Silesia party 5 aka Sile5ia

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cobra
Grupa: Samar

#701 Post autor: Cobra »

kenji pisze:Wacek, co to był za przewód "antenowy", że taki żyleta obraz był?
Fakt: obraz był jak brzytwa :wink:
Jakość projektora i ekran na 6+++
8 bit rulez:)

Corwin

#702 Post autor: Corwin »

Strasznie mi szkoda, że nie mogłem być, jedyne pocieszenie jest takie, że Natalka zajebiście lubi słuchać sidów, szczególnie przypadł jej do gustu Comer. Leży sobie i słucha, a jak płacze i puszczę jej jakiś kawałek to się uspokaja :-).

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#703 Post autor: booker »

Przewód jak przewód, zmodowany modulator na wyczesie. Nawet pani z gazety zrobiła fotkę gdym osobiście testował czerwono na niebieskim :)
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
Raf
Grupa: Vulture Design

#704 Post autor: Raf »

k.

#705 Post autor: k. »

Dla tych którzy nie widzieli sprzętu na hardware compo http://www.megaupload.com/?d=ID9ANAHH

Awatar użytkownika
wackee
Grupa: Arise
Kontakt:

#706 Post autor: wackee »

booker pisze:
Przewód jak przewód, zmodowany modulator na wyczesie
Połączenie obu daje miód :) Tak naprawdę s-video daje dużego kopa jakościowego, a mod modulatora dodaje do tego jeszcze kawałeczek. A jak pisałem na forum że kabelek to ważna sprawa to nikt tego nie kupował - teraz zobaczyliście na własne oczy :)

Jakość obrazu i precyzja pikseli którą bywalcy Pierników znają doskonale :)
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.

Awatar użytkownika
booker

#707 Post autor: booker »

BRAWO!
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#708 Post autor: wackee »

kenji pisze:Wacek jak można wejść w posiadanie tej płyty co od 2 lat składacie?
Od 4 lat, gwoli ścisłości :)
Mój plan zakłada że w przeciągu 1-2 tygodni pojawi się online shop i będzie można składać zamówienia. Cena będzie bardzo przystępna, obiecuję.

Nie chcę za bardzo psuć niespodzianki, ale pro memoria i bleeding ink (bo zapomniałem powiedzieć, że moja praca na wild compo też z tej płyty pochodzi :D) to tylko niektóre z atrakcji, na płytach jest ponad 3 godziny materiału do oglądania :)

A kto ostatecznie wziął ten egzemplarz co dałem na nagrody? Bo chciałbym żeby ten ktoś wiedział, że dostał wersję v0.9 i dostanie dodatkowo egzemplarz v1.0 w gratisie jak tylko się pojawi :)

Szczegóły będą się sukcesywnie pokazywać tutaj:
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=102361

Awatar użytkownika
nes
Grupa: Impact

#709 Post autor: nes »

Hm..

Na party kupiłem koszulkę, kupiłem C64 (dzięki dla tego kogoś kto mi sprzedał :) ), zapłaciłem za wejściówkę.. prawie kupiłem książkę Ramos'a ale mi brakło gotówki (poszła na jedzenie i C64).. a tu dema też trzeba kupić ? :D

k.

#710 Post autor: k. »

Dobra wynegocjowałem warunki SP6, poloneza czas zacząć... tfu kupić ;)

Hank
Grupa: Draco

#711 Post autor: Hank »

Dzięki wszystkim za doskonałe party - świetnie się bawiłem i cieszę się, że mogłem tam z Wami wszystkimi być:) Tym samym mam nadzieję na powtórkę w przyszłym roku!:)

Hank

Awatar użytkownika
booker

#712 Post autor: booker »

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#713 Post autor: wackee »

Link do "Bleeding Ink" w wersji YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=eUzvJjgvlGc&hd=1

zielok
Kontakt:

#714 Post autor: zielok »

Wacek ja chce już kupić waszą #$10 i nie chce czekać dwa tygodnie!

elban
Grupa: aRise

#715 Post autor: elban »

Za crazy compa odpowiedzialny jest w takim samym stopniu jak ja Bimber. Pomysly byly wypracowywane razem, research zdjec, zagadki i cala reszta to nasza wspolna robota.

Raf, Volcano i kazdy kto pomogl - ogromny szacunek. Dzieki jeszcze raz i mam nadzieje, ze zmienicie zdanie.

Sebastianie
Elban, ur. 1980
Dzieki ze przyjechales!
was twenty, is five, my friend...

