Forever 2011
-
Można mieć na własny użytek niewielką ilość (coś a'la poprzednia polska ustawa przed tą aktualną), ale lepiej uważać. Mogą zgarnąć na komisariat w celu przetrzepania nawet za nieopaloną lufkę - ostatnio nie ma tygodnia żeby w wiadomościach nie pokazywali aresztowanych Wietnamców co wynajmują domy na wsiach i opuszczone fabryczki i tam urządzają profesjonalne plantacje. Policja prawdopodobnie przesłuchuje każdego bo chcą od pionków dojść do źródeł. Zakupili też dużo testerów dla drogowców. Niestety, Czechy to nie są, ale i tak ludzie jarają. Ostatnio na tapecie są też dopalacze, narazie tutaj to nowość ale już się robi coraz głośniej.splatterpunk pisze:nie żebym był fanem ale z ciekawości zapytam: jak jest na Słowacji z posiadaniem na własny użytek niewielkich ilości trawska?
-
Informujemy, że wątek znajduje się pod naszą ciągłą obserwacją.
W imieniu nielicznych reprezentantów sceny atarowskiej, których reprezentuję chciałbym przeprosić za wszelkie niedogodności związane z zakłócaniem ciszy nocnej śpiącym Commodorowcom przez party i jego odgłosy; postaramy się zwolnić tempo polewania tak, abyśmy tym razem wszyscy razem i zgodnie poszli spać w mniej więcej tym samym czasie.
Kilka osób chciałoby gorąco pozdrowić Bookera za jego pomoc rok temu.
Informujemy też, że przy naszym stole (będącym największym stołem na party) jest sporo miejsca i każdy, niezależnie od platformy, się napije i jest mile widziany. Liczę na to, iż będziemy świadkami uczty zmysłów podczas kompotów i nieliczne incydenty w postaci okrzyków typu "PROSIM TA UKAZ KOZY" nie pozwolą nam zapomnieć o tym, po co tam jedziemy.
Spanie w Sucy to 10eu chyba za party (bo wychodzi ok 5eu za noc wg ich strony), ja wybieram opcję kimsona na partyplace i wbitki w dzień na tę miejscówkę do znajomych na złamkę i prysznic.
Jeśli już mowa o Jamesonie, proszę nie liczyć na niego w Hypernovej - co roku wykupujemy cały zapas i ciężko znaleźć nam powód by w tym roku było inaczej.
To już szósta strona a Cactusa ani widu ani słychu, proszę o jakieś wyjaśnienia.
Pozdrawiamy serdecznie, to jeszcze dokładnie niecałe mniej więcej trzy tygodnie!
W imieniu nielicznych reprezentantów sceny atarowskiej, których reprezentuję chciałbym przeprosić za wszelkie niedogodności związane z zakłócaniem ciszy nocnej śpiącym Commodorowcom przez party i jego odgłosy; postaramy się zwolnić tempo polewania tak, abyśmy tym razem wszyscy razem i zgodnie poszli spać w mniej więcej tym samym czasie.
Kilka osób chciałoby gorąco pozdrowić Bookera za jego pomoc rok temu.
Informujemy też, że przy naszym stole (będącym największym stołem na party) jest sporo miejsca i każdy, niezależnie od platformy, się napije i jest mile widziany. Liczę na to, iż będziemy świadkami uczty zmysłów podczas kompotów i nieliczne incydenty w postaci okrzyków typu "PROSIM TA UKAZ KOZY" nie pozwolą nam zapomnieć o tym, po co tam jedziemy.
Spanie w Sucy to 10eu chyba za party (bo wychodzi ok 5eu za noc wg ich strony), ja wybieram opcję kimsona na partyplace i wbitki w dzień na tę miejscówkę do znajomych na złamkę i prysznic.
Jeśli już mowa o Jamesonie, proszę nie liczyć na niego w Hypernovej - co roku wykupujemy cały zapas i ciężko znaleźć nam powód by w tym roku było inaczej.
To już szósta strona a Cactusa ani widu ani słychu, proszę o jakieś wyjaśnienia.
Pozdrawiamy serdecznie, to jeszcze dokładnie niecałe mniej więcej trzy tygodnie!
jestem najzabawniejszym kolesiem w tym wątku
Nie wytrzymam! Nie wytrzymam! Permanentna inwigilacja!Atarowska Koneksja pisze:Informujemy, że wątek znajduje się pod naszą ciągłą obserwacją.
Dzięki! ale bym uważał z takimi zaproszeniami bo takiego Sebcie aka Fake'a to będziecie mieć nontoper przy wódociągu heheInformujemy też, że przy naszym stole (będącym największym stołem na party) jest sporo miejsca i każdy, niezależnie od platformy, się napije i jest mile widziany.
- Sebaloz/Lepsi.De
Scena raczej nie pije takich wyrafinowanych alkoholi jak Jameson (wyjatkiem jest Jack Daniels), wiec chetnie skorzystam z mozliwosci degustacji do syta.
Na Forever nie ma problemu zeby znalezc kogos z pelna flaszka gotowa do oproznienia. Jesli ktos spotka sie z takim problemem to prosze zglosic sie do mnie
W tym roku nie zalatwiam noclegow na party place!
Na Forever nie ma problemu zeby znalezc kogos z pelna flaszka gotowa do oproznienia. Jesli ktos spotka sie z takim problemem to prosze zglosic sie do mnie

