UK1541

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wegi

#141 Post autor: wegi »

@wacek bądź uczciwy - wejdź na forum 1541U i sprawdź choćby o CL12 czy wszystko tak od ręki działało. Gideon ma już parę lat developu przecież i gdyby wszystko tak działało jak piszesz nie byłoby róznych wersji firmware tylko jedna - bez jaj.

Awatar użytkownika
SUDi

#142 Post autor: SUDi »

nes pisze:Quiz:
Wymień 3 różnice w metodologii zakupu pralki automatycznej Polar za czasów PRL oraz urządzenia UK1541 w 2015 roku.
Jedziecie po chłopaku jak po zarzynanej kobyle :)

comankh
Kontakt:

#143 Post autor: comankh »

wegi: nie odważyłbym się porównywać, to inny level.

nes: zniszczyłeś, dopłaty?! xd

mr.ice

#144 Post autor: mr.ice »

@wegi sprzet jest ok, ale cala otoczka juz nie. Chociażby nieuprzejmy ton wypowiedzi na Amibay. Dodatkowo brak sprzedazy w normalnych kanałach dystrybucji, sama nazwa Ultimate Killer, UK1541 to z pewnoscia sd2iec killer, ale czy serio ktos wierzy, ze tylko cena sprawi, że ktoś nie kupi Ultimate?
Pan K. potrzebuje fasady, kogoś kto bedzie go reprezentowal na zewnatrz:)

comankh
Kontakt:

#145 Post autor: comankh »

mr.ice pisze: ton wypowiedzi na Amibay
w sumie ban na tym zacnym forum to byłby jakiś achievement

Awatar użytkownika
nes
Grupa: Impact

#146 Post autor: nes »

SUDi pisze:
Wymień 3 różnice w metodologii zakupu pralki automatycznej Polar za czasów PRL oraz urządzenia UK1541 w 2015 roku.
Oj nie po chłopaku, bo zrobił niezłą robotę, i nic do niego nie mam, tylko się śmieję ze sposobu produkcji i dystrybucji. Nie wiem jaka jest przepustowość ręcznego montażu, ale.. na ile jest już kolejka, na rok ? Przecież są nawet na forach związanych z C64 osoby, które mają dostęp do sprzętu lutującego to automatycznie, a jak nie to są firmy którym to można zlecić, koszt by nie wyszedł dużo wyższy raczej. Rozumiem ręczny montaż jakby było 10 chętnych, ale przy takiej ilości ? Przecież jak ta kolejka będzie na rok czekania, to się ktoś w..urwi i zrobi coś o takich samych parametrach - reklama już jest, popyt też, więc..

Zastanawiałem się czy na szybko nie sprzedać A500 i SD2IEC żeby to kupić, ale chyba równie dobrze mogę sprzedać za rok..
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/

comankh
Kontakt:

#147 Post autor: comankh »

no jakto, przeciez będziesz mógł kupić raz na miesiąc na allegro.

cena dobije pewnie do 500pln, co oczywiście jest totalnie fair przy deklarowanym retailu za 55eur. XD kisnę

Awatar użytkownika
SUDi

#148 Post autor: SUDi »

nes pisze:
SUDi pisze:
Oj nie po chłopaku, bo zrobił niezłą robotę, i nic do niego nie mam, tylko się śmieję ze sposobu produkcji i dystrybucji.
Spoko, kumam. Konstruktywna krytyka nikomu jeszcze nie zaszkodziła pod warunkiem że ten ktoś w zdrowy sposób ją przyjął i wyciągnął z niej wnioski. No chyba że ten ktoś tupnie nóżką i powie - a na przekór wszystkim - zrobię po swojemu i kij wam do tego.

comankh
Kontakt:

#149 Post autor: comankh »

hails.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#150 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

nie rzucac miesem, kurwa :)

Awatar użytkownika
nes

#151 Post autor: nes »

comankh pisze:no jakto, przeciez będziesz mógł kupić raz na miesiąc na allegro.

cena dobije pewnie do 500pln, co oczywiście jest totalnie fair przy deklarowanym retailu za 55eur. XD kisnę
To fakt, opowieści o tym że nie chce na tym zbijać kokosów, że uczciwą ceną będzie 55 euro, itd., biorąc pod uwagę tą aukcję można sobie chyba między bajki włożyć.

Tak czy inaczej, ja się na AmiBay nie zamierzam rejestrować tylko po to żeby coś kupić. Dopóki to nie będzie jakoś normalniej w Polsce dostępne, to sobie podaruję :? A za rok jak się ta kosmiczna kolejka przewali, to nie wiem czy jeszcze się będę zajmował C64 poza emulatorem, tudzież czy ktoś inny nie wypuści podobnego urządzenia. Także jak dla mnie to to nadal jest urządzenie jakichś baśni i kolejek jak za PRL..

comankh
Kontakt:

#152 Post autor: comankh »

'If you are not read first page and check if you are on the list... go for hammer check if you head can survive...'

same plusy.

