Silesia party 5 aka Sile5ia

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
skull
Grupa: samar

#861 Post autor: skull »

Recenzja spoko :)

Naprawdę nie wiem czemu, ale podobają mi się te raporty Sebastiana i czekam na nie. Mimo, że przoduje w nich najbardziej jego własne ego, traktuję to już jako swoisty folklor sceny - po prostu zabawne.

Tak, dopiero teraz można powiedzieć że SP5 to już historia, czas na kolejne party...
Bo pecet to zwykły banan...

Awatar użytkownika
wackee
Grupa: Arise
Kontakt:

#862 Post autor: wackee »

Nieścisłości kilka w raporcie się znalazło. Chociażby urojenia Sebaloza że Arise kiedykolwiek robiło demo na Silezję 5 i nie zdążyło ;)

Jak zwykle raport mocno masturbacyjny, ale fakt faktem że party bez raportu Sebaloza to tak jakby nie ten tego.

"Małe dentro Wacka"... No cóż, widocznie perły przed świnie :) zresztą Sebastianie możesz sobie odpalić nagrania video i całymi dniami porównywać aplauz podczas Twojego efektu z aplauzem podczas skodowanego przeze mnie gołębia w 47 klatkach ;) przynajmniej jest dowód że takowy był, chociaż w Twojej równoległej rzeczywistości pewnie nie odnotowałeś.
Arise - keeping your eyes wide open since 1991.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#863 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

wackee pisze:Chociażby urojenia Sebaloza że Arise kiedykolwiek robiło demo na Silezję 5 i nie zdążyło ;)
Urojenie wzielo sie z rozmowy na lotnisku w Pyrzowicach po powrocie z X. Powiedzialem ze robimy demo i zapytalem: zrobicie demo na Silesie? Chwila wahania. Tak. Uscisk dloni.

To ze Apparatus jest takie dobre wyszlo tez troche dzieki temu, ze myslelismy ze robicie powazne demo na Silesie.
wackee pisze:"Małe dentro Wacka"... No cóż, widocznie perły przed świnie :)
Male, bo zajmuje tylko 46kb i to juz po scrunchowaniu!
Nie oburzaj sie tak, to jest raport z party a nie recenzja dentra.
wackee pisze:zresztą Sebastianie możesz sobie odpalić nagrania video
i całymi dniami porównywać aplauz podczas Twojego efektu z aplauzem podczas skodowanego przeze
mnie gołębia w 47 klatkach ;) przynajmniej jest dowód że takowy był, chociaż w Twojej równoległej
rzeczywistości pewnie nie odnotowałeś.
Znalazlem nagranie Apparatusa i jest tam ten twoj dowod takowy:
www.youtube.com/watch?v=RFxm6xA9c80#t=3m15s
wackee pisze:Natomiast chciałbym podziękować za nagranie filmu z momentu democompo kiedy leciało Inside 2.
Bezcenne wspomnienie, dzięki temu mogę je sobie odtwarzać od czasu do czasu "na motywację"
Gdybym byl w Twojej rzeczywistosci to uznalbym to za chore :)

Ja jako motywacje nie ogladam nagran swoich produkcji, tylko reakcje publicznosci na moje ulubione dema spod szyldu konkurencji.

http://www.youtube.com/watch?v=k-yUeEaWhx8
Desert Dream remake LIVE, c64 demo by Chorus and Resource

http://www.youtube.com/watch?v=8kJz_Xfb ... re=related
Edge of Disgrace with live audio

http://www.youtube.com/watch?v=0L-gllUt ... re=related
Mekanix by Booze Design, "live" at X 2010

http://www.youtube.com/watch?v=9kmmlk15 ... re=related
We Are New by Fairlight, "live" at X 2010

http://www.youtube.com/watch?v=c7l3XYQf ... rofilepage
Pimp my Snail by Camelot, "live" at LCP 2011

http://www.youtube.com/watch?v=Yo7uXaV6 ... rofilepage
blureu by crest, 2010. "live" from breakpoint 2010.

To sa tylko nagrania, a najlepsze jest ogladanie tych dem live na party podczas kompo. Efekt jakby bylo sie w mlynie na meczu :)

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#864 Post autor: wackee »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:Gdybym byl w Twojej rzeczywistosci
W tym temacie nasze zbiory mają zbyt małą część wspólną, która dodatkowo kurczy się z czasem :)

I masz problemy ze zrozumieniem. Nie sugerowałem że na Twoim efekcie nie było aplauzu, tylko że był również na ledwo przez Ciebie odnotowanym "tylko małym dentrze Wacka" :)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#865 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

ok, przyznaje ze ten golabek byl wyklaskany przez 2 sekundy na party :)

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#866 Post autor: wackee »

Sebaloz/Lepsi.De pisze:ok, przyznaje ze ten golabek byl wyklaskany przez 2 sekundy na party :)
Jako tak zwany "niekoder", tudzież "lda-sta-koder" uznaję to za jeden ze swoich większych scenowych sukcesów ;) masz prawo tego nie rozumieć.

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#867 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

Wacek, na X bede klaskac tylko dla Ciebie :)

Awatar użytkownika
nes
Grupa: Impact

#868 Post autor: nes »

A czy ta pionowa przerwa na 1 pixel w Apparatus przy upscrollu na prawej belce na początku jest celowa?
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#869 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

nes pisze:A czy ta pionowa przerwa na 1 pixel w Apparatus przy upscrollu na prawej belce na początku jest celowa?
Tak. Klaszcz :)

zielok
Kontakt:

#870 Post autor: zielok »

Sebaloz/Lepsi.De pisze: To ze Apparatus jest takie dobre wyszlo tez troche dzieki temu, ze myslelismy ze robicie powazne demo na Silesie.
Ja tylko powiem, że dla mnie nie miało to żadnego wpływu. Zawsze chce zrobić jak najlepsze demo.

elban
Grupa: aRise

#871 Post autor: elban »

Malysz polskiej sceny ;)
was twenty, is five, my friend...

Awatar użytkownika
wackee
Kontakt:

#872 Post autor: wackee »

zielok pisze:Ja tylko powiem, że dla mnie nie miało to żadnego wpływu. Zawsze chce zrobić jak najlepsze demo.
Haha czyli standardowo - dorabianie filozofii po Sebalozowemu nie umiera nigdy :)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De

#873 Post autor: Sebaloz/Lepsi.De »

wackee pisze:Haha czyli standardowo - dorabianie filozofii po Sebalozowemu nie umiera nigdy :)
Jakie dorabianie? Demo robilo 5 osob. Na Zieloka nie mialo wplywu. Chyba tylko na mnie to mialo wplyw, ale nie byl to duzy wplyw, dlatego uzylem slowa "troche". Szukanie blednych teorii nie umiera nigdy :)

Awatar użytkownika
Hornet
Grupa: Agony Design

#874 Post autor: Hornet »

hardcorowa impreza....wybaczcie,ze dopiero teraz pisze ale jak pare juz kurde osob wie nie mam netu, nie mam kompa (pozac64) i nawet mi z tym dobrze..Natychmiast muszę przyznać,że uwielbiam Randalla, kocham go i zrobie mu kiedyś cudo na kółkach...Zielokowi dziękuję za podwiezienie do domu w Siemianowicach, otwierałem okno bo rzygać mi się chciało ale w środku nocy można rzygać tu i ówdzie....i oczywiście Zielok zrobił coś fantastycznego z tym demoskiem, czysty nokaut, niesamowity stuff, odlot, etc.etc.etc....kosmos....Strasznie mnie to rozwaliło ale czułem się kurewnie honorowy i przypominając pewne fakty sprzed 15-16 lat prawie chciałem Zielokowi zrobić loda...Demo zrobił bezbłędne! Nie wierzyłem Sebastianowi,że Lepsi cuda poczarują - zdruzgotany jestem....Kolejna osoba, która mnie zgniotła to Dezert, ja pindole, co za gosc! I to z Chargedu! Moja pierwsza ukochana grupa, do jej maga pisałem teksty i wtedy miałem tylko styk z Cronosem i Compodem ale nie z Dezertem! Odlot! Kolejny odlot to demko Asphyxii puszczone na fullskrinie, ta muzyka mnie zwalala z nog (i te piwa tez). Oczywiście Raf i Volcano to osobna sprawa, jak usłyszałem,że to ostatnia impreza to słabo mi się zrobiło.....push'em push'em!!!! Fantastyczna Silesia!!!!!! Po prostu zrobiliście coś niebywałego! Aha...Moog dzięki.....dzięki.....rozliczymy sie.....Elban to osobna rzecz...Elbaniastego widziałem na wielu imprezach ale tym razem poszedł po bandzie, był tak zajebistym animatorem imprezy że głowa mała!!! Szacunek!!! I jeszcze te teksty ze śpiwora do Sebaloza.........czysty odlot......

pozdrawiam

Mirek
aka Hornet/Agony

Pozdrowienia dla Roberta i Sebastiana (orujo/mugu)
Oczko się urwało! Temu misiu!

kotrobot
Grupa: ŁYSI

#875 Post autor: kotrobot »

Czekam na 100% wersję dem Samar.
Apparatus podoba mi się coraz bardziej.
Propsy również dla Wacka.

Dawno nie było tak grubych polskich produkcji.
Olo forum atakuje. Żadnej litości nie czuje.

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#876 Post autor: booker »

Ja już w ogóle zapomniałem, ze te X-rotatory to były (w Batmanie?) na CPC przecież. Gdzieś na CPC napewno.

o tu http://www.youtube.com/watch?v=5ImoF4CoA_M

Ripostaaaaa!!! :)

No to jak, brakuje jeszcze obrotów XYZ "tylko" :D Nie musi być 50fps. 25 starczy :)
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

zielok
Kontakt:

#877 Post autor: zielok »

booker pisze:Ja już w ogóle zapomniałem, ze te X-rotatory to były (w Batmanie?) na CPC przecież. Gdzieś na CPC napewno.

o tu http://www.youtube.com/watch?v=5ImoF4CoA_M

Ripostaaaaa!!! :)

No to jak, brakuje jeszcze obrotów XYZ "tylko" :D Nie musi być 50fps. 25 starczy :)
Booker tylko, że to pierwszy raz na oczy widzę a szkoda bo jeden obiekt mi się podoba i tez bym go zrobił :) X-Rotatory w Apparatus to pomysł jest wzięty z Snapshot/Glance. A dokładnie to z ich tunelu. Wtedy sobie pomyślałem że w ten sam sposób można zrobić xrotatory i tak zrobiłem. A działo się to chwile po X2010.

Awatar użytkownika
nes
Grupa: Impact

#878 Post autor: nes »

Booker 10/10 :D

Zielok - pewnie sześcian byś dorobił, bo fajnie wygląda.

Mnie rozbiły scrolle - nie pamiętam czemu nikt na C64 o tym nie pomyślał że można w ten sposób na $d016 zrobić więcej niż 25 normalnych czy chyba rekord 28 albo 31 crest'u ;)
"A ile zrobisz pompek ?" (c) 2o11 eLban
http://apt.hopto.org/nes/impact/

Awatar użytkownika
isildur
Grupa: Samar

#879 Post autor: isildur »

kotrobot pisze:Czekam na 100% wersję dem Samar.
[/b]
Proszę o jeszcze trochę cierpliwości, możliwe, że coś będzie już w tym tygodniu (it's up to music artists).

Awatar użytkownika
isildur
Grupa: Samar

#880 Post autor: isildur »

Ahhh... tworzenie dem to nasza pasja... właściwi ludzie to wiedzą, a ponieważ się z tym nie obnosimy, szacunek do wszystkich ludzi Sceny nakazuje mi napisać, że w tym tygodniu niczego oficjalnie nie wydamy. Zapewniam jednocześnie , że nasze dema nie będą analogią do "Meet Crest". "I love the cube" zostanie wydane 5 stycznia 2012. Przy "Dream Travel" mamy problemy z dźwiękiem, ale mam nadzieję, że szybko się z tym uporamy.

Będę na bieżąco informował o postępach.

Kolejne, NOWE demo już zaczęło powstawać.

Isildur/Samar

ODPOWIEDZ