Forever 2011

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
splatterpunk

#81 Post autor: splatterpunk »

nie żebym był fanem ale z ciekawości zapytam: jak jest na Słowacji z posiadaniem na własny użytek niewielkich ilości trawska?

Awatar użytkownika
SUDi

#82 Post autor: SUDi »

splatterpunk pisze:nie żebym był fanem ale z ciekawości zapytam: jak jest na Słowacji z posiadaniem na własny użytek niewielkich ilości trawska?
Można mieć na własny użytek niewielką ilość (coś a'la poprzednia polska ustawa przed tą aktualną), ale lepiej uważać. Mogą zgarnąć na komisariat w celu przetrzepania nawet za nieopaloną lufkę - ostatnio nie ma tygodnia żeby w wiadomościach nie pokazywali aresztowanych Wietnamców co wynajmują domy na wsiach i opuszczone fabryczki i tam urządzają profesjonalne plantacje. Policja prawdopodobnie przesłuchuje każdego bo chcą od pionków dojść do źródeł. Zakupili też dużo testerów dla drogowców. Niestety, Czechy to nie są, ale i tak ludzie jarają. Ostatnio na tapecie są też dopalacze, narazie tutaj to nowość ale już się robi coraz głośniej.

Atarowska Koneksja

#83 Post autor: Atarowska Koneksja »

Informujemy, że wątek znajduje się pod naszą ciągłą obserwacją.

W imieniu nielicznych reprezentantów sceny atarowskiej, których reprezentuję chciałbym przeprosić za wszelkie niedogodności związane z zakłócaniem ciszy nocnej śpiącym Commodorowcom przez party i jego odgłosy; postaramy się zwolnić tempo polewania tak, abyśmy tym razem wszyscy razem i zgodnie poszli spać w mniej więcej tym samym czasie.

Kilka osób chciałoby gorąco pozdrowić Bookera za jego pomoc rok temu.

Informujemy też, że przy naszym stole (będącym największym stołem na party) jest sporo miejsca i każdy, niezależnie od platformy, się napije i jest mile widziany. Liczę na to, iż będziemy świadkami uczty zmysłów podczas kompotów i nieliczne incydenty w postaci okrzyków typu "PROSIM TA UKAZ KOZY" nie pozwolą nam zapomnieć o tym, po co tam jedziemy.

Spanie w Sucy to 10eu chyba za party (bo wychodzi ok 5eu za noc wg ich strony), ja wybieram opcję kimsona na partyplace i wbitki w dzień na tę miejscówkę do znajomych na złamkę i prysznic.

Jeśli już mowa o Jamesonie, proszę nie liczyć na niego w Hypernovej - co roku wykupujemy cały zapas i ciężko znaleźć nam powód by w tym roku było inaczej.

To już szósta strona a Cactusa ani widu ani słychu, proszę o jakieś wyjaśnienia.

Pozdrawiamy serdecznie, to jeszcze dokładnie niecałe mniej więcej trzy tygodnie!
jestem najzabawniejszym kolesiem w tym wątku

Awatar użytkownika
SUDi

#84 Post autor: SUDi »

Atarowska Koneksja pisze:Informujemy, że wątek znajduje się pod naszą ciągłą obserwacją.
Nie wytrzymam! Nie wytrzymam! Permanentna inwigilacja!
Informujemy też, że przy naszym stole (będącym największym stołem na party) jest sporo miejsca i każdy, niezależnie od platformy, się napije i jest mile widziany.
Dzięki! ale bym uważał z takimi zaproszeniami bo takiego Sebcie aka Fake'a to będziecie mieć nontoper przy wódociągu hehe

k.

#85 Post autor: k. »

Atarowcy przemycają wódkę w zbiornikach 30L do dystrybutorów wody, chyba nie dadzą rady sami wypić takie dwa;) Imo będzie zimno, lodówka za parapetem zimna wódka dobra wódka :P

Satan samo zło grzeje teraz kable więc nie ma czasu na pisanie .. napisze tylko na 666 stronie;)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#86 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

Scena raczej nie pije takich wyrafinowanych alkoholi jak Jameson (wyjatkiem jest Jack Daniels), wiec chetnie skorzystam z mozliwosci degustacji do syta.

Na Forever nie ma problemu zeby znalezc kogos z pelna flaszka gotowa do oproznienia. Jesli ktos spotka sie z takim problemem to prosze zglosic sie do mnie :)

W tym roku nie zalatwiam noclegow na party place!

Atarowska Koneksja

#87 Post autor: Atarowska Koneksja »

SUDi pisze:Dzięki! ale bym uważał z takimi zaproszeniami bo takiego Sebcie aka Fake'a to będziecie mieć nontoper przy wódociągu hehe
Z całym szacunkiem, ale naszemu wódociągowi (ładne słowo tak między nami) to on jeszcze nigdy nie zagroził, ale obiecujemy sie przestraszyć na wypadek jakby.
Sebaloz/Lepsi.De pisze:Scena raczej nie pije takich wyrafinowanych alkoholi jak Jameson
Koledzy (do imienia których roszczę sobie pretensje) mówili, że "weź mu napisz, że pora zmienić komputer".
Na Forever nie ma problemu zeby znalezc kogos z pelna flaszka gotowa do oproznienia. Jesli ktos spotka sie z takim problemem to prosze zglosic sie do mnie :)
Wzrusza mnie ta deklaracja friendshipu!

