leming pisze:forum sie nazywa c64scene znaczy sie chodzi o scene prawda?
A dokladnie to c64scene.pl, wiec strona powinna byc dostepna tylko dla sceny logujacej sie z polskich adresow ip. Jak ktos byl na polskiej scenie i wyjechal na stale z kraju to nie reprezentuje juz polskiej sceny tylko np scene angielska.
Druga sprawa to Hiszpan Darksoft, ktory mieszka teraz w Polsce i jezdzi na polskie party. Niby nie jest Polakiem, jakby chcial sie do naszego scenowego piekielka zapisac to logowalby sie z polskiego ip, wiec przy rejestracji mozna wymagac jeszcze numeru pesel, ktorego taka osoba nie ma. Veto tez nie moglby juz nas szpiegowac przez translatora googla
Jak juz mamy tylko polska scene z polskimi ip, to moze akceptowac tylko polskie grupy i odrzucac czlonkow z zagranicznych?
leming pisze:Czy ktos byl/jest na scenie latwo sprawdzic
Niedawno zapisal sie tutaj SPC z jednoosobowej grupy Midway II, o ktorym nikt nigdy nie slyszal, wiec jak bys go sprawdzil
widzac tylko jego ksywe i grupe na formularzu zgloszeniowym do weryfikacji?
Dopiero jak znalazl sie na forum wrzucil program uzytkowy, ale tego programu nikt ze sceny wczesniej nie wiedzial. Mozna powiedziec, ze dopiero w momencie wypuszczenia tego programu wstapil na scene. Kazdy kto w mlodosci pisal jakies programy na c64, moze tu wpasc i powiedziec ze napisal je bedac na scenie.
Zreszta bylo kiedys wlasnie takie zjawisko jako scena z telegazety, goscie mieli swoje grupy, wydawali stuff i nazywali sie podscena, wiele lat minelo zanim zintegrowali sie z prawdziwa scena.
leming pisze:REGULAMINOM mowie NIE.
Ale nie masz nic przeciwko temu, ze dzialalnosc sceny jest regulowana za pomoca niepisanych praw, zasad i wartosci scenowych.
KB777 pisze:Mnie to jeszcze może jakaś lamerska grupa przygarnie jak wygrzebię z archiwum sprzed 20 lat jakiegoś swojego sinus scrolla
Mozesz wstapic do grupy Role, napisz przez CSDB do Commandera, przyjmie cie bez problemu i jeszcze dostaniesz 50 euro. Albo zbierz w myslach kolegow, zalozcie grupe ktorej nie bylo i wydajcie demo ktorego nie bylo
KB777 pisze:ja kiedyś byłem na party (Twitter Party).
Nie slyszalem o takim party, mozesz cos wiecej napisac, kiedy i gdzie to bylo?
kisiel pisze:piszą ludzie związani ze sceną
Trzeba doprecyzowac jakie rodzaju powiazania ze scena beda dozwolone: sprzetowe, towarzyskie, biznesowe?
Ty mi sie kwalifikujesz na sympatyka sceny, osobe zwiazana ze scena, ale nie scenowca, bo nie masz dorobku scenowego.
I co najsmieszniejsze lamerkiem nazywasz tworce najlepszego polskiego dema w tym roku (biore pod uwage tylko wypuszczone dema).
kisiel pisze:(ostatnio na party było na max 60 osób)
Na ostatnim Silesia Party bylo kilku amigowcow, nieznana nikomu rodzina z malym dzieckiem, zreszta na kazdym party bez problemu wpuszcza sie osoby spoza sceny i te osoby maja pelne prawa partyzanta, moga pic, chodzic po party place, ogladac kompa i glosowac.
spc pisze:He, czyli mam myslec o skasowaniu konta?
Czekaj na decyzje komisji weryfikacyjnej zlozonej z nieaktywnych bylych scenowcow i sympatykow sceny zwiazanych ze scena