Forever 2011
jak jest mala kolejka na granicy to moga trzepac bagaznik i nawet rozkrecac kola, przy wiekszej jak nie jestes przemytnikiem z milionem pieczatek z tego samego przejscia puszcza Cie na 99%. Mozna przewiezc 10 browarow i dwie paczki szlugow.....kisiel pisze:Kontrole na granicy są?
c'mom, jestes w Szengen

was twenty, is five, my friend...
- Sebaloz/Lepsi.De
Sleeping room jest na glownej sali, spi sie pod sciana albo pod stolami. W nocy da sie wychodzic i wchodzic na party place. Warunki sanitarne sa tak jak na kazdym party, kilka kabin, kilka pisuarow i jedna czy dwie umywalki. Prysznica nie szukalem to nie wiem. Zgodnie z tradycja polskiej sceny, samochody jadace na zagraniczne party sa pelne wodki bez akcyzy i to nie takiej w malpkach tylko butle 5L. Nie ma granic, ale jest cos takiego jak straz graniczna w lotnych patrolach 

Taa, stoją tacy kilometr wgłąb Polski przy dwupasie i wypatrują jadące tiry wjeżdzające do nas, Czesi stoją tylko na przejściu granicznym po swojej stronie, na Słowacji celna rzadko kiedy stoi, zazwyczaj w pierwszej miejscowości. Wszystkie celne zajmują się przede wszystkim tirami i busami na ukraińskich blachach co przewożą stłoczonych ludzi, a na osobowe nie zwracają zbytnio uwagi. Strumień ciężarówek każdego dnia przelatuje tą trasą, na południe i s powrotem, jeden tir to już duży przemyt. Jeżdżę co 2 tygodnie tą trasą przez Czechy do Polski.Sebaloz/Lepsi.De pisze:Nie ma granic, ale jest cos takiego jak straz graniczna w lotnych patrolach
Widzę fajna ekipa się zbiera na Forevera, cool

-
Na ostatnim Forever pierwszej nocy spałem na party place mimo, że nie miałem śpiwora ani nawet poduszki. Po prostu połączyłem ze sobą kilka krzeseł i na nich spałem, musiałem tylko wcześniej grzecznie uciszyć ostatnich kilku atarowców, którzy jeszcze głośno dyskutowali na sali dobrze po północy...(czyli zakładamy, że kładziemy się spać po północy bo wcześniej odbywają się atarowskie libacje). W sumie pod tym względem uważam, że na Forever śpi się o niebo lepiej niż na Silesii na której całą noc gra jakaś muza a ostatnio o północy napieprzała tak, że bębenki pękały i o żadnym śnie mowy nie było (ale o tym już pisałem). W drugą noc ostatniego Forevera przygarnęli mnie do swojego apartamentu w Trencinie Sudi, Booker i Sebaloz. Była cisza (poza chrapaniem Bookera) ale musiałem spać na podłodze bo Sebaloz jako jedyny potencjalnie reflektujący nie zgodził się na dzielenie łoża, co skutkowało bolesną od leżenia na twardym podłożu pobudką.kisiel pisze:No dobra a na party place nie ma sleeping roomu?
Da się wleźć i wyleźć w nocy z budynku czy zaketowany na amen?
Podsumowując, jeśli ktoś jedzie samochodem i może sobie wziąć bezproblemowo sprzęt w rodzaju śpiwora, poduszki, karimaty, zaopatrzy się po drodze w zatyczki do uszu i walnie wieczorkiem dwa piwka nie ma co się przejmować. Zresztą, mimo że pojadę pewnie pociągiem to tym razem jakoś zapakuję to wszystko do plecaka i chyba będę spać na miejscu. Sala jest przestronna, jest sporo miejsca dla wszystkich i ciepło.
Aha, z tego co pamiętam można zawsze wyjść i wejść do budynku.
Zarezerwowałem pokój 2-osobowy w Penzion SVORAD dla niepalących, mieści się w samiutkim centrum Trenczyna, przy głównym placu-rynku, właściwie gdzieś zaraz obok słynnego pubu Jameson 
Mam rezerwację na 2 noce (przyjazd pt 18.3, odjazd niedz. 20.3), cena od osoby/dobę 20 euro już z parkowaniem na zamkniętym parkingu i opłatą turystyczną. Parking wynegocjowałem za symboliczne 1 euro, taniej się nie znajdzie noclegu w tym rejonie. Web : http://www.svorad-trencin.sk/sk/penzion/ (jest też na Google Maps).
KTO SIĘ PISZE JAKO 2 OSOBA?
Jak jest chętnych więcej to dawać szybko znać - zarezerwuję, bo coś pani recepcjonistka wspominała że już większość zajęta na termin Forevera.

