Co sie dzieje?

Dział przeznaczony na pogaduszki o naszej wspaniałej scenie.
Wiadomość
Autor
randall
Grupa: msl/esm

#41 Post autor: randall »

jak ktoś powiedział (kto?) "scenowanie to nie rurki z kremem".
nie przejmuj się - Tomkiem zwłaszcza, on lubi wyłącznie muzyków ;) - tylko rysuj.

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#42 Post autor: carrion »

Randall - mistrz ciętej riposty ;) lubię cię coraz bardziej za takie teksty

fajnie się zrobiło - dramat zaczyna się rozwijać, nowi aktorzy wchodzą na scenę... wszedłem właśnie z roboty i widzę fajne komentarze - zaraz wracam i pobawimy się dalej. :twisted:
c64portal.pl, retronavigator.com

Awatar użytkownika
Roody
Grupa: sabat

#43 Post autor: Roody »

cała Polska przeprasza za carriona.....
www.żal.pl

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#44 Post autor: carrion »

http://www.żal.pl/

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/xn--al-vva.pl/htdocs/wp-content/plugins/wp-facebook-like-this/wp-fblikethis.php:317) in /var/www/virtual/xn--al-vva.pl/htdocs/wp-includes/pluggable.php on line 865

faktycznie żal!
że nie potraficie php skonfigurować.
[edit]
aaa to wordpress - jak miło. nie czytało się README.txt ?
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2011, 19:24 przez carrion, łącznie zmieniany 1 raz.

k.

#45 Post autor: k. »

no ja też przepraszam, koledze się ulało ;P

Awatar użytkownika
Roody
Grupa: sabat

#46 Post autor: Roody »

hehehhehehe....ano żal.......wkręt przyjęty

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#47 Post autor: carrion »

-oooh say can you see.....
-play ball!
let the flame war, drama, trolling, you-name-it begin...
Piesiu pisze: no cóż jest chociaż okazja, żeby się przywitać :).
witamy! prawie półtorej roku od zarejestrowania. fajnie, że się odważyłeś zapostować.
ot taka uszczypliwość na początek
do ciebie też roody :)
Piesiu pisze:, a dlaczego akurat wymieniłem Carriona, bo miałem niewątpliwy zaszczyt pokonać go w bezpośredniej walce (Forever C), a nauczony doświadczeniem, wiem że takie nieoczekiwane porażki w compotach niektóre osoby bardzo bolą (sam też tego doświadczyłem),
bardziej mnie zabolała porażka na LCP 2 lata temu.
Piesiu pisze:, wracając do sceny Spectrumowej, dorobiłem się na niej kilku zagożałych "miłośników" moich pixeli, którzy notorycznie depczą mnie w głosowaniach i przyczepiają do każdego pixela,
ale ja naprawdę lubię twoje pixele. i ogólnie nie chodzi mi o jakość twojej grafy tylko o to że jako nowy i jako że csdb jest słabe byłeś na pierwszym miejscu. szczerze powiem że bardzo lubię twoje prace - np tę na atari z takim niby smokiem i 2 panami - ala japoński styl - jeśli to nie jest przerys to Wielki szacun! serio
scena to więcej niż tylko jeden/dwa obrazki a scena c64 to duuużo więcej. np wg wacka to też ksywa wypracowywana przez lata...
i jako atarowski lamer nie masz prawa wyprzedzić Heina (DUTCH BREEZE), VETO (wszystkie gry kiedy na gówno mówiliśmy papu a na muchy ptafty(internal elysium joke) ) w czartsach
co do lamerów - to taka retoryka z tymi lamerami - ja np za lamera uważam każdego kto nie jest commodore :) a zwłaszcza jeśli jest z atari demosceny --- nawet jak to piszę to taki jakiś oksymoron dla mnie
atari demoscena ?
czarna bielizna? - niby jest ale jakoś tak bez sensu brzmi...
rozumiesz?
dzisiaj u mnie w robocie był (przez przypadek) voyager (hi bartek mam nadzieję że cię namówiłem na kolejnego flamewara na c64scene.pl)
który powiedział że atarowcy to najpierw robią sobie wypas sprzęt (ram, rozszerzenia, itp) a potem wymyślają jakie demo na to napisać - nie wiem czy tak jest ale jakoś tak fajnie/śmiesznie zabrzmiało i pasuje mi do obrazka całości - atari to nie jest demo scena - to jest demoscena wannabe! pokusiłem sięi przeczytałem ostatnie chartari #1 i trochę waszych komentów na waszych portalach - też by mi było przykro jak by się prawdziwa demoscena ze mnie śmiała a jeszcze na dodatek moi najlepsi ludzie przenosili do przeciwnych obozów...
Piesiu pisze: jednak żaden z nich nie napisał o mnie "pIESIU", ba nawet nie obraził moich Kolegów Atarowców nazywając ich wszytskich hurtem "lamerami", na takie uprzejmości musiałem poczekać do tej chwili, a stało się to na tak zacnej i największej scenie jaką jest scena C64 i to od kogo napłynęły te uprzejmości, od razu od najlepszego polskiego grafika, jestem po prostu zaszczycony ;)
aj tam zaraz najlepszy. najlepszy to jest np Valsary a dalej... Hein, Mirage i Mermaid
ja po prostu nauszyłem się paru trików przez te 20 lat (kurwa kocierobocie to faktycnie 20 lat!)
i wiem jak łapać falę... ale skoro uprzejmość za uprzejmość to :
piesia uważam za najlepszego grafika na atari (waham się z oozem ale jego grafy są powtarzalne - zastanawiam się na ile to jest styl a na ile g2f.) i na c+4 i na specu... co do c64 to musisz poczekać! ale dobrą falę złapałeś.

