Piszę z nietypowym pytaniem do posiadaczy monitora Commodore 1802. Mianowicie czy ktoś z Was posiada taki monitor o numerze seryjnym S/No.XT 4071436?
Dlaczego pytam. Ponieważ jakieś 20 lat temu (lub ciut lepiej) cały mój zestaw C64 ze monitorem, stacją 1542-II, magnetofonem i całą resztą "poszedł do rodziny", a później dalej, ale nie wiem gdzie. Ciekawy jestem czy cały ten zestaw jest jeszcze z "jednym kawałku" czy już nie. Chętnie skontaktuję się z obecnym właścicielem jeśli ma ten monitor i lub ewentualnie ten "mój" zestaw. Byłem pierwszym właścicielem i znalazłem ostatnio pudełko z tego monitora. Naszły mnie sentymenty i dlatego pytam.
Fajnie, że drążysz temat ale musisz sobie zdać sprawę, że piszesz na bardzo niszowym forum, związanym stricte ze sceną komodorowską. Wątpię byś tu otrzymał odpowiedź - musisz zarzucić wędkę na FB. Fanpejdże scenowe raczej bym w takim układzie wykluczył za to zerknij na Commodornia na FB. Kilka osób z tego forum jest tam obecnych ale chyba tylko ja mam inklinację do pyszczenia/lania wody i jestem tam najbardziej aktywny, hihi. Ale clue jest takie - masa handlarzy, masa maniaków Commodore i masa po prostu zainteresowanych tematem 8 bitów. Największe szanse właśnie tam.