[S] Ultimate-II+ (Red) with Tape Adapter
[S] Ultimate-II+ (Red) with Tape Adapter
https://ultimate64.com/Ultimate2Plus_Red_Tape
Urządzenie jest nowe, w 100% sprawne. Było raz podłączone do C64 celem weryfikacji czy jest sprawne.
Gwarancja producenta jest dożywotnia. Cena: 839 zł wraz z kosztem wysyłki paczką pocztową priorytetową.
Urządzenie jest nowe, w 100% sprawne. Było raz podłączone do C64 celem weryfikacji czy jest sprawne.
Gwarancja producenta jest dożywotnia. Cena: 839 zł wraz z kosztem wysyłki paczką pocztową priorytetową.
READY.
◼
◼
Re: [S] Ultimate-II+ (Red) with Tape Adapter
U Gideona jest za 150 euro... Te 200zł drożej to jak uzasadniasz?
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.
1. To nie jest 200 zł drożej. Nie doliczyłeś prowizji od płatności i kosztów wysyłki.wackee pisze:U Gideona jest za 150 euro... Te 200zł drożej to jak uzasadniasz?
Masz też chyba trochę nieaktualne dane co do bieżącego kursu euro.
2. Aktualnie to u Gideona nie ma. Trzeba czekać.
3. Nawet jak jest, to dostawa trwa 2 tygodnie od zamówienia, więc dodatkowe czekanie.
READY.
◼
◼
1. Koszty wysyłki wynoszą 7,50 euro. Prowizja od płatności wynosi: 0 juro przy przelewie SEPA (który kosztuje w polskim banku 5zł), albo 4,5 euro przy PayPal. Czyli te koszty wahają się od 37zł do 51zł. To ja skoryguję swoje pytanie: te 150zł drożej to jak uzasadniasz?
2. Jak komuś się zajebiście spieszy (a to jest retro zabawka a nie tabletki na biegunkę), to może kupić od ręki dowolny kolor UII+ bez tape adaptera 10 euro taniej. A tape adapter jest mało popularnym dodatkiem.
3. Komentarz powyżej w nawiasie
Sorry, ale rozwala mnie że chcesz używany sprzęt sprzedać drożej niż kosztuje nówka u Gideona. To nie jest retro vintage z epoki który zyskuje na cenie w czasie.
2. Jak komuś się zajebiście spieszy (a to jest retro zabawka a nie tabletki na biegunkę), to może kupić od ręki dowolny kolor UII+ bez tape adaptera 10 euro taniej. A tape adapter jest mało popularnym dodatkiem.
3. Komentarz powyżej w nawiasie
Sorry, ale rozwala mnie że chcesz używany sprzęt sprzedać drożej niż kosztuje nówka u Gideona. To nie jest retro vintage z epoki który zyskuje na cenie w czasie.
1. Za przelew SEPA zapłaciłem 25 zł prowizji
2. Tape adapter jest "tak mało popularnym dodatkiem" że najpierw u Gideona sprzedają się wersje U-II+ z tym adapterem a dopiero potem reszta.
3. Nówkę u Gideona możesz mieć najwcześniej za miesiąc. Nówkę u mnie możesz mieć już we wtorek.
4. No to jak, bierzesz? Bo zaczynam się powoli rozmyślać z tą sprzedażą.
2. Tape adapter jest "tak mało popularnym dodatkiem" że najpierw u Gideona sprzedają się wersje U-II+ z tym adapterem a dopiero potem reszta.
3. Nówkę u Gideona możesz mieć najwcześniej za miesiąc. Nówkę u mnie możesz mieć już we wtorek.
4. No to jak, bierzesz? Bo zaczynam się powoli rozmyślać z tą sprzedażą.
READY.
◼
◼
1. Przepłaciłeś 25zł ponieważ zrobiłeś zwykły zagraniczny przelew (prowizja zwykle około 0,3% minimum właśnie 25zł), a nie przelew SEPA. Albo masz konto w kiepskim banku.
2. Pewnie, bo te 10 euro to już żadna różnica przy koszcie całkowitym, a nikt nie wie czy się kiedyś nie przyda. Przy czym w codziennym użytkowaniu mało który użytkownik z tego dodatku realnie korzysta. Za wyjątkiem kasetomaniaków takich jak np. ja czy V-12
3. Nie będę się 3x powtarzał.
4. Mam ultimate II od lat, oraz ultimate64 z serialem bodajże #18 z pierwszej partii produkcyjnej. Nie jestem zainteresowany zakupem. Komentuję informacyjnie dla potencjalnych kupujących.
2. Pewnie, bo te 10 euro to już żadna różnica przy koszcie całkowitym, a nikt nie wie czy się kiedyś nie przyda. Przy czym w codziennym użytkowaniu mało który użytkownik z tego dodatku realnie korzysta. Za wyjątkiem kasetomaniaków takich jak np. ja czy V-12
3. Nie będę się 3x powtarzał.
4. Mam ultimate II od lat, oraz ultimate64 z serialem bodajże #18 z pierwszej partii produkcyjnej. Nie jestem zainteresowany zakupem. Komentuję informacyjnie dla potencjalnych kupujących.
