Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

prośba o pomoc

Forum, na którym możemy pogadać o wszelakim oprogramowaniu na C64, grach, programach.
Wiadomość
Autor
rhino
Posty: 10
Rejestracja: czw sty 26, 2012 10:53 am

prośba o pomoc

#1 Postautor: rhino » sob lis 02, 2019 8:56 am

Cześć,
po kilku latach odpaliłem swojego C-64 (Jiffydos v6.01 + SD2IEC) i... klapa. Pustka we łbie :)
Wstyd się przyznać, ale nie potrafię odpalić Fibra :|

Jeśli to nieodpowiedni dział, to proszę o przeniesienie.
pozdrawiam

Marcin

Nameless
Posty: 135
Rejestracja: pn lis 04, 2013 11:23 am

Re: prośba o pomoc

#2 Postautor: Nameless » sob lis 02, 2019 10:27 am

load"FIBR",8
run

starymarabut
Posty: 281
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

Re: RE: prośba o pomoc

#3 Postautor: starymarabut » sob lis 02, 2019 11:57 am

rhino pisze:Cześć,
po kilku latach odpaliłem swojego C-64 (Jiffydos v6.01 + SD2IEC) i... klapa. Pustka we łbie :)
Wstyd się przyznać, ale nie potrafię odpalić Fibra :|

Jeśli to nieodpowiedni dział, to proszę o przeniesienie.

Sprawdź czy pod klawiszem funkcyjnym nie ma tego polecenia.
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88

rhino
Posty: 10
Rejestracja: czw sty 26, 2012 10:53 am

Re: prośba o pomoc

#4 Postautor: rhino » sob lis 02, 2019 3:46 pm

@Nameless
dziękuję, ale problem był w czymś innym. Ciężko odpalić uszkodzony program ;)

@starymarabut,
to Twoje dzieło!

Wgrałem Fibr jeszcze raz i wszystko działa idealnie! :D
pozdrawiam



Marcin

starymarabut
Posty: 281
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

Re: RE: Re: prośba o pomoc

#5 Postautor: starymarabut » sob lis 02, 2019 3:55 pm

rhino pisze:@Nameless
dziękuję, ale problem był w czymś innym. Ciężko odpalić uszkodzony program ;)

@starymarabut,
to Twoje dzieło!

Wgrałem Fibr jeszcze raz i wszystko działa idealnie! :D

Tak! Nic się nie popsuło z modyfikacji?
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88

rhino
Posty: 10
Rejestracja: czw sty 26, 2012 10:53 am

Re: RE: Re: prośba o pomoc

#6 Postautor: rhino » sob lis 02, 2019 4:24 pm

starymarabut pisze:Tak! Nic się nie popsuło z modyfikacji?


Wszystko działa!
Czasami RESET nie resetuje do końca i trzeba użyć POWER OFF, ale pomijając ten drobiazg, to wszystko jest idealnie! :)
Świetna robota!
pozdrawiam



Marcin

starymarabut
Posty: 281
Rejestracja: pn lip 05, 2010 10:25 pm

Re: RE: Re: RE: Re: prośba o pomoc

#7 Postautor: starymarabut » sob lis 02, 2019 4:28 pm

rhino pisze:
starymarabut pisze:Tak! Nic się nie popsuło z modyfikacji?


Wszystko działa!
Czasami RESET nie resetuje do końca i trzeba użyć POWER OFF, ale pomijając ten drobiazg, to wszystko jest idealnie! :)
Świetna robota!

Dzięki
C64II+SD2IEC+JiffyDOS+SwinSid88

rhino
Posty: 10
Rejestracja: czw sty 26, 2012 10:53 am

Re: prośba o pomoc

#8 Postautor: rhino » sob lis 02, 2019 4:32 pm

Właśnie gramy z synem (6 lat) w Montezuma's Revenge :D
pozdrawiam



Marcin

Nameless
Posty: 135
Rejestracja: pn lis 04, 2013 11:23 am

Re: prośba o pomoc

#9 Postautor: Nameless » sob lis 02, 2019 8:43 pm

wow! miłego grania :-D

rhino
Posty: 10
Rejestracja: czw sty 26, 2012 10:53 am

Re: prośba o pomoc

#10 Postautor: rhino » sob lis 02, 2019 8:45 pm

@ Nameless ,
dziękuję!

Teraz Uridium ;)
pozdrawiam



Marcin


Wróć do „Software”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości