Mam kabel euro od starego wideo. Mam lutownicę. Potrzebuję więc wtyk 5 din i kabel. Jaki kabel? I czy jest jakaś stronka z instrukcją co z czym zlutować? Bo te 27 złotych to jednak chyba przesada. A chyba nie ma z tym aż tak dużej roboty, prawda?V-12 pisze:Oj tu nie chodzi o jakieś zarabianie, tylko orientacyjne koszta wykonania takiego kabelka w domu. Po prostu idziesz do sklepu z częściami elektronicznymi i kupujesz kabel, 2 wtyczki i może Ci z max 10 zł wyjdzie, zależy po jakich cenach.zyga pisze:Ok. Dla kolegów za darmo. A dla "niekolegów" 10 zł?
Na oko: wtyk euro 2,50 zł, wtyk 5 din 2,20 zł i do tego kabel, zależnie od długości - kilka złotych... Lutownica w dłoń i duża satysfakcja z samoróbki. Ja swój kabel euro wykonałem jakieś chyba z 10 lat temu i służył mi przez kilka lat, a teraz spoczywa w szafce na jakąś czarną godzinę.
Kabel video do c64
Jeżeli chcesz mieć tylko wizję na ekranie, to dwużyłowy, jak fonię, to trzy-czterożyłowy max, bo przy trzyżyłowym można potem mostek zrobić, żeby dźwięk leciał na 2 kanały w telewizorze (w gnieździe euro masz osobny sygnał do lewego i prawego głośnika, no chyba że masz telewizor mono).
http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na nową odsłonę mojej strony z artykułami i galerią! Scena C64, wywiady, relacje z koncertów etc.
zyga dzięki, to jest to co potrzebuję.
Raf - bez komentarza. Nie pomagasz, nie dokładasz nic potrzebnego do tematu i jeszcze sarkastyczne teksty.
Po co wydawać kasę, skoro ma się chęci i można zrobić samemu? Ja osobiście nie lubię przepłacać. Części do kabla max 10 zł, a robocizna 17 plus koszt przesyłki minimum 9 złotych. Co mnie ludzie na allegro obchodzą. Płacą, bo nie chce im się tego robić. Jak lubisz wydawać pieniądze, zamiast robić samemu to Twoja sprawa. Ja nie prosiłem o opinię, tylko o pomoc.
Dziękuję za pomoc. Temat można by zamknąć.
Raf - bez komentarza. Nie pomagasz, nie dokładasz nic potrzebnego do tematu i jeszcze sarkastyczne teksty.
Po co wydawać kasę, skoro ma się chęci i można zrobić samemu? Ja osobiście nie lubię przepłacać. Części do kabla max 10 zł, a robocizna 17 plus koszt przesyłki minimum 9 złotych. Co mnie ludzie na allegro obchodzą. Płacą, bo nie chce im się tego robić. Jak lubisz wydawać pieniądze, zamiast robić samemu to Twoja sprawa. Ja nie prosiłem o opinię, tylko o pomoc.
Dziękuję za pomoc. Temat można by zamknąć.
nie ja zaczalem offtop w tym watku. w poprzedim poscie chcialem tylko zaznaczyc, ze towar jest wart tyle, ile klient za niego placi.
co do kabla c64<>euro schematy znajdziesz na necie (lub spokojnie ulozysz "w glowie"), niedawno taki kabel robilem (papierowa rozpiska polaczen din<->ojro mi sie gdzies zapodziala, jak znajde to przepisze). wtyk DIN8 do c64 jest "problemantyczny" bo zwykle maja rozwarcie 270' a do c64 jest wyjatkowo 262', ale spokojnie mozna wyciac dwa gorne piny z wtyku 270- pozostale pasuja bez problemu a te 2 nie sa potrzebne.
co do kabla c64<>euro schematy znajdziesz na necie (lub spokojnie ulozysz "w glowie"), niedawno taki kabel robilem (papierowa rozpiska polaczen din<->ojro mi sie gdzies zapodziala, jak znajde to przepisze). wtyk DIN8 do c64 jest "problemantyczny" bo zwykle maja rozwarcie 270' a do c64 jest wyjatkowo 262', ale spokojnie mozna wyciac dwa gorne piny z wtyku 270- pozostale pasuja bez problemu a te 2 nie sa potrzebne.
Nie potrzebujesz 8 din, wystarczy 5 din i nie musisz nic ucinać.Raf pisze:nie ja zaczalem offtop w tym watku. w poprzedim poscie chcialem tylko zaznaczyc, ze towar jest wart tyle, ile klient za niego placi.
http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na nową odsłonę mojej strony z artykułami i galerią! Scena C64, wywiady, relacje z koncertów etc.
Możesz, ale nie musisz. Jak zapodasz sam sygnał video to obraz też będzie świetnej jakości, zdecydowanie lepszej, niż przez kabel antenowy.Raf pisze:jak robisz ojro to wypada dac osobno lume i chrome, skoro sie da = potrzebujesz din8. kompozyt = din5.