Forever 2011

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SUDi

#21 Post autor: SUDi »

No niestety, partyplace będzie ulokowane w tym samym miejscu co w zeszłym roku (Dom Kultury, miejscowość Horná Súča, 15 km od Trenczyna) także wyskok na piwko do miasta będzie utrudniony.
Termin klasyka, połowa marca. Info prosto od CreamD'iego.

k.

#22 Post autor: k. »

Byle ciepło było :)

Awatar użytkownika
SUDi

#23 Post autor: SUDi »

Nie no, samo partyplace jest naprawdę rewelka, potężna sala z podium dla organizatorów i pomocników + bigscreen. Budynek w stylu późnego CSSR, ale czysto i schludnie, w centrum wsi, obok kościół, knajpa i sklep GS. Niedaleko pizzeria. Tylko że to wieś na końcu drogi, bociany tu pionowo startują a psy dupami szczekają. Droga z miasta jest fest kręta i te 15 km jedzie się pół godziny, nie przesadzam, kto był ten wie.
W zeszłym roku jak 2 godziny przed rozpoczęciem party okazało się ze przenosimy się tam to kilka razy kursowałem z Trenczyna do tej wsi wożąc ludzi także wiem co mówię.
Dziś mi opowiadał CreamD że nawet partyzanci z Węgier pili ostro z miejscowymi w karczmie i wyszli cali i zdrowi. No jak Madziarzy mogą to my też, nie? Chociaż wolałbym w mieścieee...

k.

#24 Post autor: k. »

Tylko że madziarze i czesi to nas najzwyklej nie lubią;) , czyż nie?

Awatar użytkownika
SUDi

#25 Post autor: SUDi »

Ha, jeszcze mi się przypomniała niedziela dopołudnie przed budynkiem partyplace.
Pół wsi idzie do kościoła który jest dosłownie vis-a-vis budynku i patrzą na skacowanych partizanów popalających fajki i sączących piwko
Ich wyraz twarzy...bezcenne

Awatar użytkownika
SUDi

#26 Post autor: SUDi »

kisiel pisze:Tylko że madziarze i czesi to nas najzwyklej nie lubią;) , czyż nie?
Czesi to fakt nie przepadają za nami, ale Węgrzy? Byłem w tym roku na tydzień u Hunów i spotykałem się raczej z miłym nastawieniem.

V0yager

#27 Post autor: V0yager »

SUDi pisze:
kisiel pisze:Tylko że madziarze i czesi to nas najzwyklej nie lubią;) , czyż nie?
Czesi to fakt nie przepadają za nami, ale Węgrzy? Byłem w tym roku na tydzień u Hunów i spotykałem się raczej z miłym nastawieniem.
Tez bylem. Na Function mamy (my=Polacy) nawet wydzielona sale do spania/popijania.

k.

#28 Post autor: k. »

Getto dla Polaków!! ;)
A wybierasz się na forever?

V0yager

#29 Post autor: V0yager »

kisiel pisze:Getto dla Polaków!! ;)
A wybierasz się na forever?
Zerknalem w kategorie muzyczne i jak zdaze zrobic za jednym zamachem cos na SID-a, AY-ka i Pokeya to jade ;)

elban
Grupa: aRise

#30 Post autor: elban »

SUDi pisze:
Jako, ze dosyc czesto odwiedzam i Czechow i Wegrow pozwole sobie zabrac glos.

Wegrzy maja takie samo przyslowie jak my - Polak Wegier dwa bratanki i do bitki i do szkalnki (uczylem sie tego tysiac razy ale nie dalem rady, hehe) - wiec trudno powiedziec, zeby nas nie lubili. Wrecz przeciwnie. Jest to bardzo pozytywnie nastawiona do nas nacja i bardzo latwo jest to odczuc bedac u Bratankow.

Z Czechami to jest tak, jak powiedzial M. Szczygiel: kazdy ma takiego Czecha jak sobie zasluzyl. Jak bylem pierwszy raz w Pradze zasluzylem sobie slabo i spotkalem samych niemilych patafianiow. Pozniej bylo juz tylko lepiej - to troche dziwny narod (polecam ksiazki wspomnailengo Szczygla) - czasem trudno ich zrozumiec - ale bardzo pozytywny.

Slowacy tez sa ok - niech sie tylko odpierdola od Janosika. hehe.
was twenty, is five, my friend...

Awatar użytkownika
SUDi

#31 Post autor: SUDi »

elban pisze:Slowacy tez sa ok - niech sie tylko odpierdola od Janosika. hehe.
:) Oni raczej słabo znają nasz polski serial z Perepeczko, i nie zdają sobie sprawy jak ten jeden serial w telewizji mógł przekonać miliony Polaków że Janosik to ich bohater!
Dla Słowaków Janoszik (tak się wymawia) jest tak oczywistym rodakiem że nie przejmują się teoriami innych.

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#32 Post autor: kotrobot »

Uprzedzenia.
Moje kontakty ze Słowakami, Czechami i Węgrami były zawsze spoko.
No, może oprócz słowackiej policji... ;)

Oczywiście zawsze najmilej wspominam wizyty u Madziarów

I również polecam reportaże Szczygła. Zagadkowy naród.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

KB777

#33 Post autor: KB777 »

elban pisze:Slowacy tez sa ok - niech sie tylko odpierdola od Janosika. hehe.
Taaa... do nas do firmy co jakiś czas przyjeżdża gościu ze słowackiego Accenture'a. Zagadka - jak się nazywa ? ;) A jakżeby inaczej - Juraj Janosik.
- konto nieaktywne -

k.

#34 Post autor: k. »

A mnie madziary wyzywali od bocianów... ale to jeszcze czasy komuny były.

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#35 Post autor: booker »

SUDi pisze:a co Ci się nie podobało ostatnim razem?
Ty no Sudi :) wszystko było oko, ale po prostu za daleko wpisdu z party place jest do miasta. :)
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#36 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

booker pisze:po prostu za daleko wpisdu z party place jest do miasta. :)
Jedziesz na party czy zwiedzac miasto i dyskoteki?

W Polsce multiplatformowe party czesto odbywaly sie na odludziu w srodku lasu np Symphony albo Gravity98 na ktore szedlem z Valsarym 3 godziny z Opola :)

Awatar użytkownika
kenji
Grupa: Dream

#37 Post autor: kenji »

Sebaloz/Lepsi.De pisze: Gravity98 na ktore szedlem z Valsarym 3 godziny z Opola :)
Ile????? Stopa nie mogliście złapać? Kierowcy często się tam zatrzymywali.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#38 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

kenji pisze:Ile????? Stopa nie mogliście złapać? Kierowcy często się tam zatrzymywali.
Lapanie nie przynioslo rezultatow, jeden gosciu podwiozl nas kilkaset metrow.

Awatar użytkownika
SUDi

#39 Post autor: SUDi »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:
booker pisze:po prostu za daleko wpisdu z party place jest do miasta. :)
Jedziesz na party czy zwiedzac miasto i dyskoteki?
Wiesz Seba, w piątek właściwie ludzie się tylko snują i rozmawiają, jasne, można posiedzieć do wieczora z ludźmi na partyplace ale potem można uderzyć na nocny wypadzik do miasta w zgranej grupce. W sobotę praktycznie po kompotach też nastaje jakaś taka niegramota, nie lepiej wyskoczyć na piwko nocą pooglądać fajne panny?
Przyznaję że partyplace leży totajnie ujowo, ale do miasta dostaniemy się np. moim autem, a z miasta taksą, kosztuje normalnie ok. 1 euro/1 km, nawet jeśli w nocy będzie to 1,5 eura/1 km to jak zrzucimy się w czwórkę, 15x1,5:4 wychodzi po śmiesznych 6 eur.
Ja prawdopodobnie jak w zeszłym roku zakwateruje się w mieście, na party będę dojeżdżać wczesnym popołudniem a wracał późnym wieczorem do miasta, potem i na balety bliżej a odwóz taksą na terenie miasta kosztuje jedynie 3 eura za kurs. O ile pamiętam jakiś nocleg tam niby jest na wsi w jakiejś popegerowskiej świetlicy z ustawionymi łóżkami ale o ile się nie mylę za niewiele niższą cenę niż w mieście.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#40 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

SUDi pisze:nie lepiej wyskoczyć na piwko nocą pooglądać fajne panny?
Proponuje widok na promenade z kamerki internetowej w Mielnie.
http://www.mielno.pl/pl/mielno-online

ODPOWIEDZ