Od wczoraj zmieniło się kilka spraw, mamy bowiem o jeden dzień mniej do party. Na ircu niektórzy już odliczają.

Jak macie radia PMR to weźcie, będziemy się nawoływać!

zielok
Kontakt:

#88 Post autor: zielok »

Z racji, ze na dzień dzisiejszy nie jestem pewien czy będę w stanie jechać na Forever mam kilka pytań.
1) Czy jedzie ktoś z okolic Katowic ewentualnie przez Katowice? Ja jeśli się wybiorę pojadę na pewno samochodem. I jeśli by ktoś jechał samochodem przez Katowice to chętnie bym pojechał za nim:) Zawsze wtedy też będę mógł oczywiście kogoś zabrać.
2) Czy miejsce na nocleg w jakimś hoteliku (oczywiście nie rezerwując wcześniej) znajdę? Bo SUDI piszę o rezerwacji ale mam nadzieję, że bez rezerwacji tez znajdę....
3) Czy w Czechach są płatne drogi? (winiety etc, bo na Slowacji z tego co wiem to są)
4) A tak wogóle to kto wybiera się na Forever?

k.

#89 Post autor: k. »

ad4. tylko Ty. Słabo no nie:P
BTW, jest pełna obstawka na tą chwilę z toronto do górnej suki. Jeżeli ktoś chce bardzo być to możemy skręcić gdzieś po kluski śląskie.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#90 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

zielok pisze:Zawsze wtedy też będę mógł oczywiście kogoś zabrać
Mnie mozesz zabrac, nie mialem jeszcze zaplanowanej podrozy, wiec z przyjemnoscia bym pojechal w Twoim towarzystwie.

W tym hoteliku jest 120 miejsc, wiec na pewno wszystkich nie zarezerwuja. Placi sie za caly pokoj, wiec trzeba znalezc 3 osoby do pokoju, ja moge byc jedna z nich.

http://www.travelguide.sk/pol/zakwatero ... 1_0_1.html

W Trencinie w dzien party mozna bylo znalezc nocleg, a Horna Suca to malutkie miasteczko. W razie czego mozna jechac do Trencina (kilkanascie minut jazdy).

Jak sie jedzie przez Cieszyn to przez Czechy przejezdza sie nieplatna droga dlugosci kilkuset metrow, a potem potrzebna jest winietka na Slowacje (jak jechalem z Bookerem to kupilismy na dawnym przejsciu granicznym, a jak z Killerem to na pierwszej slowackiej stacji benzynowej).

zielok
Kontakt:

#91 Post autor: zielok »

Sebastianie będę wiedział czy jadę dopiero na dwa, trzy dni przed party. Jakby co to się odezwę.

Awatar użytkownika
SUDi

#92 Post autor: SUDi »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:Jak sie jedzie przez Cieszyn to przez Czechy przejezdza sie nieplatna droga dlugosci kilkuset metrow, a potem potrzebna jest winietka na Slowacje (jak jechalem z Bookerem to kupilismy na dawnym przejsciu granicznym, a jak z Killerem to na pierwszej slowackiej stacji benzynowej).
Seba, jak dla Ciebie 30 km odcinek od Czeskiego Cieszyna do granicy CZ-SK w Mostach u Jablonkova to kilkaset metrów to powodzenia :)

Zielok : na czeskim odcinku nie trzeba mieć winiety, kieruj się na Żylinę od przekroczenia granicy w Cieszynie. Na Słowacji aż do samej Żyliny nie trzeba mieć winietę (kupisz na każdej stacji benzynowej), także nie musisz się z nią śpieszyć zaraz jak wjedziesz na Słowację, na spokojnie masz ponad 30 km żeby się w nią zaopatrzyć i kilkanaście stacji po drodze.
Płatny jest przejazd autostradą od Żyliny do Trenczyna (autobahna na Bratysławę - skręcasz w Żylinie). Alternatywą jest niepłatna droga krajowa lecąca +- wzdłuż autostrady ale licz czas przejazdu x3 - przez wsie i miasteczka.

Jeszcze istnieje 2 trasa przejazdu, nie przez Czechy ale odrazu się wjeżdża na Słowację - przez przejście w Zwardoniu , leci się przez BB i Żywiec, wylatuje się jakieś 10 km za przejściem CZ-SK, już na Słowacji.

splatterpunk

#93 Post autor: splatterpunk »

Ja jadę jak zwykle pociągiem. Rok temu miałem super połączenie z Oświęcimia przez Bielsko i Żlinę do Trencina, mam nadzieję, że po zmianach w rozkładzie to połączenie (głównie kurs Bielsko-->Żlina) jeszcze funkcjonuje (nie sprawdzałem).

Atarowska Koneksja

#94 Post autor: Atarowska Koneksja »

splatterpunk pisze:Rok temu miałem super połączenie
http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c

splatterpunk

#95 Post autor: splatterpunk »

Atarowska Koneksja pisze:
splatterpunk pisze:Rok temu miałem super połączenie
http://www.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c

to jedna z moich ulubionych barejowskich scenek... niestety te piękne czasy się już skończyły (?) ;)

Awatar użytkownika
SUDi

#96 Post autor: SUDi »

Jako że extra tani nocleg w Górnej Suce niedaleko party place z kilku euro za 3 dni przerodził się na nocleg za 10 euro za noc za 1 łózko (wg Ellvisa na msgboardzie Forevera) to ponawiam pytanie kto się pisze na nocleg w sercu Trenczyna za świetną cenę - JEST TYLKO 1 MIEJSCE
Zarezerwowałem pokój 2-osobowy w Penzion SVORAD dla niepalących, mieści się w samiutkim centrum Trenczyna, przy głównym placu-rynku, właściwie gdzieś zaraz obok słynnego pubu Jameson Smile
Mam rezerwację na 2 noce (przyjazd pt 18.3, odjazd niedz. 20.3), cena od osoby/dobę 20 euro już z parkowaniem na zamkniętym parkingu i opłatą turystyczną. Parking wynegocjowałem za symboliczne 1 euro, taniej się nie znajdzie noclegu w tym rejonie. Web : http://www.svorad-trencin.sk/sk/penzion/ (jest też na Google Maps).

KTO SIĘ PISZE JAKO 2 OSOBA?
Zapewniam dojazd do/z partyplace na najciekawsze punkty Forevera.

splatterpunk

#97 Post autor: splatterpunk »

SUDi pisze:Jako że extra tani nocleg w Górnej Suce niedaleko party place z kilku euro za 3 dni przerodził się na nocleg za 10 euro za noc za 1 łózko (wg Ellvisa na msgboardzie Forevera) to ponawiam pytanie kto się pisze na nocleg w sercu Trenczyna za świetną cenę - JEST TYLKO 1 MIEJSCE
Zarezerwowałem pokój 2-osobowy w Penzion SVORAD dla niepalących, mieści się w samiutkim centrum Trenczyna, przy głównym placu-rynku, właściwie gdzieś zaraz obok słynnego pubu Jameson Smile
Mam rezerwację na 2 noce (przyjazd pt 18.3, odjazd niedz. 20.3), cena od osoby/dobę 20 euro już z parkowaniem na zamkniętym parkingu i opłatą turystyczną. Parking wynegocjowałem za symboliczne 1 euro, taniej się nie znajdzie noclegu w tym rejonie. Web : http://www.svorad-trencin.sk/sk/penzion/ (jest też na Google Maps).

KTO SIĘ PISZE JAKO 2 OSOBA?
Zapewniam dojazd do/z partyplace na najciekawsze punkty Forevera.
Hmm... Wiem, że jestem niekonsekwentny i niezdecydowany bo troche szkoda tej kasy. Rozumiem, że w sumie wychodzi 40 EURO na łebka, no dobra, to ja się piszę, coś wysupłam od mamy... ;)

Przynajmniej będzie po ludzku.

Awatar użytkownika
SUDi

#98 Post autor: SUDi »

splatterpunk pisze:Hmm... Wiem, że jestem niekonsekwentny i niezdecydowany bo troche szkoda tej kasy. Rozumiem, że w sumie wychodzi 40 EURO na łebka, no dobra, to ja się piszę, coś wysupłam od mamy... ;)

Przynajmniej będzie po ludzku.
Iiiiii SPRZEDANE!
Szczęśliwym nabywcą jest Splatterpunk.
Gratuluję! :)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#99 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

SUDi pisze:Jako że extra tani nocleg w Górnej Suce niedaleko party place z kilku euro za 3 dni przerodził się na nocleg za 10 euro za noc za 1 łózko (wg Ellvisa na msgboardzie Forevera)
To jakas tajemnicza ubytovnia bez nazwy i namiarow. Moze jest w domu u znajomego :)

Poza tym nie jest wcale tak niedaleko, w nocy ciezko bedzie sie tam dostac bez samochodu. Troche dalej w strone Dubravy jest Agrosuca za polowe ceny, ale jest dwa razy dalej od party place.

Atarowska Koneksja

#100 Post autor: Atarowska Koneksja »

Chyba cały czas była mowa o Agrosucy, musimy przycisnąć Elvisa, żeby wyznał czy to faktycznie dycha za noc czy za dwie - przecież na tej stronie pisze jest napisane, że "Triple-bed Room: 16.60 EUR" co daje 5.53 EUR za twarz.

Google podaje, że to ok kwadrans na piechotę od partyplace czyli 20-25 minut realistycznie rzecz biorąc.

ODPOWIEDZ