Silesia Party 4 [official thread]

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Raf
Grupa: Vulture Design

#401 Post autor: Raf »

Panowie, a co sadzicie o naglosnieniu tegorocznej imprezy?

k.

#402 Post autor: k. »

Co do nagłośnienia to raczej muzycy powinni się wypowiedzieć, ale z racji mojego słuchu absolutnego: daje radę;)
Co do wystroju wnętrza, syf syf syf syf. Plakaty jakieś na ściany podłogę wytrzeć, bar na antresoli itp. Można dużo w tym temacie wymyśleć..... w umowie najmu albo organizacyjnie ;) Buro=ponuro;)
PS. Sebaloz wolałbym osobę bardziej kontaktową ;) ale wiesz nie mówie nie.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, 10:12 przez k., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stg
Grupa: Albion Crew

#403 Post autor: Stg »

Raf pisze:Panowie, a co sadzicie o naglosnieniu tegorocznej imprezy?
Ja jestem generalnie głuchy, więc jeśli chodzi o jakość to nie mam uwag.

Momentami było za głośno (jak na weselu) i mnie osobiście wku.. jak ktoś się bawił pogłosem ? ( tak to się chyba nazywa ).

Na compo jak dla mnie wszystko było w porządku.
Stg/Albion Crew

k.

#404 Post autor: k. »

Ktoś? Maestro polskiej sceny CJ Warlock ;)
Widać kto chauturzy na weselach ;P

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#405 Post autor: booker »

Jak dla mnie lepiej niż w tamtym roku. Jednak z jedną uwagą - żadnego masteringu puszczanych zaków podczas kompo. Nastawić raz i nie dotykać. Mówiąc to przepraszam Warlocka iż nie zrobiliśmy razem soundchecka tak jak się umawialiśmy w piątkowej rozmowie - niestety sobotnia zemsta Ambrozji była mnie powalająca.
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

V0yager

#406 Post autor: V0yager »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:Ciesze sie z oficjalnej deklaracji ze bedzie Silesia 5!

Jako termin mysle ze mozna podawac wrzesien 2011.

Robimy promocje Silesii na innych party, na X bede chodzic w koszulce Silesia i kto ma taka koszulke to proponuje zabrac ze soba. Mozna nalozyc na cos z dlugimi rekawami. Poza tym w lipcu 2011 na LCP w Szwecji trzeba wystawic jakies intro albo nawet male demo zapraszajace na Silesie. Zapraszam do udzialu w Project Silesia. Jak beda chetni koderzy, muzycy i graficy to mozna interka wystawiac na kazdym wiekszym party, Forever, nowy Breakpoint, Bunker party, LCP, Arok itp. Zreszta scrolla z logiem to moge nawet sam zakodowac i zrobic serie interek nawet 4k.
Jakby ktos nie zauwazyl - caly piatek na Riverwashu reklamowalem Silesie zeszloroczna koszulka ;)

Awatar użytkownika
Raf

#407 Post autor: Raf »

ATTENZIONE:

jesli brakuje notki w obrazie, to possac jeszcze raz zipa ;) a jak wciaz nie ma to wyczyscic cache przegladarki ;d

splatterpunk

#408 Post autor: splatterpunk »

elban pisze:
skull pisze:
elban pisze:btw - kto siedzial na gorze, na antresoli w sobote. w sensie kto przesunal stoly i rozstawil tam sprzet?
ja z Rasputinem <- podobno z nim spałeś, dlatego pytasz ? ;>
bo zostanawiam sie jak ukarac tych, ktorzy chodzili mi po karimacie butami i ujebali poduszke jakims syfem
Pastą do zębów? ;)

A tak poważnie, na górze w sobotę siedziało m.in. dwóch kolesi ze sceny amigowej, tyle wiem, xyw nie pamiętam.

Awatar użytkownika
kmeg
Grupa: Albion Crew

#409 Post autor: kmeg »

W porównaniu do moich głośników z mm za 9 zł to jest ok ;)
IMHO było ok choć pewnie uszy rozróżniające próbki 24bit od 32bit będą narzekać.

Gorzej z kolorami na BS - myślę, że dobrze jest następnym razem dopaść kilku grafików aby w miarę przyzwoicie ustawili obraz zanim ci dopadną butelki lub bar.

Najgorszy ból to kible - jak kogoś przypili (co w połączeniu z żarciem z baru obok jest wysoce prawdopodobne) to może zaliczyć scenę rodem z Trainspotting ;) Tego jednak nie przeskoczycie w tej hali więc trzeba się przyzwyczaić.

