E.... jednak sie poddałem z tym rozlutowaniem starej uniwersalki

IMHO "scenowcy" to bardziej aktywni userzy niż "giercownicy" "nostalgowicze". Wytłumacz giercownikowi po co mu 1541U? Animiki na reu? .... Ja chce magnetofon i kasetkę mp3 z kabelkiem i graćsuchy pisze: bo ta robi "klapki w oczach" w postaci 170KB i koniec. Piszę to z punktu widzenia elektronika, nie scenowca, bo Ci ostatni nadal skazani są na stację (bo kogo tak naprawdę stać na 1541U)
... to oczywiście dotyczy plików oglądanych w PCcie, natomiast na karcie SD sformatowanej FAT16 (co by korzystać w komciu z różnych commanderów plików dla SD2IEC) ta baza gier zajmuje: 392MB, więc chyba wygodniej jest jednak stosować trochę większe karty SD, niż te o których wspomina wyżej Jacek31. Dla przyzwyczajonych do dyskietek NO PROBLEM, niech sobie "machają" mniejszymi kartami do wolisuchy pisze:... Plik spakowany zajmuje ok 118MB, a po rozpakowaniu 168MB ...
Ale te ograniczenie dotyczy tylko kompilatora, a właściwie kodu wynikowego generowanego przez niego. jak masz już gotowy skompilowany wsad w *.bin lub *.hex to możesz wgrać do dowolnego proca, niezależnie od jego rozmiaru.Ktoś się bawił BASCOM AVR - robi ATmega1284P?? Sprawdziłem - wersja darmowa DEMO BASCOM AVR jest tylko do 4KB kodu, a więc nie dla nas (chyba, że ktoś ma scrakowanego )