Stary Piernik 10
- peys_0n/[DrC_ChD]/T%(Vgt)
- Posty: 31
- Rejestracja: 14 gru 2011, 11:42
- Grupa: VAUDEVILLE CREW/CLOCHARD/TROPYX
-
- Posty: 382
- Rejestracja: 20 wrz 2010, 09:27
- Grupa: Aberration Creations
- Sebaloz/Lepsi.De
- Posty: 3962
- Rejestracja: 14 wrz 2008, 00:02
Jade z Feiem, a jest 5 osob chetnych wiec miejsc brak. Zapytaj Rafalale na c64power, ostatnio jechalismy w 4 osoby.peys_0n/[DrC_ChD]/T%(Vgt) pisze:Ludziska jedzie kto ze Śląska jakimś autem? Bym się zabrał jakby co...
http://c64power.com/forumng/index.php?topic=6637.0
__________________________
Socjopatyczna Legia Commodore
Socjopatyczna Legia Commodore
Drodzy miłośnicy Pierników - zapraszamy na piątkowy OpenBar!
Nim zaczniecie skakać z radości, że będzie można, jak na weselu, nawpierdalać się za darmo i do tego opić, pozwólcie, że przedstawie Wam tło. Mianowicie, nasz ulubiony bar Tramp vel restuaracja Waliza w piątkowy wieczór ZAMYKA swoje podwoje. Jakieś bobki wynajęły sobie ten lokal i nie będzie można tam zjeść ani nawet zamówić browara. W związku z tym, jest pomysł aby otworzyć swój bar. Na zewnątrz. Dla bezpieczeństwa - pod namiotem. Aby tego dokonać musimy zbiorowo zlożyć zamówienie na grilla w ośrodku. Ceny żarcia z grilla są zabawne - karkówka po 8,5, kiełbasa po 6,50, etc. Proponuję, żeby każdy kto może zrzucił się po 20-30 pln, w tej cenie zamówimy jedzienie (różne - karkówke, kiełbase, szaszłyki, kurczaka, nawet zupę można) co pozwoli nam zmontować OpenBar dla wszystkich. Za piwo każdy zapłaci sobie sam (6-7 złotych wedle cennika), chyba, że objawi się nam jakiś mistrz, który postawi beczkę (400 pln). Z zebranej kasy zrobimy zbiorowe zamówienie.
Dzięki temu, będziemy mieli gdzie usiąść razem (ławy pod namiotem), niezależnie od pogody, zjeść coś po podróży, kupić sobie piwo. Widzimy to w ten sposób, że zrzucamy się na żarcie wszyscy, oczywiście poza tymi, którzy, po prostu, tego miesiąca są bez kasy (disclaimer - Sebastian, Ty masz cashbacki, Ciebie stać, Ty płacisz).
Jak Wam się podoba taki koncept? Kto jest gotowy wyskoczyć z takiej kasy?
ps. Pięniądze należało by wpłacić z góry, na konto (w indywidualnie dogadanych przypadkach ktoś z organizatorów założy), jeżeli ktoś, tak jak Noise, zaprasza na Piernika swoich znajomych ogarnia temat finansowy w ich imieniu (dotyczy to również płacenia za domki, zrzutki na ognisko i tym podobnych). Jedynie za żarcie musimy płacić z góry.
pps. Alternatywą jest ognisko i partyzantka - piwo ze stacji benzynowej na własną rękę. O ile nie będzie napierdalać deszcz.
Nim zaczniecie skakać z radości, że będzie można, jak na weselu, nawpierdalać się za darmo i do tego opić, pozwólcie, że przedstawie Wam tło. Mianowicie, nasz ulubiony bar Tramp vel restuaracja Waliza w piątkowy wieczór ZAMYKA swoje podwoje. Jakieś bobki wynajęły sobie ten lokal i nie będzie można tam zjeść ani nawet zamówić browara. W związku z tym, jest pomysł aby otworzyć swój bar. Na zewnątrz. Dla bezpieczeństwa - pod namiotem. Aby tego dokonać musimy zbiorowo zlożyć zamówienie na grilla w ośrodku. Ceny żarcia z grilla są zabawne - karkówka po 8,5, kiełbasa po 6,50, etc. Proponuję, żeby każdy kto może zrzucił się po 20-30 pln, w tej cenie zamówimy jedzienie (różne - karkówke, kiełbase, szaszłyki, kurczaka, nawet zupę można) co pozwoli nam zmontować OpenBar dla wszystkich. Za piwo każdy zapłaci sobie sam (6-7 złotych wedle cennika), chyba, że objawi się nam jakiś mistrz, który postawi beczkę (400 pln). Z zebranej kasy zrobimy zbiorowe zamówienie.