c64 scena jest konserwatywna (a przynajmniej ja jestem ale ostatnio X chyba pokazał to samo)
Wszyscy tutaj wiemy że c64 demoscene (czyli tam gdzie demoscena powstała) jest najlepsza.
reszta 8-bit (amigi też bo ilu c64 grafików teraz zaczyna na amidze? a ilu amigowców na c64?) chciała by być taka jak my (a nie chce!? wide chartari #1).
i nie próbuj się usprawiedliwiać - żałosne jest pisanie że przesiadłeś się z c64 na atari.
zrób jeszcze trochę grafik i dem a powiem że jesteś najlepszym grafikiem na c64.
Piesiu pisze: Żywię nadzieję że przy najbliższej okazji nakładzie mi on po gębie i napluje w twarz, już się normalnie nie mogę doczekać :P.
:P

sorry - nie mam szalika C= aby umawiać się na ustawki!!!
wolę siłę argumentów niż argument siły.

to co mogę ci zaproponować to pojedynek na pixele....
na każdym party gdzie wystawisz grafę (i kurna nie mówcie patafiany (Raf!?!) )że się fajnie wątek nie kończy!) daj znać nawet na priv (na prv jestem bardziej przystępny)
ja cały czas zmagam się z pic'iem ale nie wiem czy nadaje się na easter party czy po prostu nie zostawić go do kolekcji.... która, nie wiem czy wspominałem - soon

uff to narazie tyle, ale liczę że będzie CDN...
i ci bardziej wytrwali zostaną na dalsze odcinki dramatu, Randall? jakieś riposty?

offtopic:
Raf aha jeśli przelewy to obowiązkowa aktywność (napisz!) to przeleję zaraz po 1 maja tak jak przelałem w zeszłym roku 150 czy 180 bo nie pamiętam dokładnie - Rafał?

całuję!
wujek el'Carjon!

k.

#48 Post autor: k. »

Znaczy się, wujku polskiej Sceny, carrion chcesz aby Raf napisał do Ciebie po kasę???

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#49 Post autor: carrion »

Kisiel no chyba tak.
Skoro juz publicznie poinformowal ze jeszcze nie zaplacilem...

k.

#50 Post autor: k. »

No a ja zrozumiałem ze on ma jakiś z Tobą konwers na prv dlaczego nie ma Twojego imienia jako sponsora Sp5... Kurde no, dogadajcie się jakoś o co kaman ;)

Awatar użytkownika
booker
Grupa: MultiSyte Labz

#51 Post autor: booker »

Karion bedziesz znany jako burak polskiej demosceny, zobaczysz :lol:
Takibardzodługipodpissetuszczelecobyśmiałchwilkęoddechuaizadumymożeewentualniewkurtegozestraciłeśpółminutyżycianaczytanietekstuoniczym.

Piesiu

#52 Post autor: Piesiu »

Carrion pisze: ale ja naprawdę lubię twoje pixele. i ogólnie nie chodzi mi o jakość twojej grafy tylko o to że jako nowy i jako że csdb jest słabe byłeś na pierwszym miejscu. szczerze powiem że bardzo lubię twoje prace - np tę na atari z takim niby smokiem i 2 panami - ala japoński styl - jeśli to nie jest przerys to Wielki szacun! serio
Cieszę się, że lubisz moje pixele :), tym bardziej dziwią mnie Twoje niskie oceny moich rysunków na C64, co do "smoka z panami" (a tak naprawdę przedstawiciela wymierającego rodu syrenów, wleczonego na ubój ;)) to nie jest to przerys, zresztą jak wszystkie moje rysunki dla sceny, nie bawią mnie przerysy/podpórki/referencje/skany, czy jak tam kto jeszcze nazywa tę formę demoscenowej "sztuki".
Carrion pisze: co do lamerów - to taka retoryka z tymi lamerami - ja np za lamera uważam każdego kto nie jest commodore :) a zwłaszcza jeśli jest z atari demosceny --- nawet jak to piszę to taki jakiś oksymoron dla mnie
atari demoscena ?
Różnie pojmujemy określenie -lamer-, dla mnie to określenie negatywne, wręcz obraźliwe, na które sobie trzeba "zasłużyć" jakimiś haniebnymi czynami :), Ty przyznajesz je z automatu, nawet ludziom, z którymi nigdy nie miałeś kontaktu i pewnie w ogóle niewiele o nich wiesz. Używając go na okrągło w stosunku do mnie, czy ogółu sceny atarowskiej, najzwyczajniej mnie obrażasz.
Carrion pisze: piesia uważam za najlepszego grafika na atari (waham się z oozem ale jego grafy są powtarzalne - zastanawiam się na ile to jest styl a na ile g2f.) i na c+4 i na specu... co do c64 to musisz poczekać! ale dobrą falę złapałeś.
Dziękuję, chociaż oczywiście Twoja opinia jest wielką przesadą zwłaszcza (idąc Twoim tokiem rozumowania), że na scenie Atari jestem obecny zaledwie od 14 miesięcy, na ZX od 10 miesięcy, a na +4 od miesiąca :P i wg Ciebie, tam już jestem najlepszy, zaś na C64 (gdzie "jestem" oficjalnie od 6 m.) mam siedzieć w kącie póki nie narysuje sterty grafik, i Ty nie zdecydujesz, ze już nie jestem lamerem, nawet pomimo tego, że to właśnie na C64 zaczynałem rysować jakieś 20 lat temu (chociaż wszystko co w tych zamierzchłych czasach zrobiłem dawno szlak trafił i dobrze).
Carrion pisze: i nie próbuj się usprawiedliwiać - żałosne jest pisanie że przesiadłeś się z c64 na atari.
W kwestii tego co jest tutaj żałosne też mamy różne wizje, co do przesiadania się to oczywiście był żart, mam taki wielki tyłek, że siedzę jednocześnie na kilku retro kompach ;) (C64/C+4/Amiga/ST/XE/F030/CPC/ZX...) i nigdzie nie muszę się przesiadać.
Carrion pisze: to co mogę ci zaproponować to pojedynek na pixele....
na każdym party gdzie wystawisz grafę (i kurna nie mówcie patafiany (Raf!?!) )że się fajnie wątek nie kończy!) daj znać nawet na priv (na prv jestem bardziej przystępny)
Bardzo chętnie tylko proszę niech to będą prawdziwe ręcznie stawiane -pixele-, a nie jakieś podpicowane fotki, czy rendery (to z kolei taka moja drobna uszczypliwość ;)). Na Revision nie wystawiam, bo zdaje się, że trzeba tam być osobiście, a ja niestety nie zamierzam, zresztą i tak wstępnie zacząłem, z myślą o tym party, pixelować grafę nie na C64, a na A500.
Carrion pisze: uff to narazie tyle, ale liczę że będzie CDN...
i ci bardziej wytrwali zostaną na dalsze odcinki dramatu, Randall? jakieś riposty?
Ja mam nadzieję, że darujemy sobie ciąg dalszy, bo to w tej formie, gdzie Twoim głównym argumentem jest to, że ja jestem "lamerem z Atari" nie ma dla mnie sensu.

k.

#53 Post autor: k. »

Piesiu pisze: ...mam taki wielki tyłek, że siedzę jednocześnie na kilku retro kompach ;) (C64/C+4/Amiga/ST/XE/F030/CPC/ZX...) i nigdzie nie muszę się przesiadać.
Mam pytanie, masz ten cały sprzęt w domu??? Co żona na to :)

Piesiu

#54 Post autor: Piesiu »

kisiel pisze:
Piesiu pisze: ...mam taki wielki tyłek, że siedzę jednocześnie na kilku retro kompach ;) (C64/C+4/Amiga/ST/XE/F030/CPC/ZX...) i nigdzie nie muszę się przesiadać.
Mam pytanie, masz ten cały sprzęt w domu??? Co żona na to :)
Nazbierało się tego sprzętu trochę :), no cóż żona jak nietrudno się domyślić nie jest zachwycona moimi "zbiorami" :D, ale jakimś cudem udaje nam się osiągać konsensus, w tej chwili wygląda to tak, że na biurku, na którym mam peceta, mam również na stałe monitor 1084s i rotacyjnie po jednym retro kompie z osprzętem, reszta w tym czasie grzecznie czeka na swoją kolei poupychana w bezpiecznym miejscu :).

Awatar użytkownika
carrion
Kontakt:

#55 Post autor: carrion »

kilka moich słów na zamknięcie tematu:
- kwestia lamera to chyba kwestia definicji. dla mnie słowo lamer nie jest tak mocne jak zapewne piesiu/all odbieracie. no ale trudno ten problem mnie jakoś specjalnie nie boli
- ja tez nie startuje w easter party
- w csdb ocena 7(tyle dawałem zdaje się grafiką piesia) jest wg mnie bardzo pozytywana, efekt bierze sięstąd że mało kto daje poniżej 5 a to też błąd systemu oceniania w csdb. skala jest 1-10 a 7 to ponad przeciętną (5)

-zaczynam sobie pixlować na C+4 ale tutaj jestem jeszcze dość lamerski
i tyle
koniec.

ODPOWIEDZ