Co Waszym zdaniem konstruktorzy c64 mogli zrobić lepiej?
Co Waszym zdaniem konstruktorzy c64 mogli zrobić lepiej?
Dokładnie. Jak dobrze wiemy, Commodore 64 to najlepszy komputer pod słońcem, ale przecież nic nie jest idealne.
Wiec chciałem Was spytać, hardware'owa i software'owa elito polskiej sceny c64 , co można było przy jego projektowaniu lepiej rozwiązać lub zrobić?
Chodzi głównie o błędy i niedociągnięcia specyficzne dla c64, które technicznie można bylo wyeliminować lub rozwiązać inaczej.
Wiec chciałem Was spytać, hardware'owa i software'owa elito polskiej sceny c64 , co można było przy jego projektowaniu lepiej rozwiązać lub zrobić?
Chodzi głównie o błędy i niedociągnięcia specyficzne dla c64, które technicznie można bylo wyeliminować lub rozwiązać inaczej.
Re: Co Waszym zdaniem konstruktorzy c64 mogli zrobić lepiej?
Oczywiście 1 bitowe IEC
2021.06.16 "U mnie w okolicy też nikt nie umarł - ale nie będę na tej podstawie twierdził, że Covid nie istnieje ani że nie jest żadnym zagrożeniem"
2023.09.09 U mnie też nikt nie umarł włącznie z ciotką chorą na białaczkę. Dwukrotnie zaszczepiona dostała covida w szpitalu - żyje. Ta plandemia to już jak Bóg - wszędzie jest i nikt go nie widział.
2023.09.09 U mnie też nikt nie umarł włącznie z ciotką chorą na białaczkę. Dwukrotnie zaszczepiona dostała covida w szpitalu - żyje. Ta plandemia to już jak Bóg - wszędzie jest i nikt go nie widział.
- Sebaloz/Lepsi.De
przez to 9V AC nie chce grac sid na pierwszych zasilaczach Rafa
Spiseg. Oczywiście że winę za to ponoszą partacze-konstruktorzy C64.Sebaloz/Lepsi.De pisze:przez to 9V AC nie chce grac sid na pierwszych zasilaczach Rafa
-
Konstruktorzy nie wpadli na to że C64 może być zasilany z ładowarki do telefonów
Partacze, bo beznadziejnie w Sidzie zrobili analogowy stopień wyjściowy na p-mosie wymagający >6,5V. Taki bubel to automatycznie utrata reputacji.
Albo nie zauważyli albo nie mieli czasu na poprawki. W Vicu potrafili...
Partacze, bo beznadziejnie w Sidzie zrobili analogowy stopień wyjściowy na p-mosie wymagający >6,5V. Taki bubel to automatycznie utrata reputacji.
Albo nie zauważyli albo nie mieli czasu na poprawki. W Vicu potrafili...
Nie znam się na hw, ale brak reset button to lipa. :>
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.
LOL, pomysłów brakuje, to ze "znienawidzonej" c64pały się rżnie wątki ? I to seryjnie...
Może tak creditsy dla autorów ?
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Może tak creditsy dla autorów ?
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
- konto nieaktywne -
C64power POLICE!
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.
(tak, to naprawdę on we własnej osobie.
zajumane z youtube.com/user/rafvte)
taktyczny warn.
Ochotnicze Rezerwy Kontroli Treści Bazarowychkotrobot pisze:C64power POLICE!
A może by tak wciągnąć wszystkie posty stamtąd automatem (w ramach spóźnionego odwetu) ? Żeby Sudi nie musiał ręcznie.
One C64ScenePower to rule them all !
- konto nieaktywne -
Wracając do tytułu topica, to klasyką jest SID, dwie wersje, każda po X rewizji. Gdyby team za ni odpowiedzialny otrzymał jeszcze trochę czasu to mielibiśmy 20 kanałów.
W sumie - na sieci jest wywiad z "teamem" odpowiedzialnym za SIDa, tam spytano Yannesa co by ulepszył gdyby miał więcej czasu:Nitro pisze:Wracając do tytułu topica [...] Gdyby team za ni odpowiedzialny otrzymał jeszcze trochę czasu to mielibiśmy 20 kanałów.
http://sid.kubarth.com/articles/intervi ... annes.html
A co Yannes zrobił, gdy już w końcu miał i "więcej czasu" i dostęp do lepszego procesu technologicznego:
https://www.youtube.com/watch?v=Y10Wn0JVnXk&t=1072s
- konto nieaktywne -