Mam rezerwację na 2 noce (przyjazd pt 18.3, odjazd niedz. 20.3), cena od osoby/dobę 20 euro już z parkowaniem na zamkniętym parkingu i opłatą turystyczną. Parking wynegocjowałem za symboliczne 1 euro, taniej się nie znajdzie noclegu w tym rejonie. Web : http://www.svorad-trencin.sk/sk/penzion/ (jest też na Google Maps).
KTO SIĘ PISZE JAKO 2 OSOBA?
Jak jest chętnych więcej to dawać szybko znać - zarezerwuję, bo coś pani recepcjonistka wspominała że już większość zajęta na termin Forevera.
- Sebaloz/Lepsi.De
- Sebaloz/Lepsi.De
Drogo jak na scenowe warunki, juz rok temu przy cenie 9 euro ciezko bylo znalezc chetnych. Jesli w tym hotelu bedzie chciala nocowac wieksza grupa komodorowcow to ja tez moge w nim nocowac, ale jesli maja byc max 2 osoby, a reszta na party to ja wole byc caly czas na party.SUDi pisze:no chyba nie myślisz że to drogo? wojewódzkie miasto, w samiutkim centrum.
Co do gastonomii to w Trencinie sa dwie kebabownie, ale w zadnej nie chcieli mnie obsluzyc wiec nie polecam.
Pewnie "szukał" odpowiednie mięchokisiel pisze:Hmm martwisz mnie, zamówienie kebaba to chyba najprostsza rzecz do zrobienia. Cóż żeś powiedział ?Sebaloz/Lepsi.De pisze:Co do gastonomii to w Trencinie sa dwie kebabownie, ale w zadnej nie chcieli mnie obsluzyc wiec nie polecam.
"szukać" po słowacku "pier#$%ić"

Luzik, musu nie ma. Jeśli wolisz zaoszczędzone pieniądze odłożyć na emeryturę albo kolejne peryferie do Komca, spox, ja tam wolę wyspać się porządnieSebaloz/Lepsi.De pisze:Drogo jak na scenowe warunki, juz rok temu przy cenie 9 euro ciezko bylo znalezc chetnych. Jesli w tym hotelu bedzie chciala nocowac wieksza grupa komodorowcow to ja tez moge w nim nocowac, ale jesli maja byc max 2 osoby, a reszta na party to ja wole byc caly czas na party.SUDi pisze:no chyba nie myślisz że to drogo? wojewódzkie miasto, w samiutkim centrum.

Ogłoszenie:
W planowanym czasie party odbędzie się planowany przejazd limuzyną marki honda pomiędzy toronto a górną suką, obecnie jest wolne miejsce lub dwa (kolega jest wstępnie zainteresowany). Od katowic możemy zabrać jeszcze jedną osobę.
Jesteś zainteresowany podróżą z wesołą kompaniją?
PW
PS. lotnisko w bydłoszczy i gdańsku dla forenowiczów.
W planowanym czasie party odbędzie się planowany przejazd limuzyną marki honda pomiędzy toronto a górną suką, obecnie jest wolne miejsce lub dwa (kolega jest wstępnie zainteresowany). Od katowic możemy zabrać jeszcze jedną osobę.
Jesteś zainteresowany podróżą z wesołą kompaniją?
PW
PS. lotnisko w bydłoszczy i gdańsku dla forenowiczów.
Impreza w Trenczynie równoległa do Forevera godna zainteresowania :
reggae night
klub Lúč, Trenčín
18.3.2011, 22:00
Forward March Posse (Praha) longside I-man (Roots & Culture), Kayaman (One-Off Rockers sound), Selactor Ya (Face to base crew)
http://www.reggae.sk/event/1267
reggae night
klub Lúč, Trenčín
18.3.2011, 22:00
Forward March Posse (Praha) longside I-man (Roots & Culture), Kayaman (One-Off Rockers sound), Selactor Ya (Face to base crew)
http://www.reggae.sk/event/1267
-