Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

C64 Maxi

Tutaj możemy porozmawiać o sprzęcie i modyfikacjach C64.
Wiadomość
Autor
JLS
Posty: 18
Rejestracja: wt sty 30, 2018 8:29 am

C64 Maxi

#1 Postautor: JLS » pn lis 18, 2019 10:21 am

Ma się pojawić po 12 grudnia 2019 i wyceniono go na 499,90 zł:

https://antyweb.pl/c64-maxi-nowa-wersja-commodore-64/

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

Re: C64 Maxi

#2 Postautor: juntek » pn lis 18, 2019 12:25 pm

Chyba bardziej wolałbym dołożyć kilkaset zł i kupić Ultimate-64 od Gideona
Stamps back please!

starymarabut
Posty: 283
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

Re: RE: Re: C64 Maxi

#3 Postautor: starymarabut » pn lis 18, 2019 5:28 pm

juntek pisze:Chyba bardziej wolałbym dołożyć kilkaset zł i kupić Ultimate-64 od Gideona

Kto co lubi. Do mnie nie trafia ani jedno ani drugie.
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

Re: RE: Re: C64 Maxi

#4 Postautor: juntek » pn lis 18, 2019 7:32 pm

starymarabut pisze:Kto co lubi. Do mnie nie trafia ani jedno ani drugie.

Do mnie też, ale gdybym miał wybierać między tymi dwiema opcjami to wolałbym dopłacić do Ultimate ze względu na korzystniejszy stosunek możliwości do ceny.
Stamps back please!

823
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 07, 2012 5:32 pm

Re: C64 Maxi

#5 Postautor: 823 » śr lis 20, 2019 10:46 pm

A gdyby wybierać pomiędzy ultimate a c64r? Który lepszy?

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

Re: C64 Maxi

#6 Postautor: juntek » czw lis 21, 2019 7:43 am

823 pisze:A gdyby wybierać pomiędzy ultimate a c64r? Który lepszy?

Nie wiem w jakim sensie lepszy, ale do c64r musisz mieć oryginalne chipy Commodore: CPU, CIA, VIC i SID bo inaczej nie będzie działać, a do ultimate nie musisz. Poza tym Ultimate-64 od razu dostajesz z wbudowanym U-II+
Stamps back please!

823
Posty: 28
Rejestracja: wt lut 07, 2012 5:32 pm

Re: C64 Maxi

#7 Postautor: 823 » pt lis 22, 2019 8:14 am

To dobra opcja jest w takim razie. Rozumiem że Sid jest emulowany, ale daje radę?

Awatar użytkownika
juntek
Posty: 54
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 8:17 pm

Re: C64 Maxi

#8 Postautor: juntek » pt lis 22, 2019 9:40 am

823 pisze:To dobra opcja jest w takim razie. Rozumiem że Sid jest emulowany, ale daje radę?

SID jest emulowany ale w razie czego na płycie są podstawki dzięki czemu możesz wstawić nawet dwa oryginalne SIDy.
A czy emulowany SID daje radę to nie wiem bo nie posiadam Ultimate-64 ani też nie miałem okazji używać.
Stamps back please!


Wróć do „Hardware”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości