commodore 1541c druga zabawka
commodore 1541c druga zabawka
dostałem dziś stacje commodore 1541 jako niesprawdzoną problem z nią jest taki ze świecą dwie kontrolki i silnik cały czas pracuje .To co udało mi się zauważyć to grzejący się Mos 6502 i układy cr3 i cr 1 rewizja płyty to a . Po podłączeniu do komputerka i podaniu komendy "load"$",8 pojawia się "wyszukiwanie " i lipa ,a gdy wyłączę stacje i podam komendę wczytywania to "device not preset "czy coś takiego.
Re: commodore 1541c druga zabawka
Dioda od stacji musi zgasnąc. Wymień 6502.
na obecną chwile nie wiem skąd takową wytrzasnąć w necie tylko piszą ze to procek i tylko tyle a nie chce bebeszyć tej drugiej sprawnej stacji może jest jakiś zamiennik tej kostki
diode LED? Pierwszy lepszy sklep elektroniczny - ale to nie w niej problem.C64FAN pisze:na obecną chwile nie wiem skąd takową wytrzasnąć
to samo napisał @Nameless.C64FAN pisze:w necie tylko piszą ze to procek i tylko tyle
6502 - to procesor https://pl.wikipedia.org/wiki/Commodore_1541
czytaj ze zrozumieniem WIEM ZE TON NIE Dioda ,montował ktoś mos 6510 zamiast mos 6502
Zapomnij.
wiem doczytałem i nie pasuje, 6510 ma dodatkowe porty i/o i obszar pamięci koliduje ,nikt nic nie kombinował z zamiennikami albo współczesna produkcja ?? skąd takie coś można jeszcze zdobyć ?? nie chce kupować następnej stacji
możesz wsadzić z VIC20
a Jakby zamontować tam coś takiego 65C02 na necie piszą ze to jakaś ulepszona wersja 6502 co o tym myślicie bo nijak nie idzie skombinować tego procka mos 6502 vick-a nie chce bebeszyć