No, raczej. Dobrze Cię będzie, gnoju znowu zobaczyćLuke_ pisze:czerwiec bedzie dobry

Śmiem zauważyć że B-B leży w woj.śląskim, a z historycznego punktu widzenia Śląsk jako taki sięga aż zagranicę do Czech (Slezsko) i obejmuje również większą część byłego woj. bielskiego. No powiedzmy że Bielsko było taką granicą wschodnią Śląska ale chyba nie będziemy się rozdrabniać. I nie chcę się wdawać w lokalne patriotyzmy gdzie jest "prawdziwy" Śląsk a gdzie już nie.isildur pisze:Proponuję też zmienić nazwę na Beskid party v1, albo zrobić w końcu SP na Śląsku.
Rozumiem że wolisz przeciąć grubą linią dotychczasowy dorobek Silesia Party i może wiesz co, zróbmy co roku nowe party z nową nazwą, w zależności od miejsca ppl.Sebaloz/Lepsi.De pisze:Sudi, wedlug twojej definicji Xperience Party tez bedzie na Slasku (Walbrzych). Takie wymadrzanie sie z googla czy wikipedii jest niemile widziane na scenie.
Pewnikiem tyś taki ślunzok jak ja kaszub. Lepiej powiedz jak to dziadek z kieleckiego za chlebem przyjechał fedrować a babcia to jeszcze zza Buga pochodziPrzyjmujemy znaczenie potoczne, do uzywania nazwy Slask ma prawo tylko aglomeracja katowicka z Chorzowem, Swietochlowicami, Bytomiem, ale juz bez Sosnowca, Bedzina czy Czeladzi.
(hanysy, kornerle, ja się was nie boje katowice spale a was ...)SUDi pisze: Śmiem zauważyć że B-B leży w woj.śląskim, a z historycznego punktu widzenia Śląsk jako taki sięga aż zagranicę do Czech (Slezsko) i obejmuje również większą część byłego woj. bielskiego. No powiedzmy że Bielsko było taką granicą wschodnią Śląska ale chyba nie będziemy się rozdrabniać.
Sranie w banie na poziomie wrzeszczących kiboli piłkarskich uważających się za jedynych prawdziwych lokalnych patriotów. Historycznie Śląsk ma zasięg dużo większy niż się niejednym prawdziwym Ślązakom wydaje i temu dałem w swej wypowiedzi mapki to uzasadniające. To że Bielsko ma inny charakter pod względem architektonicznym i strukturalnym a przed wojną było zamieszkane w dużej mierze przez Niemców nic tu nie zmienia. Kraina geograficzna nazywana "Śląskiem" sięga do Czech i daleko za Wrocław. Z tego punktu widzenia nazwa Silesia może być z uzasadnieniem użyta zarówno w Cieszynie jak i w Opolu.comankh pisze:będziemy, bo administracyjnie to sobie może być. śląsk się kończy w czechowicach (kopalnia silesia i najbliżej znajdujące się familoki).
bielsko to miasto o zupełnie innym charakterze, po 2WŚ ludność głównie napływowa, ze śląskiem gówno mająca wspólnego.
zresztą, wystarczy zapytać na ulicy, jesteśmy gorole, a niektórzy nawet i górole.