Hej hej,
Party coraz bliżej. Aktualizacja się przyda. Otóż... połapane jest już właściwie wszystko. Czyli sala jak w 2019. Sprzęt w postaci rzutników, ekranów, mikserów itd jest. Sprzęt nagłośnieniowy jest zamówiony. Jedzenie w postaci świni i innych dóbr - ogarnięte. Tym razem, jeśli ktoś jest WEGE też będzie miał co jeść. Zmieniłem dostawcę papu WEGE na bardziej odpowiedzialnego i konkretnego, niż ten ostatnio który mnie zignorował totalnie. Wczoraj udało mi się pogadać z browarem opolskim (
https://browaropolski.pl/) i będzie piwko od nich. Keg plus maszyna do nalewania i butelki/puszki. Nie wiem ile dadzą, ale minimum to 60 litrów w kegach i 4 skrzynki butelek.

Więcej szczegółów dopiero na party, jak wszystko przyjedzie. Nagrody w tym roku będą nieco inne. Bardziej symboliczne, prezentowo-gadżetowe (to co udało mi się zgromadzić na edycję 2021, która z wiadomych względów się nie odbyła). Pojawi się jednak kategoria nagród "nagrody publiczności". Na rodzaj i ilość tych nagród nie mam wpływu, więc i dla mnie to będzie niespodzianka. Jednak głosów jest na tyle dużo, że nie sposób przejść obojętnie wobec takiej woli przekazania fantów na nagrody (za co jestem z całego serca wdzięczny tym, którzy robią to "bo tak"
Zaszczyci nas także ponowna współpraca i techniczna opieka nad przebiegiem compo i streamingiem ogarnięta przez Borysa i Supernoisa. "Reżyserem" za pulpitem laptopa będzie zapewne slajerek.
W planach będzie wycieczka do smoczego muzeum (dla chętnych oczywiście). Gość specjalny, jeśli dojdzie do siebie zdrowotnie - przyjedzie Klaudiusz Dybowski. Klaudiusza nie trzeba przedstawiać, człowiek orkiestra, wspaniale opowiada historie ze swojego życia. Mógłby obdzielić nim wiele osób

Jeśli macie swoje pomysły na jakieś aktywności (prelekcje/warsztaty) dajcie znać.
Jeśli sytuacja pozwoli, to część Quartetu znów nas odwiedzi, część będzie z nami tylko duchem, bo ciała będą jechać na motorach

)
Wszystkiego dobrego
Yugorin