodzieńczych gustów scenowych.
No i Kruger w wieku 18 lat miał bordę jak św. mikołaj - co mi zawsze imponowało
ps. a gierki od pumexa, robertka kinda czy fikszyna też pamiętam. Noisy pilars Jeroena Tela kojaży mi się do dzisiaj tylko z jednym intrem ...
Niezły wywiad V12 !
No i Kruger w wieku 18 lat miał bordę jak św. mikołaj - co mi zawsze imponowało
ps. a gierki od pumexa, robertka kinda czy fikszyna też pamiętam. Noisy pilars Jeroena Tela kojaży mi się do dzisiaj tylko z jednym intrem ...
Niezły wywiad V12 !
c64portal.pl, retronavigator.com
Teraz jest konstruktywnie.. ale po co się tak spinasz
Mam tylko nadzieję że Pawłowi uda się jeszcze zrobić wywiad z KR! To raczej prywata ale w mieście Zamość w którym się urodziłem to tego Pana "kopie" pojawiły się jako pierwsze jeszcze przed '89(?).
Apropos Leffe to takie mam sposobność tylko we Francji gdyż belgijskich w UK to jak na ranę.. ale dzięki bo jest weekend i sobie pozwalam
Mam tylko nadzieję że Pawłowi uda się jeszcze zrobić wywiad z KR! To raczej prywata ale w mieście Zamość w którym się urodziłem to tego Pana "kopie" pojawiły się jako pierwsze jeszcze przed '89(?).
Apropos Leffe to takie mam sposobność tylko we Francji gdyż belgijskich w UK to jak na ranę.. ale dzięki bo jest weekend i sobie pozwalam
KR zaczął prawdopodobnie w 87. Chyba będzie go ciężko dorwać.