a r i s e _ r e k o r d z | label info, nowe releasy :)
a r i s e _ r e k o r d z | label info, nowe releasy :)
a więc stało się. zebraliśmy się do kupy i reaktywacja naszej niezależnej, podziemnej wytwórni pod szyldem arise rekordz stała się ciałem. mało kto wie że istniejemy od 2000 roku (z kilkuletnią przerwą w życiorysie), wtedy narodziliśmy się na fali wydawnictw cdr-owych, teraz odradzamy się w erze mp3kowej arise rekordz to label skupiający muzyków związanych z naszą grupą, nie tylko bezpośrednich członków (wackee, bimber, gorzałek ochlałek) ale również krewnych i znajomych królika (soloo, pozmen, ancient ardent). muzyka to eksperymentalna elektronika, ambient, idm i pochodne, nierzadko (tak jak w przypadku chociażby płyt autyzmu) jest to muzyka improwizowana na żywo. zaczniemy od cyfrowych reedycji wydawnictw historycznych, a wkrótce pojawią się rzeczy zupełnie świeże. na pierwszy ogień moja epka "maxime tracks ep" inspirowana narodzinami mojego syna, a następnie jeszcze ciepły, dwupłytowy "autyzm 3" - 2,5h godziny dobrego, improwizowanego ambientu...
zapraszam na naszą oficjalną stronę , a nasze wydawnictwa można zakupić za pośrednictwem beatsdigital! beats digital jest fajną platformą, ponieważ jako jedna z nielicznych daje możliwość nowo zarejestrowanemu użytkownikowi ściągnąć pierwszy kawałek za darmo (dowolny - nie jak inne mp3shopy - z "darmowej" puli).
w tym wątku będę pisał o kolejnych, ukazujących się wydawnictwach. jednocześnie prośba do nitro o przeniesienie/przyklejenie tego wątku, jeżeli uzna to za stosowne
ściągawka dla dociekliwych:
bimber/arise = stokfisz
wacek/arise = ender, freek mastaz
gorzałek ochlałek/arise = pimpek jaszczurka
soloo = bela lugosi
pozmen+wacek = kalma, razor point
bimber+gorzalek = psychikos
pozmen+wacek+bimber = autyzm (czasem +gorzalek +browar)
zapraszamy oczywiście do współpracy chętnych muzyków ze sceny
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2009, 22:49 przez wackee, łącznie zmieniany 1 raz.
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.
AUTYZM - autyzm 3 [2009]
ambient / idm / electronica
1. pasaż na światlo i głosy (14.39)
2. dwie natury (11.50)
3. wyspa rzeczy znalezionych (17.02)
4. pierwsze pytanie (10.07)
5. piąty dryf (12:41)
6. szpital chorych sprzętów (11.19)
7. ballada o przebijaku (5.42)
8. martwy naskórek golarza filipa (2.23)
9. rana księcia mateusza (16.12)
10. długi nos ambrożego kleksa (2.35)
11. in nomine, część 1 (3.30)
12. chitynowa konspiracja (5.05)
13. herbatka u doktora paj-chi-wo (2.16)
14. pomiędzy (4.20)
15. trzecie oko (15.20)
16. wyższa szkoła dehumanizacji muzyki (8.56)
17. in nomine, część 2 (4.46)
Trzecia płyta w dyskografii improwizującego kolektywu Autyzm, zawierająca niemal 150 minut pobudzającego wyobraźnię, transowego ambientu, w większości skomponowanego podczas jam sessions na żywo w różnych łódzkich lokalizacjach. Oryginalnie wydany jako podwójny album CDR, powraca w wersji cyfrowej. Polecam
Dostępna na beatsdigital: http://www.beatsdigital.com/album/89190
Mnie by interesowały jakieś releasy na CDr'ach, macie jeszcze coś? Mają jakieś okładki?
http://www.riversedge.pl/ - Zapraszam na nową odsłonę mojej strony z artykułami i galerią! Scena C64, wywiady, relacje z koncertów etc.
Na tym kompo były puszczone 2 rzeczy:
Video Kalmy do kawałka "Eman" i to (w wersji video zremasterowanej) jest na DVD "arise#$10".
Drugie to było video Autyzmu do kawałka "Autyzm" (tytuł roboczy "Byłem kępką szczawiu") i tego video nie ma na DVD, ale chciałbym zdementować plotki iż zaginęło - nie zaginęło, jest, tylko w oryginalnej rozdzielczości 320x240 bodajże więc w epoce FullHD ciężko trochę się to ogląda.
Video Kalmy do kawałka "Eman" i to (w wersji video zremasterowanej) jest na DVD "arise#$10".
Drugie to było video Autyzmu do kawałka "Autyzm" (tytuł roboczy "Byłem kępką szczawiu") i tego video nie ma na DVD, ale chciałbym zdementować plotki iż zaginęło - nie zaginęło, jest, tylko w oryginalnej rozdzielczości 320x240 bodajże więc w epoce FullHD ciężko trochę się to ogląda.