pytanie nie o kabelek ale o:
Dlaczego nie działa KLAWIATURA pod SC???
System łajno XP SP3 i jestem w małej kropce.
Star Commander pod XP
http://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?t=15630
Jak porady nie zadziałają, to pozostaje openCBM.
Jak porady nie zadziałają, to pozostaje openCBM.
no to stanęło tak:
wersja beta SC działa klawiatura jednak nie można zmienić ustawień bo przy wychodzeniu z menu ustawień kableków się wiesza.
win4cbm i open też nie działają testowałem z gui.
Działa jedynie stary SC0,82 na obrazie dyskietki DOS tylko w ustawieniu forceasync i TURBO, w normalu nie potrafi odczytać dir.
Fajny ten system XP pełen "przeżyć"
wersja beta SC działa klawiatura jednak nie można zmienić ustawień bo przy wychodzeniu z menu ustawień kableków się wiesza.
win4cbm i open też nie działają testowałem z gui.
Działa jedynie stary SC0,82 na obrazie dyskietki DOS tylko w ustawieniu forceasync i TURBO, w normalu nie potrafi odczytać dir.
Fajny ten system XP pełen "przeżyć"
standardowym pytaniem powinno byc jakiego kabla uzywasz i jakie masz ustawienia portu drukarki
dalsze informacje ktore zawarlem w tym poscie pewnie nie beda pomocne
---- cut here ---
ja zeby wyzbyc sie takich przezyc na SP2 mialem starego notebooka z 486dx4, ale spod windows 95 i tak byly jaja - potrafil sie wieszac (z drugiej strony jednak pierwszego dnia party byly jeszcze wieksze jaja z pradem....) ;d
natomiast jakis czas temu na moim owczesnym PC-do-wszystkiego-na-co-dzien pod 98se bez problemu sie laczylem kablem X1541 na drugim porcie drukarki dolaczanym na ISA. na zintegrowanym z plyta X1541 nie chcial dzialac (nic dziwnego na nowszych plytach).
dalsze informacje ktore zawarlem w tym poscie pewnie nie beda pomocne
---- cut here ---
ja zeby wyzbyc sie takich przezyc na SP2 mialem starego notebooka z 486dx4, ale spod windows 95 i tak byly jaja - potrafil sie wieszac (z drugiej strony jednak pierwszego dnia party byly jeszcze wieksze jaja z pradem....) ;d
natomiast jakis czas temu na moim owczesnym PC-do-wszystkiego-na-co-dzien pod 98se bez problemu sie laczylem kablem X1541 na drugim porcie drukarki dolaczanym na ISA. na zintegrowanym z plyta X1541 nie chcial dzialac (nic dziwnego na nowszych plytach).