1. Nie, to był przelew SEPA. Ale możliwe że mam konto w kiepskim banku i w innym byłoby taniej. Ale nie mam tam konta.
2. No to w końcu jest popularny ten adapter czy nie jest?
3. I słusznie
4. Jak nie jesteś zainteresowany zakupem to nie zawracaj głowy. Ja nie mam parcia na sprzedanie, podałem swoją cenę za którą jestem gotów się z tym urządzeniem rozstać. W ofercie podałem bezpośredni link do strony więc każdy kto chce może się zapoznać z ceną u Gideona. Myślę że inni też potrafią sami liczyć i oceniać więc nie musisz ich w tym wyręczać.
2. No to w końcu jest popularny ten adapter czy nie jest?
3. I słusznie
4. Jak nie jesteś zainteresowany zakupem to nie zawracaj głowy. Ja nie mam parcia na sprzedanie, podałem swoją cenę za którą jestem gotów się z tym urządzeniem rozstać. W ofercie podałem bezpośredni link do strony więc każdy kto chce może się zapoznać z ceną u Gideona. Myślę że inni też potrafią sami liczyć i oceniać więc nie musisz ich w tym wyręczać.
READY.
◼
◼
Dziękuję Ci bardzo za cenne rady czym powinienem się zajmować, a czym nie na tym forum, jednakowoż pozwolisz iż sam będę o tym decydować i pisać na jakie tematy mam tylko ochotę
Mam szczerą nadzieję że nikt tego w tej cenie nie kupi, dzięki czemu będziesz miał szansę skorzystać z niego więcej niż ten jeden raz "celem weryfikacji czy jest sprawne"
Mam szczerą nadzieję że nikt tego w tej cenie nie kupi, dzięki czemu będziesz miał szansę skorzystać z niego więcej niż ten jeden raz "celem weryfikacji czy jest sprawne"
Możesz sobie decydować co chcesz i wypisywać dowolne bzdury.
Ja również mam taką cichą nadzieję bo coraz mniej jestem przekonany czy chcę je sprzedać.
Ja również mam taką cichą nadzieję bo coraz mniej jestem przekonany czy chcę je sprzedać.
READY.
◼
◼
- Sebaloz/Lepsi.De
Nie sprzedawaj. Euro idzie w gore i za rok tez sprzet moze byc wart nawet 1000 zl. Sam taki kupilem i nie uzywam zeby nie tracil na wartosci tylko zyskiwal.
To może lepiej kupić euro? Wackee wie gdzie jest po 4.50 a ja chętnie kupiłbym po takim kursie.Sebaloz/Lepsi.De pisze:Nie sprzedawaj. Euro idzie w gore i za rok tez sprzet moze byc wart nawet 1000 zl. Sam taki kupilem i nie uzywam zeby nie tracil na wartosci tylko zyskiwal.
READY.
◼
◼
- Sebaloz/Lepsi.De
Ty bys kupil te euro po 25 zl
Gdzie Wackee napisał o kursie euro 4,50?? Możesz zacytować??juntek pisze:Wackee wie gdzie jest po 4.50 a ja chętnie kupiłbym po takim kursie.
Faktycznie, źle policzyłem. Mój błąd.
839 zł - 150 zł (o tyle skorygowałeś) = 689 zł / 158.07 EUR (tyle łącznie zapłaciłem nie licząc prowizji za SEPA) = 4.36 zł za 1 EUR
Ale po 4.50 też chętnie kupię, nie musi być za 4.36
839 zł - 150 zł (o tyle skorygowałeś) = 689 zł / 158.07 EUR (tyle łącznie zapłaciłem nie licząc prowizji za SEPA) = 4.36 zł za 1 EUR
Ale po 4.50 też chętnie kupię, nie musi być za 4.36
READY.
◼
◼
Przyjąłem orientacyjny kurs 4,30 zł.juntek pisze:Masz też chyba trochę nieaktualne dane co do bieżącego kursu euro.
149 euro x 4,30 zł = 640,70 zł (tu liczyłem cenę bez kosztów)
839 zł - 640,70 zł = 198,30 zł, zaokrągliłem do 200 zł.
Koszty dodatkowe płatność i wysyłka.
wersja mini = przelew SEPA (5zł) + 7,50 euro wysyłka x 4,3 zł = 5 zł + 32,25 zł = 37,25 zł, zaokrągliłem do 37 zł
wersja maxi = paypal 4,50 euro + 7,50 euro wysyłka = 12 euro x 4,3 zł = 51,60 zł, zaokrągliłem do 51 zł
I dlatego napisałem:
Generalnie nie jest tak źle chyba z tym moim liczeniemkoszty wahają się od 37zł do 51zł.
Co do tego:
to osobiście chętnie sprzedam Ci po 4,50 dowolną ilość euro, które za chwilę kupię po 4,30... Daj znać.juntek pisze:Wackee wie gdzie jest po 4.50 a ja chętnie kupiłbym po takim kursie.
parafrazując wysiłki wacka:
dam 600,-
dam 600,-
Za 600 to sam chętnie drugi kupię.comankh pisze:parafrazując wysiłki wacka:
dam 600,-
Zresztą rozmyśliłem się i postanowiłem że nie sprzedaję więc ogłoszenie jest nieaktualne.
READY.
◼
◼