Awatar użytkownika
nes

#153 Post autor: nes »

Narzekasz a w kolejce z tego co wiem stoisz ;)

Przy okazji - ciężko mieć pretensje o to zdanie bo nie wiadomo co ono znaczy.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#154 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

nes pisze:Narzekasz a w kolejce z tego co wiem stoisz ;)
Z kolejkowicza Komancza, ktory stał u Kisiela, bedziemy sie kilka lat nabijac. MC HAMMER, ktory masz numerek? UK za 2 tygodnie :)
nes pisze:Przy okazji - ciężko mieć pretensje o to zdanie bo nie wiadomo co ono znaczy.
Młotek znaczy. Dajecie sie trollowac gosciowi zeby dostac tanie gowno i zaoszczedzic 100 zl, a tak naprawde wpakujecie 100 euro w błoto :)
Ostatnio zmieniony 11 lut 2015, 23:11 przez Sebaloz/Lepsi.De, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SUDi

#155 Post autor: SUDi »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:Młotek znaczy. Dajecie sie trollowac gosciowi zeby dostac tanie gowno i zaoszczedzic 100 zl, a tak naprawde wpakujecie 100 euro w błoto :)
A słyszałeś że Kisiel może wpadnie na Forevera? Na tego samego co Ty? :)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#156 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

SUDi pisze:A słyszałeś że Kisiel może wpadnie na Forevera? Na tego samego co Ty? :)
Przeciez ma bana??? Oczywiscie Forever to znakomite miejsce na zlowienie kilku naiwniakow, moglby brac jakies zaliczki w zamian za wpis do kolejki :)

comankh
Kontakt:

#157 Post autor: comankh »

Sebaloz/Lepsi.De pisze: Z kolejkowicza Komancza, ktory stał u Kisiela, bedziemy sie kilka lat nabijac.
nes, dementuję o tyle o ile moje zapytanie na tym drugim forum jak i drogą emailową zostało zripostowane wymijająco, zresztą li nie tylko moje.

po ruchu na amibay można tylko zgadywać że to oficjalny kanał sprzedaży.

jak ci turas mówi 'kebab zrobie jak będzie' i wychodzi robić grilla do sąsiadów to wiadomo że dzwonisz do seby po namiary na inną stołówkę.

Awatar użytkownika
nes

#158 Post autor: nes »

Chyba oficjalny..
Jakkolwiek ludzie zza granicy się już też wk..wiają, że złożyli wcześniej zamówienie innymi drogami, zanim tamten wątek powstał, a teraz wylądowali na samym końcu. Zamiast sprawdzić daty kto kiedy zamawiał, to taki lekki bałagan.
Btw. nie wiem czy na tym UK1541 się cokolwiek zaoszczędzi, bo cena na Allegro kosmiczna już zaczyna być, a rok czekania aż to ktoś w domu polutuje to też jednak jest pewnego rodzaju koszt. Jak Kisiel pisał, że od 1. lutego rozpocznie sprzedaż, to myślałem że rozpocznie sprzedaż, a nie montaż.. :roll:

Tak więc - projekt mi się podoba, mam nadzieję, że jak najszybciej powstanie odpowiednik, być może nawet lepszy (nie jest ciężko trochę pomyśleć i to ulepszyć, dodając kilka fajnych funkcji do C64), i jakoś normalnie dostępny, a nie jak pralka automatyczna za PRL.

Ja myślałem, że skoro ucieszył się, że powiedziałem mu, jak zrobić najszybszą wyświetlarkę proporcji, i w poście po party napisał, że to wykorzysta w obsłudze ekranu UK1541, to chociaż jakiś kontakt się uda nawiązać, ewentualnie zamówić jakąś stabilną wersję jak już będzie. W końcu nad najszybszą metodą proporcji kilka miesięcy siedziałem lata temu zanim przetestowałem i wymyśliłem. A tu i na mail (nie związany z UK1541), i na próbę kontaktu przez FB echo.

No cóż, chyba lepiej się na drugi raz z nikim nie dzielić wiedzą :roll: Szczególnie jak ma być użyta w celach komercyjnych.

comankh
Kontakt:

#159 Post autor: comankh »

sue him :) wtedy ci powie ze to projekt hobby xd

Awatar użytkownika
nes

#160 Post autor: nes »

No przypuszczam że projekt hobby, bo coś mi świta, że tam może kopia ROMu z 1541 siedzieć (wygasły na nią prawa autorskie?), poza tym nie widzę, żeby wystawiał na to faktury, a skoro pisał że mógłby sprzedawać trochę poniżej 200, tylko na cynę by nie wystarczyło, to w tych 240zł z wliczoną cyną chyba nadal nie ma doliczonych darowizn na skarbówkę..

ODPOWIEDZ