W tym roku nie zalatwiam noclegow na party place!
Z całym szacunkiem, ale naszemu wódociągowi (ładne słowo tak między nami) to on jeszcze nigdy nie zagroził, ale obiecujemy sie przestraszyć na wypadek jakby.SUDi pisze:Dzięki! ale bym uważał z takimi zaproszeniami bo takiego Sebcie aka Fake'a to będziecie mieć nontoper przy wódociągu hehe
Koledzy (do imienia których roszczę sobie pretensje) mówili, że "weź mu napisz, że pora zmienić komputer".Sebaloz/Lepsi.De pisze:Scena raczej nie pije takich wyrafinowanych alkoholi jak Jameson
Wzrusza mnie ta deklaracja friendshipu!Na Forever nie ma problemu zeby znalezc kogos z pelna flaszka gotowa do oproznienia. Jesli ktos spotka sie z takim problemem to prosze zglosic sie do mnie
Od wczoraj zmieniło się kilka spraw, mamy bowiem o jeden dzień mniej do party. Na ircu niektórzy już odliczają.
Jak macie radia PMR to weźcie, będziemy się nawoływać!
Z racji, ze na dzień dzisiejszy nie jestem pewien czy będę w stanie jechać na Forever mam kilka pytań.
1) Czy jedzie ktoś z okolic Katowic ewentualnie przez Katowice? Ja jeśli się wybiorę pojadę na pewno samochodem. I jeśli by ktoś jechał samochodem przez Katowice to chętnie bym pojechał za nim:) Zawsze wtedy też będę mógł oczywiście kogoś zabrać.
2) Czy miejsce na nocleg w jakimś hoteliku (oczywiście nie rezerwując wcześniej) znajdę? Bo SUDI piszę o rezerwacji ale mam nadzieję, że bez rezerwacji tez znajdę....
3) Czy w Czechach są płatne drogi? (winiety etc, bo na Slowacji z tego co wiem to są)
4) A tak wogóle to kto wybiera się na Forever?
1) Czy jedzie ktoś z okolic Katowic ewentualnie przez Katowice? Ja jeśli się wybiorę pojadę na pewno samochodem. I jeśli by ktoś jechał samochodem przez Katowice to chętnie bym pojechał za nim:) Zawsze wtedy też będę mógł oczywiście kogoś zabrać.
2) Czy miejsce na nocleg w jakimś hoteliku (oczywiście nie rezerwując wcześniej) znajdę? Bo SUDI piszę o rezerwacji ale mam nadzieję, że bez rezerwacji tez znajdę....
3) Czy w Czechach są płatne drogi? (winiety etc, bo na Slowacji z tego co wiem to są)
4) A tak wogóle to kto wybiera się na Forever?
- Sebaloz/Lepsi.De
Mnie mozesz zabrac, nie mialem jeszcze zaplanowanej podrozy, wiec z przyjemnoscia bym pojechal w Twoim towarzystwie.zielok pisze:Zawsze wtedy też będę mógł oczywiście kogoś zabrać
W tym hoteliku jest 120 miejsc, wiec na pewno wszystkich nie zarezerwuja. Placi sie za caly pokoj, wiec trzeba znalezc 3 osoby do pokoju, ja moge byc jedna z nich.
http://www.travelguide.sk/pol/zakwatero ... 1_0_1.html
W Trencinie w dzien party mozna bylo znalezc nocleg, a Horna Suca to malutkie miasteczko. W razie czego mozna jechac do Trencina (kilkanascie minut jazdy).
Jak sie jedzie przez Cieszyn to przez Czechy przejezdza sie nieplatna droga dlugosci kilkuset metrow, a potem potrzebna jest winietka na Slowacje (jak jechalem z Bookerem to kupilismy na dawnym przejsciu granicznym, a jak z Killerem to na pierwszej slowackiej stacji benzynowej).
Seba, jak dla Ciebie 30 km odcinek od Czeskiego Cieszyna do granicy CZ-SK w Mostach u Jablonkova to kilkaset metrów to powodzeniaSebaloz/Lepsi.De pisze:Jak sie jedzie przez Cieszyn to przez Czechy przejezdza sie nieplatna droga dlugosci kilkuset metrow, a potem potrzebna jest winietka na Slowacje (jak jechalem z Bookerem to kupilismy na dawnym przejsciu granicznym, a jak z Killerem to na pierwszej slowackiej stacji benzynowej).

