Silly Venture 2022 SE - reaching the sky with ATARI's 50th!
Silly Venture 2022 SE - reaching the sky with ATARI's 50th!
Drodzy Bracia Commodorowcy! Zawsze byliście mile widziani na SV, nie inaczej jest tym razem! Co prawda ostatnio zaliczyliśmy wpadkę z prezentacją prac, ale zrobiliśmy wszystko, aby zatrzeć złe wrażenie (zainteresowani wiedzą co mam na myśli... jeszcze raz sorry!). Jak wiecie nie od dziś, bardzo lubię wyzwania - które niekoniecznie wiążą się ze zdrowym rozsądkiem Jednak konwencja Silly do czegoś zobowiązuje. W zeszłym roku letnia edycja SV2020+1 odbyła się na stadionie "Polsat Plus Arena w Gdańsku" - miejsce nietuzinkowe, jak na demoparty Okazja również była nie byle jaka (przesunięta z uwagi na Covid o rok) - 20-lecie SV oraz 35-lecie Atari ST. Pojawiła się na niej całkiem pokaźna ekipa C64, za co jeszcze raz z całego serca dziękuję!
List od Steffana (Boom!) oraz komentarze, które pojawiały się poprzedniej edycii SV rekompensowały mi całą resztę i utwierdziły w przekonaniu, że Wasza obecność jest wartością dodaną do SV Najbardziej utkwiły mi w głowie słowa mojego niemieckiego przyjaciela Slatora z grupy Arsenic - znanego także na scenie C64, który napisał "are you totally nuts? What's next? Death Star?". Dodatkowo na polskim serwsie AtariOnline pojawiła się relacja z party, w którym jej autor (Kaz) odniósł się do słów Slatora: "next stop DEATH STAR. Czego nie należy powtarzać Greyowi, tak na wszelki wypadek".
No i cóż... wyobraźnia zaczęła działać... Podczas mojego spotkania z Sachym / Wanted Team rozmawialiśmy o tych komentarzach i przypadającej na ten rok 50-ej rocznicy firmy ATARI. Zastanawialiśmy się wspólnie jak podnieść (jeśli to w ogóle możliwe) poprzeczkę I nagle Sachy wspomniał o... Olivia Star Jest to jeden z najnowocześniejszych budynków wysokościowych w Polsce i jeden z kilku budynków w kraju z trójszybową całoszklaną fasadą. Budowa Olivia Star została ukończona w 2018 roku, ma 180 metrów wysokości (156 metrów sięga najwyższy punkt elewacji), co czyni z niego najwyższy budynek Trójmiasta i lokuje go w czołówce najwyższych budynków w Polsce!
Z najwyższego piętra budynku widać:
- Zatokę Gdańską
- Klif Orłowski w Gdyni
- port w Gdyni, port w Gdańsku
- molo w Sopocie
- Półwysep Helski
- Mierzeję Wiślaną
- Trójmiejski Park Krajobrazowy
Jeśli chodzi zaś o infrastrukturę to również jest na najwyższym poziomie (po prostu nieziemska!) Z tego też powodu nie będziemy mieć problemów ze streamowaniem
Także Kochani, to nie fejk... W dniach od 12-go do 14-go sierpnia spotykamy się... na ostatnim, 34 piętrze najwyższej położonej sali konferencyjnej w Polsce! Przypominam, że 15 sierpnia jest dniem wolnym od pracy!
Feel invited to the highest demoscene party in planet earth!
ATARI FOREVER !!! Ale C64 też lubimy (głównie za sprawą Shiraza Shivji) Jeśli ktokolwiek ze sceny C64 planuje wystawić jakąś pracę w compo to proszę o info - musimy przygotować statuetki oraz nagrody
Tutaj znajduje się filmik nowej miejscówki z zewnątrz:
https://www.youtube.com/watch?v=LqcJ8gtNoSQ
A więcej info oczywiście na oficjalnej stronie eventu: www.sillyventure.eu
Zapraszamy serdecznie! Wcześniej widzimy się oczywiście na Teddy Bear party w Tucholi!
- Sebaloz/Lepsi.De
Re: Silly Venture 2022 SE - reaching the sky with ATARI's 50th!
bede
Wybieram się i ja
@Sebaloz: super! Jakoś smutno by bez Ciebie było Cieszę się, że będziesz.
@Dekanex: jak mógłbyś prosić to dopisz się proszę do listy: https://www.sillyventure.eu/pl/visitors
Z góry dziękujęi pozdrawiam!
