W końcu nabazgrałem obiecane schematy mojego modułu piggyback, dla wszystkich, którzy maja dostęp do programatora i będą mogli sobie wykonać moduł we własnym zakresie. Są dwie wersje - nie dla tego, że akurat miałem takie widzimisie - ot po prostu zabrakło mi do drugiej serii modułów podstawowych bramek 00, które były użyte w pierwszej serii (6 szt.) i co gorsze nie mogłem ich kupić od ręki w żadnym ze sklepów w moim mieści - wszystko schodzi na psy w tym kraju :/ . Dlatego w drugiej serii modułów użyłem 138-mek, bo akurat takich miałem sporo w moich zasobach (choć to trochę przerost formy nad treścią

). Żeby ktoś nie myślał, scalaki nie są wybrane przypadkowo, ale przemyślane pinologicznie i dobrane tak, aby można je było w prosty sposób zalutować "na barana" wprost na EPROMie 27C128 (więc raczej nie radzę cokolwiek zmieniać w połączeniach numeracji pinów US).
Wersja 1
WIĘKSZY
Wersja 2
WIĘKSZY
Jak znajdę trochę więcej wolnego czasu (

) to może narysuję schematy montażowe (bo dopiero tu będzie widać dobrze dlaczego taką, a nie inną pinologię US wykorzystałem).
Miniprzełącznik dźwigienkowy S1, zgodnie z pomysłem StaregoMarabuta (za podpowiedzią kisiela

) można zamontować bez wiercenia dziur w komciu. Przykręcamy go (z pionowym kierunkiem przełączania dźwigienki) w jednym z naroży otworów pod sloty magnetofonu lub UserPortu (malutki przełącznik dźwigienkowy SMTS202 zmieści się w tym miejscu bez problemu w każdym typie obudowy C64).