MIAN BOX 3 - BIN
MIAN BOX 3 - BIN
Posiada moze ktos dump (plik *.CRT lub .BIN) carta mian box 3 (pracownia elektroniki mian).
Mialem taki cart w dziecinstwie i chetnie bym go zapodal na easyflash 3
Mialem taki cart w dziecinstwie i chetnie bym go zapodal na easyflash 3
Re: MIAN BOX 3 - BIN
No to nie pobawisz się nawet jak zdobędziesz bina, ponieważ sposób bankowania mianboxów nie jest zgodny z obsługiwanymi formatami przez soft kreujący obrazy CRT, co za tym idzie emulatorami. Musiałbyś napisać sobie obsługę w VHDLu i skompilować źródła EF3. Musiałbyś znać działanie mian boxa, nie wiem czy konkretnie ten miał logikę w GALu. Mógłbyś dekompilować bin mianboxa i przerabiać jego działanie do obsługiwanego jakiegoś formatu, tak jak np ja przerobiłem BB4 i BB8 do final3 ... przypuszczam że nie chce ci się prowadzić takiej rewersji.
2021.06.16 "U mnie w okolicy też nikt nie umarł - ale nie będę na tej podstawie twierdził, że Covid nie istnieje ani że nie jest żadnym zagrożeniem"
2023.09.09 U mnie też nikt nie umarł włącznie z ciotką chorą na białaczkę. Dwukrotnie zaszczepiona dostała covida w szpitalu - żyje. Ta plandemia to już jak Bóg - wszędzie jest i nikt go nie widział.
2023.09.09 U mnie też nikt nie umarł włącznie z ciotką chorą na białaczkę. Dwukrotnie zaszczepiona dostała covida w szpitalu - żyje. Ta plandemia to już jak Bóg - wszędzie jest i nikt go nie widział.
Tam siedzi GAL, na razie opcja niemożliwa do skopiowania, ale może kiedyś (ktoś już patent znalazł ... Dodatkowo jeśli mnie pamięć nie myli, sposób bankowania jest tak tam sprytnie rozwiązany, że kolejne party carta są skompresowane i nie widać wektorów.
http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na nową odsłonę mojej strony z artykułami i galerią! Scena C64, wywiady, relacje z koncertów etc.
dzieki za wyjsanienie, nie znam sie na tym zbytnio, gdzie moge znalezc BB4 i BB8 na easyflash plik bin jak sadze
Na csdb.
EF3 musisz mieć wersję firmware obsługującą Final3.
EF3 musisz mieć wersję firmware obsługującą Final3.
2021.06.16 "U mnie w okolicy też nikt nie umarł - ale nie będę na tej podstawie twierdził, że Covid nie istnieje ani że nie jest żadnym zagrożeniem"
Nie testowalem jeszcze 4 ale v8 nie dzialala, widzialem tylko blekitny ekran hmm, wgrywac normalnie w miejsce carta freeze?
Mam easyprog 1.81, final3 dziala OK
Uploadowalem ta wersje https://csdb.dk/release/?id=83725
Mam easyprog 1.81, final3 dziala OK
Uploadowalem ta wersje https://csdb.dk/release/?id=83725
Dawno przestałem bawić się EF3 nie pamiętam. CRT działają na VICE. Czy na EF3 trzeba wgrać bin czy crt nie pamiętam, jak i który slot wybrać... Jeden z binów jest zachowany jako oryginalny (bez modowania do F3). CRT działają też na U64 i 1541U
Ok jak bym czytal readme to by wiedzial OK dzieki jeszcze raz
wiecie gdzie można kupić taki mian box 3 mam sentyment do tego cartidga A ciężko to znalezc
-
A jest gdzies dostepny ten .bin ?wegi pisze: ↑04 kwie 2019, 18:56No to nie pobawisz się nawet jak zdobędziesz bina, ponieważ sposób bankowania mianboxów nie jest zgodny z obsługiwanymi formatami przez soft kreujący obrazy CRT, co za tym idzie emulatorami. Musiałbyś napisać sobie obsługę w VHDLu i skompilować źródła EF3. Musiałbyś znać działanie mian boxa, nie wiem czy konkretnie ten miał logikę w GALu. Mógłbyś dekompilować bin mianboxa i przerabiać jego działanie do obsługiwanego jakiegoś formatu, tak jak np ja przerobiłem BB4 i BB8 do final3 ... przypuszczam że nie chce ci się prowadzić takiej rewersji.