@Dekanex: jak mógłbyś prosić to dopisz się proszę do listy: https://www.sillyventure.eu/pl/visitors
Z góry dziękujęi pozdrawiam!
Na ten moment wiemy o 2-3 pracach w kategorii C64 intro/demo compo na letnią edycję SV2022SE - tak przy okazji: to nie jedyna platforma poza Atari, w której znajdą się kodowane prace! Oprócz statuetki przewidzieliśmy także nagrody - zachęcamy do udziału! Prace wysłane zdalnie także mile widziane!
@grey
czy grafiki na C64 będą brały udział w compo razem z grafikami Atari? (tak jak na Lost?)
czy grafiki na C64 będą brały udział w compo razem z grafikami Atari? (tak jak na Lost?)
c64portal.pl, retronavigator.com
@Carrion: jeśli chodzi o inne platformy niż Atari na SV, to na edycji letniej planowane są tylko kategorie intro/demo dla C64, ZX Spectrum & the rest. Padła propozycja, aby zrobić normalne compo w pełnym wymiarze (z wieloma kategoriami), ale tuż przed SV jest Teddy Beer party, więc tam powinny znaleźć się te prace. O compo dla C64 z wieloma kategoriami jeszcze pomyślę w kontekście edycji zimowej, ale na ten moment nic nie mogę obiecać. Kategoria intro/demo compo dla C64 będzie zawsze, jeśli będę wiedział przynajmniej o jednej planowanej pracy - nie wrzucę jej do wilda z szacunku do autorów i poświęconego czasu.
Pozdrawiam i do zobaczenia
Pozdrawiam i do zobaczenia
Informacje w dziale LOKALIZACJA / NOCLEGI zostały zaktualizowane - https://www.sillyventure.eu/pl/location-accommodation
Nadal są wolne w miejsca w STUDENT DEPOT GDAŃSK!
Nadal są wolne w miejsca w STUDENT DEPOT GDAŃSK!
Gratulacje dla ekipy Kenji, Hairdog, Tiger za prezentację w C64 Demo Compo !
@Grey, Sylwia & SV Team
Dziękuję Wam, że mogłem uczestniczyć w fantastycznej imprezie. To już nie jest Party, to jest jakieś Expo, profesjonalnie zorganizowane, a miejscówka Top of the World Brawa dla organizatorów! @Sachy
Nie wymyślaj następnej miejscówki, która będzie próbowała przebić Olivia Star, bo Grey zacznie się z Tobą dzielić fakturami
@Dream
Gratuluję następnej bardzo dobrej produkcji! Aż strach się bać, co by było gdyby Kenji miał więcej czasu. Pozdro Kenji & Hairdog!
Dziękuję
Steffan
Dziękuję Wam, że mogłem uczestniczyć w fantastycznej imprezie. To już nie jest Party, to jest jakieś Expo, profesjonalnie zorganizowane, a miejscówka Top of the World Brawa dla organizatorów! @Sachy
Nie wymyślaj następnej miejscówki, która będzie próbowała przebić Olivia Star, bo Grey zacznie się z Tobą dzielić fakturami
@Dream
Gratuluję następnej bardzo dobrej produkcji! Aż strach się bać, co by było gdyby Kenji miał więcej czasu. Pozdro Kenji & Hairdog!
Dziękuję
Steffan
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
Dzięki za laury, Steffan! Aczkolwiek nie wszystko poszło po naszej myśli (mam tu na myśli kłopoty ze streamem). Na zimowej edycji obiecujemy poprawę (8-11 grudnia br). Mam nadzieję, że pojawi się ponownie ekipa C-64, mimo braku dedykowanych competitions dla C64 oraz innych platform poza ATARI - oczywiście sprzęt możecie przywozić jaki tylko chcecie@Grey, Sylwia & SV Team
Dziękuję Wam, że mogłem uczestniczyć w fantastycznej imprezie. To już nie jest Party, to jest jakieś Expo, profesjonalnie zorganizowane, a miejscówka Top of the World Brawa dla organizatorów!
Na szczęście/nieszczęście po letnim SV spotkałem się tylko "przelotem" z Sachym, więc nie zdążył podzielić się nowymi pomysłami Ja oczywiście mam jeden, który planuję zrealizować w przyszłym roku, ale o tym napiszę niebawem...@Sachy
Dołączam się do podziękowań dla grupy DREAM za demko! Niestety, dwie pozostałe prace ostatecznie nie ukazały się, ponieważ ktoś nie dotrzymał słowo. Oh well.
Odklejka, proszę.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.