Gubbdata 2021 - Już się zaczęło.
Gubbdata 2021 - Już się zaczęło.
Czy ktoś z forumowiczów zamierza oglądać, albo już ogląda stream z party Gubbdata?
Właśnie się dzisiaj zaczęło i potrwa do niedzieli. Główne compoty jutro po 20:00. Ja będę oglądał i będę na portowym discordzie. Z dobrych źródeł wiem że na compo będzie co pooglądać.
link do stream'u na Twitchu
https://www.twitch.tv/gubbdata
link do discorda:
https://discord.gg/B48GPvqg
ps. Katona już widziałem na party-czacie. kto dołącza?
Właśnie się dzisiaj zaczęło i potrwa do niedzieli. Główne compoty jutro po 20:00. Ja będę oglądał i będę na portowym discordzie. Z dobrych źródeł wiem że na compo będzie co pooglądać.
link do stream'u na Twitchu
https://www.twitch.tv/gubbdata
link do discorda:
https://discord.gg/B48GPvqg
ps. Katona już widziałem na party-czacie. kto dołącza?
c64portal.pl, retronavigator.com
Re: Gubbdata 2021 - Już się zaczęło.
Ilość dem wypuszczanych przez scenę C64
Szkoda, że nie idzie za tym jakość, może się starzeje, ale naprawdę nie mogę przeboleć tych >10min odysei, a już cokolwiek więcej... Poza naprawdę absolutnym topem który ma zmiażdżyć widza zupełnie nie widzę w 'newschool megademach' sensu. Pociąć, wspomóc 2-3 party oraz przez agresywny linking sprawić, że widz zechce odpalić demo 10 razy bo fajny efekt trwa 10 sekund.
Szkoda, że nie idzie za tym jakość, może się starzeje, ale naprawdę nie mogę przeboleć tych >10min odysei, a już cokolwiek więcej... Poza naprawdę absolutnym topem który ma zmiażdżyć widza zupełnie nie widzę w 'newschool megademach' sensu. Pociąć, wspomóc 2-3 party oraz przez agresywny linking sprawić, że widz zechce odpalić demo 10 razy bo fajny efekt trwa 10 sekund.
Będę!
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
Oczywiście jak to w życiu bywa, coś sp..ć się musi i kompotów nie mogłem oglądać, gdyż utknąłem w pociągu w polu (bez pola ) Teraz nadrabiam zaległości.
Katon jak zawsze trzyma poziom! Super grafika. Czekam na kolekcje!
Bromance by Bonzai przepiękne. Brawa dla Carrion-a i kolegów.
Ide oglądać i słuchać dalej.
Katon jak zawsze trzyma poziom! Super grafika. Czekam na kolekcje!
Bromance by Bonzai przepiękne. Brawa dla Carrion-a i kolegów.
Ide oglądać i słuchać dalej.
B O O M !
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
@Katon
Brawa!
@Steffan
Dzięki!
Muszę powiedzieć, że to było naprawdę dobre party. Zdalne ale całkiem nieźle poprowadzone no i ta ilość produkcji i ich jakość! Wow. Natomiast najlepsza sprawa to chyba chat na Discordzie i kanał dla grafików. Dużo fajnej dyskusji. Nawet Mirage pojawił się na chwilę gdy dyskutowaliśmy o Timanthesie i jego "ukrytych możliwościach".
I przy tej okazji na czacie zapodałem to i tutaj wypada, że planuję zrobić filmik o tym jak powstawał mój obrazek do dema (ten tzw Fitness Guy). Okazuje się że kwestie jak robić grafikę + sprajty chętnie poznało by parę osób, więc mam motywację.
A jak wam się podobało demo Trapa + Sarge i Jammera?
Jak dla mnie esencja demosceny obecnie. Genialna grafika i muza związujące do klasyki - chyba jednego z pierwszych dem w ogóle. Tak przynajmniej twierdził Ben Daglish (RIP) spytany o to na którymś Pixel Heaven.
No mnie to demko rozwaliło. Widziałem je przed party i byłem szczerze zachwycony.
Brawa!
@Steffan
Dzięki!
Muszę powiedzieć, że to było naprawdę dobre party. Zdalne ale całkiem nieźle poprowadzone no i ta ilość produkcji i ich jakość! Wow. Natomiast najlepsza sprawa to chyba chat na Discordzie i kanał dla grafików. Dużo fajnej dyskusji. Nawet Mirage pojawił się na chwilę gdy dyskutowaliśmy o Timanthesie i jego "ukrytych możliwościach".