Dzięki temu, będziemy mieli gdzie usiąść razem (ławy pod namiotem), niezależnie od pogody, zjeść coś po podróży, kupić sobie piwo. Widzimy to w ten sposób, że zrzucamy się na żarcie wszyscy, oczywiście poza tymi, którzy, po prostu, tego miesiąca są bez kasy (disclaimer - Sebastian, Ty masz cashbacki, Ciebie stać, Ty płacisz).
Jak Wam się podoba taki koncept? Kto jest gotowy wyskoczyć z takiej kasy?
ps. Pięniądze należało by wpłacić z góry, na konto (w indywidualnie dogadanych przypadkach ktoś z organizatorów założy), jeżeli ktoś, tak jak Noise, zaprasza na Piernika swoich znajomych ogarnia temat finansowy w ich imieniu (dotyczy to również płacenia za domki, zrzutki na ognisko i tym podobnych). Jedynie za żarcie musimy płacić z góry.
pps. Alternatywą jest ognisko i partyzantka - piwo ze stacji benzynowej na własną rękę. O ile nie będzie napierdalać deszcz.
was twenty, is five, my friend...
- Sebaloz/Lepsi.De
- Posty: 3962
- Rejestracja: 14 wrz 2008, 00:02
-
- Posty: 382
- Rejestracja: 20 wrz 2010, 09:27
- Grupa: Aberration Creations
-
- Posty: 1464
- Rejestracja: 16 wrz 2008, 20:04
- Sebaloz/Lepsi.De
- Posty: 3962
- Rejestracja: 14 wrz 2008, 00:02
Ej bardzo prosimy o opinię na temat grilla. Chcemy uniknąć sytuacji w której impreza się podzieli na dwie: tych co zapłacili i tych co nie. Grill ma być integracyjny.
Po konto to do Bimbra uderzające.
Kwota 30 płn jest ok? Za to były by np dwie kiełbaski I dwie karkówki na głowę.
Po konto to do Bimbra uderzające.
Kwota 30 płn jest ok? Za to były by np dwie kiełbaski I dwie karkówki na głowę.
was twenty, is five, my friend...
konto na priv do Bimbra.
ceny (wybierzemy z tego jakiś zestaw):
Asortyment oferty imprezy plenerowej, grillowanie pod chmurką:
Wieprzowinka:
Kiełbasa (ok. 120 g)– 1 szt. 6,50 zł
Kaszanka z jabłkiem (ok.120 g)– 1 szt. 4,50 zł
Kiełbasa Biała (ok. 100 g) – 1 szt. 5,50 zł
Żeberka – porcja ok. 200 g – 7,50 zł
Żeberka na ossstro – porcja ok. 200 g – 8,00 zł
Boczek – porcja ok. 150 g – 7,50 zł
Boczek na ossstro – porcja ok. 150 g – 7,70 zł
Karkówka (ok 120 g) w maceracie – 1 szt. 8,50 zł
Karkówka (ok.120 g) na ossstro – 1 szt. 8,70 zł
Szaszłyk wieprzowy z warzywami – ok. 150 – 200 g szt. – 8,00 zł
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, ketchup, musztarda i pieczywo.
Fruwaki tj. kurczaki:
Skrzydełka kurczaka – ok. 4 szt. 7,50 zł
Ćwiartka kurczaka (udo) – 1 szt. 8,50 zł
Ćwiartka kurczaka (udo) na ossstro – 1 szt. 8,70 zł
Pierś kurczaka (ok. 200g) – 1 szt. 9,50 zł
Pierś kurczaka (ok. 200 g) na ossstro – 1 szt. 9,70 zł
Szaszłyk drobiowy z warzywami – ok. 150 – 200 g szt. 8,00 zł
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, sztućce, ketchup, musztarda i pieczywo.
Rybka:
Pstrąg w całości – 1 szt. 15,00 zł
Dorsz – filet (ok. 150 g) – 8,50 zł
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, sztućce, ketchup, musztarda i pieczywo.
Zupki i inne:
Zupa grochowa (400 ml) – 4,00 zł
Żur z białą kiełbasą (400 ml) – 5,00 zł
Zupa klopsikowa (400 ml) – 6,00 zł
Zupa gulaszowa (400 ml) – 7,00 zł
Bigos (400 ml) – 6,00 zł
Flaki (400 ml) – 10,00 zł
Gulasz wołowy z kaszą (ok. 400 ml) – 10,00 zł / porcja
Gulasz wieprzowy z kaszą (ok. 400 ml) – 8,00 zł / porcja
Patera podrobów (pasztety, kaszanki, salcesony) – 8,00 zł / osobę
Deska serów (sery pleśniowe i twarde) – 10,00 zł / osobę
Patera mięsiwa (kiełbasy suszone, polędwice, schab i inne) 10,00 zł /osobę
Patera ryb (ryby smażone – różne gatunki) – 15,00 zł / osobę
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, sztućce i pieczywo.
Dodatki:
Ziemniak z grilla z masłem czosnkowym – 2,50 zł / szt.
