Silesia party 5 aka Sile5ia
- Sebaloz/Lepsi.De
- Sebaloz/Lepsi.De
pełnowymiarowe boisko?bimber pisze:miedzynarodowy mecz towarzyski na stadionie CKS Czeladz _musi_ sie odbyc (kolejny kamyk do promocji miastaelban pisze:mecz w pilke to nie ten klimat). kwsetia czy nas wpuszcza na murawe.

ok, w takim razie propozycja na promocję miasta wygląda tak: każdy przyjeżdża z balkonikiem emeryckim i poruszamy się po takim boisku kopiąc piłę, odpychając się balkonikami

CZELADŹ MIASTEM OTWARTYM NA SENIORA !
- Sebaloz/Lepsi.De
Polskie party maja swoja specyfike, ale tez mam kilka uwag zeby dostosowac zasady do tych ktore obowiazuja na zagranicznych party:
1. Intro kompo, mialo to byc zmienione a na stroniee dalej jest nazwa 4kB i nie wiecej niz 16 blokow..
Albo zmienic nazwe na 16 blocks compo albo dopuscic pelne 1024 bajty.
2. Mozliwosc wystawienia drugiej grafiki w gfx kompo, tak bylo zawsze w Tarnowie i na pierwszych Nortach, rowniez na Forever i na X mozna wystawiac po 2 grafiki.
3. Dopisek do ogolnych zasad wszystkich konkursow:
- Your entry or part of it may not have been released before the party
Chodzi o puszczanie fragmentow dem, ktore byly juz wypuszczone albo pokazywane na innych party.
1. Intro kompo, mialo to byc zmienione a na stroniee dalej jest nazwa 4kB i nie wiecej niz 16 blokow..
2. Mozliwosc wystawienia drugiej grafiki w gfx kompo, tak bylo zawsze w Tarnowie i na pierwszych Nortach, rowniez na Forever i na X mozna wystawiac po 2 grafiki.
Chodzi o puszczanie fragmentow dem, ktore byly juz wypuszczone albo pokazywane na innych party.
dlaczego prace w gfx compo nie mogę być podpisane? jakieś specjalne motywy?
na wszystkich ostatnich party gdzie wystawiałem (X, Forever) można było podpisywać... nie ma to przecież najmniejszego wpływy na wyniki więc o co chodzi?
2. na polskich party zawsze prace byly niepodpisywane.
3. i kurde, powinnismy byc z tego dumni.
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.
Nie wiem jakiego masz dostawce ale chyba czas na zmiane, bo ostatnio cos nie halo... oczywistym jest ze ludzie glosuja na label, tak samo jak to ze Piesiu jest zajebistym grafikiem mimo dwoch prac opublikowanych na c64 (moze pixlowal recznie nawet a nie skladal warstwy w timanthes...). Nadmieniam tez ze nie jestes niestety pierwszym sponsorem sp5carrion pisze:odnośnie kompo:
dlaczego prace w gfx compo nie mogę być podpisane? jakieś specjalne motywy?
na wszystkich ostatnich party gdzie wystawiałem (X, Forever) można było podpisywać... nie ma to przecież najmniejszego wpływy na wyniki więc o co chodzi?

da sie zrobicSebaloz/Lepsi.De pisze:Polskie party maja swoja specyfike, ale tez mam kilka uwag zeby dostosowac zasady do tych ktore obowiazuja na zagranicznych party:

a moze by tak jeszcze po dwie prace w kazdej innej kategorii?

okay (choc to jest prawde mowiac oczywistosc i zarazem cos co nie zawsze jest latwe do sprawdzenia).
Pewnego uscislenia wymaga raczej kategoria wild, bo NIE jest to propozycja znana np z Riverwasha gdzie pokazuje sie mniej i bardziej "familijne" filmy, ma ona sluzyc prezenentacji dopalonego sprzetu oraz dem na dopalony sprzet.
Jak już się doliczycie z Sebalą tych bajtów w 4kB compo to może ich wyjdzie tyle ile trzeba czyli 4096 (+2 w wersji prg) 
Ja jestem przeciwny 2 entries, bo jeżeli w gfx compo to czemu nie w msx compo? A 2 entries w msx compo to morderstwo
No i najważniejsze pytanie - czy będzie kabelek svideo?

Ja jestem przeciwny 2 entries, bo jeżeli w gfx compo to czemu nie w msx compo? A 2 entries w msx compo to morderstwo

No i najważniejsze pytanie - czy będzie kabelek svideo?

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 23:27 przez wackee, łącznie zmieniany 1 raz.
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.
o piesiu to nie ten wątek...Raf pisze: Piesiu jest zajebistym grafikiem mimo dwoch prac opublikowanych na c64 (moze pixlowal recznie nawet a nie skladal warstwy w timanthes...). Nadmieniam tez ze nie jestes niestety pierwszym sponsorem sp5wiadomo iz sa to dobrowolne datki ale sa juz osoby ktore po prostu wplacily a nie darly jape ze to zrobia... (i serdeczne im dzieki za wspieranie! nie wiem czy zycza sobie ujawniania wiec ich tu nie wymienie)
a z tym sponsoringiem to też cię chyba emocje poniosły bo dyskusja/pytanie było o podpisywanie prac... a nie o to kto darł/nie darł japy, zapłacił/nie zdążył zapłacić.
słabo panie raf - słabo.
c64portal.pl, retronavigator.com
No ale muzycy maja muzykę, muzykę na 2 sidy i sample. Po co taki podział? W grafice też by można zrobić hires, multi, fli, nufli etc. Poza tym dla koderów też jest tylko 4 KB czyli także tylko jedna kategoria (no bo demo compo to współpraca wszystkich profesji). Czemu nie ma dodatkowo np 1KB czy 256 bajtowek ?wackee pisze:Ja jestem przeciwny 2 entries, bo jeżeli w gfx compo to czemu nie w msx compo? A 2 entries w msx compo to morderstwo![]()