Ooz, witamy na forum i na scenie c64. Na csdb jest juz zarejestrowana cala Agenda
skull pisze:Rewelacyjny pomysł na greetingsy.
Sam pomysl to nic specjalnego, dziwie sie ze nikt wczesniej na to nie wpadl na taka HALL OF FAME. Najtrudniej bylo to dla mnie zakodowac i narysowac (w tle sie dogrywaja i decrunchuja kolejne grafiki). Caly trud wynagrodzily reakcje ogladajacych, jak pokazala sie grafika z ich grupa to cieszyli sie i krzyczeli nazwe tej grupy. Szczerze mowiac sam chcialbym byc w taki sposob pozdrowiony, bo Lepsi juz prawie nikt nie pozdrawia, ale juz sie zaczynaja pojawiajac pozdrowienia dla Miracles (3 dema w ciagu ostatnich 15 miesiecy). Najlepsze bylo jak po kompo pijany member Dekadence plakal ze Fairlight nie pozdrowili ich w demie, bo go nie lubia. Mam nadzieje ze moimi greetingsami nikogo nie poobrazalem
skull pisze:ps. filmik Sebaloza - komentarz w 1:14

)
Moze konkurs czyj to glos? Na pewno nie moj, bo ja to demo widzialem setki razy i w tym miejscu nigdy mi sie nie zawiesilo. W tym na party ogladalem ze 30 razy z zaslonietym ekranem, sprawdzalem demo na kilku kompach i na kilku stacjach, nawet Mactron/Arsenic znalazl gdzies przedpotopowa 1541.
elban pisze:nie bylo votek tylko program, ktory byl rozdawany po kompach (czyli po 2 am) i trzeba bylo tam wbic swoje top 10.
Jakie top 10? Widac ze nie glosowales. Kompa sie skonczyly dopiero o 3 rano, zostalo rozdanych 9 dyskietek z programem do glosowania. Po uruchomieniu na c64, trzeba bylo wpisac ksywke i grupe, potem pokazalo sie menu:
graphics compo
more graphics
more graphics 2
music compo
more music
demo compo
save votesheet
Jak sie wybralo dany punkt menu to pokazala sie lista prac z nazwami, ksywkami i grupami uporzadkowana wedlug kolejnosci puszczania na kompo. Przy kazdej pracy mozna bylo wpisac od 0 do 10 punktow. Na koniec na dyskietce zapisywal sie plik z glosami i przed kompem siadala kolejna osoba ktora chciala glosowac.
elban pisze:jestem jednak fanem tradycyjnego glosowania na votkach z numerkami

Przeciez na X bylo tradycyjne glosowanie na votkach z numerkami. Na stoliku organizatorow lezaly papierowe votesheety, potem jeszcze rozdawal je Burglar. Roznica polegala na tym, ze zamiast oddac votke organizatorom, trzeba bylo zapisac swoje glosy na dyskietce. Organizatorzy potem zebrali dyskietki okolo 4.30 (deadline mial byc o 4). Po 30 minutach bylo ogloszenie wynikow trasmitowane przez scenesat. Tradycja tradycja, ale kto nad ranem znajdzie kilku trzezwych matematykow i grafologow ktorzy odczytaja recznie napisane cyferki na votce. Nie wiem ile glosowalo osob sposrod ponad 200 partyzantow, ale na kompach mozna bylo glosowac az na 77 prac (24 zaki, 38 grafik i 15 dem). Jesli komus sie nie chcialo przepisywac swoich glosow z votki to mozna bylo poprosic o to kolege, ale po prostu odniesc votke organizatorom.
carrion pisze:mam nadzieję że nikt nie opublikuje filmu na youtube
Fajnie sie bawiles pod scena. A ma ktos nagrany szalony taniec Randalla podczas music compo?
carrion pisze:ale offence to jest to
Zgadzam sie. Pomysly ktore zaprezentowali sa bardzo inspirujace.
kisiel pisze:Lepsi+Mirakles.
Co do demka Zieloka i Sebaloza to nauczcie się na następny X
Przede wszystkim ty sie naucz dobrze pisac nazwe grupy MIRACLES.
Raf pisze:samo to ze pod demem L+M w ogole nie ma komentarzy to chyba swiadczy o tym ze "nasi" za malo sie integrowali z kolegami spoza wolski

Przy naszym stoliku z wodka i polskim zarciem byly tlumy obcokrajowcow. Najbardziej zainteresowany poznawaniem nowych ludzi byl Fenek, ciagle sie pytal kto jest kto i chcial ze wszystkimi gadac. Caly drugi dzien party latalem po stolikach raz w poszukiwaniu instalki project one, ktora w koncu sciagnalem z netu, a dwa testowalismy nasze demo i bardzo wiele osob oferowalo pomoc sprzetowa i programowa. Noax kopiowal demo nibblerem, a Rambones i Krill chcieli nam loader wymienic. Poza tym po kompo duzo osob podeszlo do mnie i gratulowalo fajnego dema, zwlaszcza Glance podbijali dwa razy bo im sie podobaly pozdrowienia.
Cobra pisze:Brawo dla Lepsi D. Demko super
Demko zostalo zrobione w kooperacji Lepsi z Miracles. Prosze o tym pamietac. Bez Zieloka i calej reszty naszej ekipy (Psycho, Carrion, Joodas) moglbym zrobic Remoffa 3 albo Destination 2. I tak jest duzo
zielok pisze:Ale co tam - Ramos jestem już co najwyżej przeciętniakiem?
Poprzeczka przecietnosci zostala troche wyzej podniesiona. Podczas X party rozmawialismy o Ramosie, przejezyczylem sie i powiedzialem LAMOS