Psychik

film video VHS z party

#410 Post autor: Psychik »

jak kogos interere 3h film, ktory lecial na big screenie - ten nasz Adam Słodowy z akcentem "bułkę przez bibułkę", to tu jest cos ciekawego. to nie moja aukcja: http://allegro.pl/bialy-kruk-do-commodo ... 12657.html

Awatar użytkownika
kordiaukis
Grupa: aRise

#411 Post autor: kordiaukis »

to aukcja olololo ...:-) fuj

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

Re: film video VHS z party

#412 Post autor: booker »

Psychik pisze:jak kogos interere 3h film, ktory lecial na big screenie - ten nasz Adam Słodowy z akcentem "bułkę przez bibułkę", to tu jest cos ciekawego. to nie moja aukcja: http://allegro.pl/bialy-kruk-do-commodo ... 12657.html
Ale czzzaad!

"...blaszki ulegają wygięciu bądź złamaniu, co powoduje iż dżojstik zostaje uszkodzony i jest po prostu zepsuty."

"..bardzo małe wyłączniczki na sprężynkach"

Gdzie ja byłem jak przez 3h to leciało? :lol:
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
Raf

#413 Post autor: Raf »

Kisiel, gdzie film z Żanetką? ;)

k.

#414 Post autor: k. »

Żanetka Leta będzie jak znajdę czas aby to uploadnąć ok?

Awatar użytkownika
Raf

#415 Post autor: Raf »

żanetka łyka ? nie nie to nie ta

http://www.wykop.pl/link/212295/nazywam ... ol-polski/

;)

zielok
Kontakt:

#416 Post autor: zielok »

Z racji, że Silesia 5 będzie ja się deklaruje, że następne demo (pomijając demo przygotowane na X2010) robię na te party. Czekam na konkurencje.

Awatar użytkownika
nes
Grupa: Impact

#417 Post autor: nes »

W sobote od 17-tej jak przyjechałem, do czasu kompo ok 20 były chyba skręcone wysokie - trochę się podłamałem że to jakieś stare głośniki z wyjechanymi gwizdkami i średnimi. Ale potem było OK. Chociaż jakby były szerzej rozstawione głośniki i 4 zamiast 2, byłoby jeszcze bardziej OK. Fajnie posłuchać prawdziwego SIDa na niezłym nagłośnieniu, nie to samo co emu na co dzień ;)

Awatar użytkownika
Data
Grupa: Tropyx/De-Koder
Kontakt:

#418 Post autor: Data »

Raf pisze:Kisiel, gdzie film z Żanetką? ;)
Może nie Żaneta, ale również coś, co powoduje, że penisy scenowców stają się twardsze...

http://www.youtube.com/watch?v=Dhi3zEJ7vl8

P.S. sorki za jakość. Przełączenie na 480p zmienia ją z tragicznej na nieco mniej tragiczną.

Awatar użytkownika
Raf

#419 Post autor: Raf »

poniewaz wielu z Was chce starszyc swoje zony dzieci i kochanki tym 3h wprowadzeniem do komcia, mozna bylo to possac tu jeszcze niedawno ;)
http://c64pl.1ts.pl/Forum/viewtopic.php?p=247#p247

(zrobilem to 22 sierpnia)

Awatar użytkownika
odyn
Grupa: VTE^TX^DREAM

#420 Post autor: odyn »

kmeg pisze:
Gorzej z kolorami na BS - myślę, że dobrze jest następnym razem dopaść kilku grafików aby w miarę przyzwoicie ustawili obraz zanim ci dopadną butelki lub bar.
.
Fakt, ustawione to było troche "na chuja" i w pośpiechu, w dodatku nie na grafie z C64, tylko na jakiejs fotce true-color :), drugim faktem jest, że sam projektor wpadał w pewne swoje presetowe extrema :[ Tym razem za to imho było widać żółty, jasno-szary i jasno-niebieski, poprzednio te kolory na BS dawały dziwny, zgniły, szary odcień. Do tego dochodzi przepalenie rzutnika [lub chujowa jakość samego kabla], przy trybach bardziej wymagających niż multikolor, obraz totalnie tracił na ostrości (blur), a barwy zlewały się w jedną psychodeliczną masę kolorów - patrz grafa Carriona na compo :), Tak czy siak; może uda się mi załatwić na SP5 coś lepszego.

ODPOWIEDZ