Płyta wyczyszczona. Użyłem wody jak sugerowaliście i lekko szczotką wyczyściłem. Potem przetarłem jeszcze IPA.
Przy suszeniu parokrotnie przedmuchałem sprężonym powietrzem. głównie w gniazdach i pod scalakami
klawiatura jeszcze nie czyszczona, ale wszystko działa
odpaliłem kilka demek i wszystko zadziałało. Komputer bez przerwy pracował jakieś 30 minut. Ze stacją i z Ultimatem - bez problemów. Nie widać jakiejś wielkiej rdzy więc zakładam że płyta jest OK.
Natomiast zapuściłem Jeszce diagnostykę i efekt mam taki na zdjęciu. Pytanie: Czy jak bym podłączył stację, magnetofon itp to te błędy znikną czy coś jednak jest nie tak z tym C64?
Rdza - czym to usunąć?
Re: Rdza - czym to usunąć?
c64portal.pl, retronavigator.com
Super robota
Do tego diagnostyka musiałbyś mieć pozakładane dongle, w przeciwnym razie dostajesz błędy jak na zdjęciach.
Podłączenie urządzeń nic nie da.
Do tego diagnostyka musiałbyś mieć pozakładane dongle, w przeciwnym razie dostajesz błędy jak na zdjęciach.
Podłączenie urządzeń nic nie da.
@Carrion
Dobra robota. Poszedłeś w stronę wody, ja się boję.
Szelki są na ALL, ale drogo 289 golda + kw. (stara wersja bez komunikacji z kawiaturowym donglem)
Dobra robota. Poszedłeś w stronę wody, ja się boję.
Szelki są na ALL, ale drogo 289 golda + kw. (stara wersja bez komunikacji z kawiaturowym donglem)
B O O M !
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
we are the commodore terrorists
-------------------------------------
[TEDDY BEER C=64 PARTY]
Nie ma co sie bać. Płyn do myjki ultradziwękowej to też woda tyle że destylowana z dodatkami a ja i tak potem płucze pod kranem i dopiero wtedy IPA lub zamiast wydawać miliardy podczas smiechdemii na IPA to kupuje ostatnio metylowy Tylko coś wzrok mi się psuje po nim ;P
@carrion, petardunia! jeszcze ze dwa takie i ograniesz ... wiesz co
@Kenji Haha! odrazu mi sie przypomniał ten bimberek w Trampku. Wteeedy to było tak jasno że nawet mróz w nocy uciekał jak kartofle czwórkami z piwnicy
Tramp, Stary Piernik, bimberek* ehhhhh łzy w oczach się robią Brakuje tego
* żeby z Bimbrem nie mylić
* żeby z Bimbrem nie mylić
. : dream : .
Boom!
Boom!