wackee pisze:Zwłaszcza jak patrzę na poczynania carriona, dla którego poszczególne platformy to tylko wypadkowa zestawu kilku parametrów (rozdzielczość, ilość kolorów, ograniczenia trybu). Różnica na moim polu jest głębsza i też stoi za tym jakaś ideologia (mimo wszystko), dla mnie to na czym robię ma znaczenie.
to też prowokacja prawda

więc i ja pojadę, a co....
jak się w HR pracuje to się nie ma styku z realiami - z prawdziwym biznesem - prawda?
poza tym w HR tylko zniewieściali pracują ....
rozdzielczość i ilość kolorów nie ma dla mnie znaczenia
gdybyś @wacku otworzył horyzonty i zechciał zrozumieć naszych młodszych braci ze sceny ogólnie nazywanej C264 to zobaczył byś, że niewiele się różnią od nas... mają $d800 i $0400 (w trochę innych obszarach ale zawsze) a do tego 121 kolorów.
muzyk tego nie zrozumie, ale dla mnie to jest jak wyzwanie... bo mając takie same multicolorowe ograniczenia masz więcej kolorów do dyspozycji, przy czym każdy z naszych 16 kolorów idealnie mapuje się w te 121 kolorów dając dodatkowe odcienie (które. co ciekawe mapują się na luminację naszych 8 luminacji).
to tak jak by mieć nagle 4 kanał dla SID'a (ba... 5 kanał) + dodatkową oktawę (z której braku podobno śmieją się atarowcy)
co do moich postów: pytania zadaję aby zrozumieć techniczne ograniczenia maszyn.
zaczyna walić mnie pixlowanie do polskich dem na c64 skoro powstają 3 sensowne dema na 2 lata...
ogólnie pixluję na 8bitowce bo to jest wyzwanie... 8bit atari na razie nie ogarniam, ale ST wydaje się być proste. (tak - to jest 16 bitowiec)
jak ogarnę 8bit Atari i będzie czas to coś napixluję. I wiem, że nazywłem kolegów z 8bit Atari chujami i lamerami, ale, cóź myliłem się. niech robią swoje...
będę szukał więcej wyzwań w wolnych chwilach widząc że na C64 nie wiele się dzieje (przynajmniej nie w tym grajdole)
wesołych....
ps.
miałem napisać wesołych świąt dla C64scene, ale napiszę:
Wszystkegi wesołęgo w Arise! ...bo widzę że gnuśniejecie - peace!