I przy tej okazji na czacie zapodałem to i tutaj wypada, że planuję zrobić filmik o tym jak powstawał mój obrazek do dema (ten tzw Fitness Guy). Okazuje się że kwestie jak robić grafikę + sprajty chętnie poznało by parę osób, więc mam motywację.
A jak wam się podobało demo Trapa + Sarge i Jammera?
Jak dla mnie esencja demosceny obecnie. Genialna grafika i muza związujące do klasyki - chyba jednego z pierwszych dem w ogóle. Tak przynajmniej twierdził Ben Daglish (RIP) spytany o to na którymś Pixel Heaven.
No mnie to demko rozwaliło. Widziałem je przed party i byłem szczerze zachwycony.
Dzięki za uznanie cieszę się że Wam się podobało:-)
No i gratulacje dla wszystkich scenowiczów z naszego kraju którzy wysytawili niesamowite dema oraz super muzyki naszych wirtuozów SIDA !
Wcześniej napisałem, że demo Bonzai: Bromance jest przepiękne. Oglądałem już ponad 10x i podoba mi się jeszcze bardziej. Demo spokojnie mogłoby pobić Amigowe produkcje. Linkowanie efektów jest boskie, fantastyczna muzyka, metry (dosłownie ) pięknej grafiki. Od dzisiaj moje ulubione demo. Ukłony dla Bonzai!
Steffan
Steffan
B O O M !
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
Fakt, świetne demo Bonzajów i zasłużone pierwsze miejsce. Ale to właśnie dzięki trafionemu pomysłowi i perfekcyjnemu wykonaniu demo TSJ będzie rozpamiętywane.
B O O M !
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]
TEDDY BEER C=64 PARTY [csdb]
To już chyba drugie (po Rivalry) demo gdzie się nabijają z GP
READY.
◼
◼
Shaggy Stallions!
oraz wersja Fitness Guy'a na C+4
oba obrazki i plik na c+4 do pobrania tutaj:
https://retronavigator.com
oraz wersja Fitness Guy'a na C+4
oba obrazki i plik na c+4 do pobrania tutaj:
https://retronavigator.com
Jest to niesamowite zastanawiam się jak ja bym to namalował only C64 pewnie 6 miechów by zeszło
Oczywiście bez żadnych fotoszopow timemansow itp tylko na C64
Nie jestem za ani przeciw świat poszedł do przodu a ha zostałem w 1995 roku i tym tropem idę i tak zostanie
CARRION ANSWER PLEASE
ale co mam niby odpowiedzieć... ?
ja tam wole Photoshop + Timanthes.
Jeśli to jednak dla Ciebie za duże kombajny to może narzędzia typu Multipaint, albo Grafx2 przypadły by Ci do gustu?Zwałaszcza ten pierwszy jest utrzymany w takim, jak dla mnie, odlschoolowym stylu.
z ciekawostek/plotek to tak delikatnie sypnę, że podobno Mirage pracuje nad nową wersją Timanthesa. Bardziej ewolucyjną niż rewolucyjną - jak rozumiem. A przydało by się parę błędów poprawić
ja tam wole Photoshop + Timanthes.
Jeśli to jednak dla Ciebie za duże kombajny to może narzędzia typu Multipaint, albo Grafx2 przypadły by Ci do gustu?Zwałaszcza ten pierwszy jest utrzymany w takim, jak dla mnie, odlschoolowym stylu.
z ciekawostek/plotek to tak delikatnie sypnę, że podobno Mirage pracuje nad nową wersją Timanthesa. Bardziej ewolucyjną niż rewolucyjną - jak rozumiem. A przydało by się parę błędów poprawić
Kombajny napewno mi chodzi o to że maluję tylko w edytorach na c64 i czuję ten klimat tamtych lat.
Druga sprawa narzędzi których Ty używasz zapewne dużo szybciej się tworzy obrazy i jest sporo ułatwień poprzez ditheringi itp. Jeżeli chodzi o mnie musi być zapisik na dyskietce odczycik postępu pracy z dyskieteczki. Jest to uczucie jak w minionych wspaniałych latach i to chyba tyle
Druga sprawa narzędzi których Ty używasz zapewne dużo szybciej się tworzy obrazy i jest sporo ułatwień poprzez ditheringi itp. Jeżeli chodzi o mnie musi być zapisik na dyskietce odczycik postępu pracy z dyskieteczki. Jest to uczucie jak w minionych wspaniałych latach i to chyba tyle
np. ten z wysypywaniem się jak się którejś z warstw nie zrobi. było to opisane na csdb o ile dobrze pamiętam. było też rozwiązanie.
. : dream : .
Boom!
Boom!
Kenji priva czytałeś chodzi o Twój temat