Największe party c64 znów nie zawiodło, ilość ludzi i stuff-u jak również jakość na najwyższym poziomie.
Wyniki kontrowersyjne - zresztą jak zwykle i prawie na każdym party. Dema.
Lepsi-Miracles pozytywne zaskoczenie (mocne) i moim zdaniem powinno znaleźć się na podium. Rewelacyjny pomysł na greetingsy.
Najlepsze wg mnie to "niestety" BD - może trochę za krótkie - ale jako całość perfekcyjne (jak zwykle). Fairlight też kawał porządnego dema.
Zaskakuje mnie najbardziej pierwsza pozycja - bo to demo na miarę początku lat 90-tych, brak tam jakiejkolwiek finezji, a widać czasem zwykłe nie dopracowanie przejść (co moim zdanie skreśla produkt automatycznie z pierwszego miejsca), najlepsza część tego dema to chyba creditsy na końcu (sam nie wiem czy za pomysł, czy dlatego że nareszcie koniec). Z "litości" zostawiłbym je może w pierwszej szóstce.
Gfx:
Nie spodziewałem się że standart NUFLI tak szybko się przyjmie, wypierając prawie całkowicie IFLI - i tak jest chyba lepiej. 1 nagroda dla Veto, powiem tak - od dawna już mu się należała.
Właściwie każda z prac cieszy oko, konkurencja duża i jakość wysoka. Ozz oczywiścię Twoją pracę oceniłbym znacznie wyżej, ale po wyczynach na Atari wiem, że stać Cię na więcej.
Msx:
Podobnie jak przy grafice, ale szczerze mówiąc - jakoś muzyka na c64 zawsze była na drugim miejscu po grafice. Nie wiem czy jakoś ostatnio słuch mi się zmienia czy ki-diabeł, wydaje mi się że obecne prace przechodzą już samego c64 ze dwa razy i co najważniejsze podobają mi się.
Świetna kolia Wacka!
ps. filmik Sebaloza - komentarz w 1:14

)
Bo pecet to zwykły banan...