Zielok : na czeskim odcinku nie trzeba mieć winiety, kieruj się na Żylinę od przekroczenia granicy w Cieszynie. Na Słowacji aż do samej Żyliny nie trzeba mieć winietę (kupisz na każdej stacji benzynowej), także nie musisz się z nią śpieszyć zaraz jak wjedziesz na Słowację, na spokojnie masz ponad 30 km żeby się w nią zaopatrzyć i kilkanaście stacji po drodze.
Płatny jest przejazd autostradą od Żyliny do Trenczyna (autobahna na Bratysławę - skręcasz w Żylinie). Alternatywą jest niepłatna droga krajowa lecąca +- wzdłuż autostrady ale licz czas przejazdu x3 - przez wsie i miasteczka.
Jeszcze istnieje 2 trasa przejazdu, nie przez Czechy ale odrazu się wjeżdża na Słowację - przez przejście w Zwardoniu , leci się przez BB i Żywiec, wylatuje się jakieś 10 km za przejściem CZ-SK, już na Słowacji.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-csplatterpunk pisze:Rok temu miałem super połączenie
-
Atarowska Koneksja pisze:http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-csplatterpunk pisze:Rok temu miałem super połączenie
to jedna z moich ulubionych barejowskich scenek... niestety te piękne czasy się już skończyły (?)

Jako że extra tani nocleg w Górnej Suce niedaleko party place z kilku euro za 3 dni przerodził się na nocleg za 10 euro za noc za 1 łózko (wg Ellvisa na msgboardzie Forevera) to ponawiam pytanie kto się pisze na nocleg w sercu Trenczyna za świetną cenę - JEST TYLKO 1 MIEJSCE
KTO SIĘ PISZE JAKO 2 OSOBA?
Zapewniam dojazd do/z partyplace na najciekawsze punkty Forevera.
Zarezerwowałem pokój 2-osobowy w Penzion SVORAD dla niepalących, mieści się w samiutkim centrum Trenczyna, przy głównym placu-rynku, właściwie gdzieś zaraz obok słynnego pubu Jameson Smile
Mam rezerwację na 2 noce (przyjazd pt 18.3, odjazd niedz. 20.3), cena od osoby/dobę 20 euro już z parkowaniem na zamkniętym parkingu i opłatą turystyczną. Parking wynegocjowałem za symboliczne 1 euro, taniej się nie znajdzie noclegu w tym rejonie. Web : http://www.svorad-trencin.sk/sk/penzion/ (jest też na Google Maps).
-
Hmm... Wiem, że jestem niekonsekwentny i niezdecydowany bo troche szkoda tej kasy. Rozumiem, że w sumie wychodzi 40 EURO na łebka, no dobra, to ja się piszę, coś wysupłam od mamy...SUDi pisze:Jako że extra tani nocleg w Górnej Suce niedaleko party place z kilku euro za 3 dni przerodził się na nocleg za 10 euro za noc za 1 łózko (wg Ellvisa na msgboardzie Forevera) to ponawiam pytanie kto się pisze na nocleg w sercu Trenczyna za świetną cenę - JEST TYLKO 1 MIEJSCEZarezerwowałem pokój 2-osobowy w Penzion SVORAD dla niepalących, mieści się w samiutkim centrum Trenczyna, przy głównym placu-rynku, właściwie gdzieś zaraz obok słynnego pubu Jameson Smile
Mam rezerwację na 2 noce (przyjazd pt 18.3, odjazd niedz. 20.3), cena od osoby/dobę 20 euro już z parkowaniem na zamkniętym parkingu i opłatą turystyczną. Parking wynegocjowałem za symboliczne 1 euro, taniej się nie znajdzie noclegu w tym rejonie. Web : http://www.svorad-trencin.sk/sk/penzion/ (jest też na Google Maps).

Przynajmniej będzie po ludzku.
- Sebaloz/Lepsi.De
To jakas tajemnicza ubytovnia bez nazwy i namiarow. Moze jest w domu u znajomegoSUDi pisze:Jako że extra tani nocleg w Górnej Suce niedaleko party place z kilku euro za 3 dni przerodził się na nocleg za 10 euro za noc za 1 łózko (wg Ellvisa na msgboardzie Forevera)

Poza tym nie jest wcale tak niedaleko, w nocy ciezko bedzie sie tam dostac bez samochodu. Troche dalej w strone Dubravy jest Agrosuca za polowe ceny, ale jest dwa razy dalej od party place.
Chyba cały czas była mowa o Agrosucy, musimy przycisnąć Elvisa, żeby wyznał czy to faktycznie dycha za noc czy za dwie - przecież na tej stronie pisze jest napisane, że "Triple-bed Room: 16.60 EUR" co daje 5.53 EUR za twarz.
Google podaje, że to ok kwadrans na piechotę od partyplace czyli 20-25 minut realistycznie rzecz biorąc.
Google podaje, że to ok kwadrans na piechotę od partyplace czyli 20-25 minut realistycznie rzecz biorąc.