Ziemniak z grilla z serem pleśniowym – 3,50 zł / szt.
Ryż z warzywami – na sypko – 3,00 zł / porcja
Kasza Kuskus – 3,00 zł / porcja
Kasza Dziedzica (gryczana z twarogiem lub skwarkami) – 4,50 zł / porcja
Kasza pęczak – 3,00 zł / porcja
Pajda chleba wiejskiego ze smalcem (ze szpyrkami) – 3,00 zł / szt.
Ogórek kiszony – 1 zł / szt.
Pomidor faszerowany serkiem – 3,00 zł / szt.
Surówka z białej kapusty – 1,50 zł / porcja
Surówka z kapusty kiszonej – 1,50 zł/ porcja
Chipsy, paluszki, precelki – 3,00 zł/ porcja
Dip czosnkowy – 1,00 zł / porcja
Dip chilli – 1,00 zł /porcja
Pieczywo – dodatkowo – 0,50 zł / porcja
ceny (wybierzemy z tego jakiś zestaw):
Asortyment oferty imprezy plenerowej, grillowanie pod chmurką:
Wieprzowinka:
Kiełbasa (ok. 120 g)– 1 szt. 6,50 zł
Kaszanka z jabłkiem (ok.120 g)– 1 szt. 4,50 zł
Kiełbasa Biała (ok. 100 g) – 1 szt. 5,50 zł
Żeberka – porcja ok. 200 g – 7,50 zł
Żeberka na ossstro – porcja ok. 200 g – 8,00 zł
Boczek – porcja ok. 150 g – 7,50 zł
Boczek na ossstro – porcja ok. 150 g – 7,70 zł
Karkówka (ok 120 g) w maceracie – 1 szt. 8,50 zł
Karkówka (ok.120 g) na ossstro – 1 szt. 8,70 zł
Szaszłyk wieprzowy z warzywami – ok. 150 – 200 g szt. – 8,00 zł
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, ketchup, musztarda i pieczywo.
Fruwaki tj. kurczaki:
Skrzydełka kurczaka – ok. 4 szt. 7,50 zł
Ćwiartka kurczaka (udo) – 1 szt. 8,50 zł
Ćwiartka kurczaka (udo) na ossstro – 1 szt. 8,70 zł
Pierś kurczaka (ok. 200g) – 1 szt. 9,50 zł
Pierś kurczaka (ok. 200 g) na ossstro – 1 szt. 9,70 zł
Szaszłyk drobiowy z warzywami – ok. 150 – 200 g szt. 8,00 zł
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, sztućce, ketchup, musztarda i pieczywo.
Rybka:
Pstrąg w całości – 1 szt. 15,00 zł
Dorsz – filet (ok. 150 g) – 8,50 zł
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, sztućce, ketchup, musztarda i pieczywo.
Zupki i inne:
Zupa grochowa (400 ml) – 4,00 zł
Żur z białą kiełbasą (400 ml) – 5,00 zł
Zupa klopsikowa (400 ml) – 6,00 zł
Zupa gulaszowa (400 ml) – 7,00 zł
Bigos (400 ml) – 6,00 zł
Flaki (400 ml) – 10,00 zł
Gulasz wołowy z kaszą (ok. 400 ml) – 10,00 zł / porcja
Gulasz wieprzowy z kaszą (ok. 400 ml) – 8,00 zł / porcja
Patera podrobów (pasztety, kaszanki, salcesony) – 8,00 zł / osobę
Deska serów (sery pleśniowe i twarde) – 10,00 zł / osobę
Patera mięsiwa (kiełbasy suszone, polędwice, schab i inne) 10,00 zł /osobę
Patera ryb (ryby smażone – różne gatunki) – 15,00 zł / osobę
W cenę wliczone już są naczynia jednorazowe, sztućce i pieczywo.
Dodatki:
Ziemniak z grilla z masłem czosnkowym – 2,50 zł / szt.
Ziemniak z grilla z serem pleśniowym – 3,50 zł / szt.
Ryż z warzywami – na sypko – 3,00 zł / porcja
Kasza Kuskus – 3,00 zł / porcja
Kasza Dziedzica (gryczana z twarogiem lub skwarkami) – 4,50 zł / porcja
Kasza pęczak – 3,00 zł / porcja
Pajda chleba wiejskiego ze smalcem (ze szpyrkami) – 3,00 zł / szt.
Ogórek kiszony – 1 zł / szt.
Pomidor faszerowany serkiem – 3,00 zł / szt.
Surówka z białej kapusty – 1,50 zł / porcja
Surówka z kapusty kiszonej – 1,50 zł/ porcja
Chipsy, paluszki, precelki – 3,00 zł/ porcja
Dip czosnkowy – 1,00 zł / porcja
Dip chilli – 1,00 zł /porcja
Pieczywo – dodatkowo – 0,50 zł / porcja
was twenty, is five, my friend...