Awatar użytkownika
skull
Grupa: samar

#716 Post autor: skull »

Powiem krótko - zajebioza.

A teraz dłużej. Nie wyobrażam sobie nawet, że można by było to "wszystko" wykonać lepiej. Elban, masz talent do takich imprez chłopie (a propos, gdzieś można zobaczyć pełną galerię "podziękowań" dla Sebastiana ?)
Co do jakości medialnej, to mogę tylko od siebie dodać, że wystawiane przeze mnie demo nie było, aż tak "mocne w kodzie", no ale za to miało trochę "efekciarskich" kawałków więc obawiałem się o słaby obraz z projektora (pamiętam z poprzedniego roku). I to chyba dzięki temu sprzętowi, grafa (Isildur) i muza (Jammer) wyglądało to na prawdę olśniewająco, dając drugie miejsce!
No właśnie, pierwsze miejsce Zieloka nie ulega wątpliwości, ale drugi tak na prawdę powien być Wegi, bo to on walnął porządny kawał kodu, niestety poległ trochę na "wiodowiskowości". Demo Arise, to był właśnie ten bardziej "równorzędny" rywal, i tu cieszę się że tym razem się "udało" :)

No i nie wiem czy tylko ja miałem takie wrażenie, ale przed demo kompotami, ludzie już byli trochę wymęczeni (wkońcu trochę to trwało, a i godzina poźna). Nie wiem ile zajęło democompo, ale przecież to min pół godziny, mignęło niczym pięć minut (nawet nikt nie zasnął - no chyba że spał już przed) , a po zakończeniu wszyscy nabrali jakieś nowej energii, rzekłbym nawet że dało się nawet zauważyć lekkie podniecenie, u niektórych nawet błysk w oku, jakby znów byli o te kilka lat młodsi i znów z pomysłami do zrobienia czegoś "wielkiego".
I właśnie za tą chwilę dziękuję najbardziej !

ps. ale może ja nie normalny jestem
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
kmeg
Grupa: Albion Crew

#717 Post autor: kmeg »

Impreza bardzo udana - podziękowania dla organizatorów.

zielok
Kontakt:

#718 Post autor: zielok »

Nie będę pisał, że party było zajebiste bo to oczywiste.

@Skull - Randall podczas demo kompo powiedział coś w stylu "czy ja jestem na party w Polsce czy w Holandii?" a to chyba tłumaczy wszystko. Skull u ciebie kod był IMO bardzo dobry bo składasz rzeczy naprawdę super ale zabrakło mocnych efektownych efektów. Ale dzisiaj dopiero na spokojnie obejrzę w domu produkcje z party i wtedy będę wiedział więcej.

Po kompo wiedziałem, że będzie "walka" dema MCS+LD o pierwsze miejsce z demem Skull'a bo były takie opinie ale (opierając się na tym co widziałem na kompo) to moja kolejność w demo kompo (pomijając Apparatus oczywiście)
Demo Wegiego - no coż ja jestem koderem więc wybór wydaje sie oczywisty ale dot scrolle były troszkę nudne:)
Demo Skulla za całokształt
Demo Arise - zajebista animacja gołąbka, efektowne złożenia to trochę za mało. Jak na dentro to i tak super produkcja. Świetna robota Wacek!
Demo Elder0010 -
i ostatnie Bitsy.

Oczywiście jak na debiuty Skulla i Wegiego to ich dema są świetne i następne będą na pewno lepsze bo mam nadzieję, że chłopaki się zmobilizują i nie poprzestaną na tym.

ps. Na party pojawiły się pytania czy mam rodzinę, prace a może wszystko poświeciłem aby robić dema na c64 więc wyjaśniam:
- mam żonę i dziecko (z którymi spędzam sporo czasu)
- tak pracuję zawodowo (standardowo 8 godzin dziennie)
- nie koduję w pracy a w domu
- tak, daję radę jakoś to wszystko połączyć:)

Awatar użytkownika
skull
Grupa: samar

#719 Post autor: skull »

:) może źle to zabrzmiało, nie napisałem że kod był słaby, ale to jeszcze nie "TO".
Oczywiście wykluczam tu part Wegiego, bo nawet dlatego nie mógłbym powiedzieć, że DT ma słaby kod.
Mówię to jako KODER.

Od strony graficznej i muzycznej już nie muszę chyba dodawać gdzie było najlepiej ;>

ps. Randall rzeczywiście trochę lewitował
Bo pecet to zwykły banan...

elban
Grupa: aRise

#720 Post autor: elban »

Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 11:23 przez elban, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