Ja muszę się rozwinąć.

Pytanie - "czy robisz dema dla wszystkich?"
Odpowiedź - dla WSZYSTKICH właśnie
Tak sobie gadam tu o wacku mam nadzieję, że on nie odbiera tego personalnie ale jestem pewein, że od komenta w stylu "niezłe jaja kłapanie animacjami" woli długie wywody o wielkim demie niedocenionym przez ludzi który także zgodny z prawdą jest.
Zawsze się ujmę za bibą, gdzie autorzy włożyli mnóstwo wysiłku (Panowie - jeszcze raz czapka z głowy ode mnie) nie migali się fejkami i całoekranowymi animacjami, które dziś się tworzy w edytorze w parę chwil, a jedynym ich grzechem był słabszy linking o co nie mogę mieć pretensji, bo jakiekolwiek pojęcie o nim to zacząłem miewać po SP5 jak obejrzałem wykład ninjy.
Chłopaki szkoda, że nie miałem wtedy bonga bo poćwiczylibyśmy trochę.
Kreszu oprócz tego co wygląda cudownie

jak i tego

bardziej będzie mnie kręcić to

to

czy to

Co do AS - to była pomyłka o której wiedzą wszyscy no i downvota o 2 miejsca a nie o 6. Inna scena, inne wymogi, inne oczekiwania i standardy - biba daleko poza nie wychodzi wręcz lata świetlne.
Mało tego raz po raz oglądam LE i dalej mówię - brush zrobił najlepsze ploty - są lepsze od "grubych" plotów z illmatica czy z CL13.
Kluczem jest ich wspaniałe prowadzenie - przejście w tą "beczkę" (?) hipnotyzuje mnie za każdym razem.
Człowiek z wizją Quiss robił na tamte czasy rzeczy wyprzedzające epokę - okupił to efektami ale dał przykład jak linking powinien wyglądać.
Jak nie docenić przejść HCLa z EOD gdzie każdy efekt dosłownie przechodzi w drugi zamiast pizgania po $d020 i po moich oczach? A każdy part z EOD jest epicki i jest szczytem kodowania, chociaż może czasami nie wygląda lub jest nudny kolejną plazmą czy rotatorem.
Czemu np. nie przywalę się do Jackassera który zaserwował mnóstwo animek w swoich demach?
Bo on NIE OPARŁ NA TYM DEMA to były tylko upiększacze, a następujący po nich efekt zwalał z nóg (a co rubik part słaby?) i tu jest ta subtelna różnica dodania czegoś do przejścia a nie lekkiej roboty i rzucenia chłamu w stylu charczące sample - dziś pewnie bez samplera można to z PC konwertować.
Sam pisałeś Nitro, że demotywujące jest APSO, gdzie ze zwykłego lenistwa spalono i demo i mnóstwo topowej grafy