Spamerzy na forum
Spamerzy na forum
Forum w sumie od dawna boryka się z owym problemem, ostatnio problem przybiera na silę - realni ludzie piszący śmieciowe posty.
Myślę, że mamy na pokładzie paru bardziej doświadczonych ode mnie webmasterów, czy mógłby się ktoś na priv odezwać w temacie nietypowych sposobów na tępienie owego robactwa?
Pytania przy rejestracji, nawet te dotyczące sceny, czy też najnowsza ReCaptcha nic nie dają.
Myślę, że mamy na pokładzie paru bardziej doświadczonych ode mnie webmasterów, czy mógłby się ktoś na priv odezwać w temacie nietypowych sposobów na tępienie owego robactwa?
Pytania przy rejestracji, nawet te dotyczące sceny, czy też najnowsza ReCaptcha nic nie dają.
- Sebaloz/Lepsi.De
Nowe konta aktywne po potwierdzeniu dorobku scenowego. Weryfikacja tozsamosci przez podanie telefonu lub fejsa - widoczne tylko dla moderatorow i dla mnie. Nowy moze napisac tylko jeden post do czasu zweryfikowania. Nowym wycinac linki z postow i stopek.
@Nitro: Wszystko to świadczy o tym, że to forum zyskuje na popularności. Zaczyna być pop-kulturowe, a nie niszowe, jak scena ogólnie pojęta. Trzeba wykorzystać moment i powrzucać banery z reklamami. Będzie nie tylko na "zrzutkę" na domenę, ale może i wystarczy na kilka kratek browarów dla admina lub/i najstarszych aktywnych forumowiczów !!! 

spirytusik najrektyfikowaniuchniejszy
w zasadzie najbardziej irytujące są akcje (jak ostatnio):
- pierwszy post (ofc bez przywitania) z oferta sprzedaży
- pierwszy post (ofc bez przywitania) z zapytaniem jak zrobić jakąś podstawową czynność (wczytać grę, wpiąć kabel etc)
jesli ktoś nie potrafi na wstępie napisać o sobie kilku słów może spokojnie wypierdalać.

- pierwszy post (ofc bez przywitania) z oferta sprzedaży
- pierwszy post (ofc bez przywitania) z zapytaniem jak zrobić jakąś podstawową czynność (wczytać grę, wpiąć kabel etc)
jesli ktoś nie potrafi na wstępie napisać o sobie kilku słów może spokojnie wypierdalać.