Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Moje nowe Commodore 128D :)

Miejsce gdzie śmiało możemy porozmawiać o wszystkim, co dotyczy młodszego brata Commodore 64.
Wiadomość
Autor
kaka
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 27, 2010 7:04 pm

Moje nowe Commodore 128D :)

#1 Postautor: kaka » pn wrz 27, 2010 7:13 pm

Witam wszystkich

Dziś stałem się posiadaczem wspaniałego zestawu:

Commodore 128D + monitor zielony ( chyba uszkodzony bo na dole jakieś dziwne paski)

2 x catridge = black box oraz jakiś drugi z dwoma przyciskami niestety z nim komputer nie startuje poprawnie.

3 x joy

1 x drukarka

Magnetofon

ze 20 dyskietek niestety z żadnej z nich nie dało sie nic odczytać
kilka kaset

Do tego trochę literatury głównie po niemiecku :(

Jeszcze nie wiem czy to sobie zostawię czy allegro.

Jak narazie chciałbym to cudo uruchomić i popykać w jakieś gierki..

W domu wszyscy stukają się w głowy.. Musze się nacieszyć :)

Pozdrawiam

DJ Gruby

#2 Postautor: DJ Gruby » pn wrz 27, 2010 9:20 pm

Prowokacja!

kaka
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 27, 2010 7:04 pm

#3 Postautor: kaka » pn wrz 27, 2010 9:24 pm

jaka prowokacja..

Muszę to wyczyścić. Podobno drukarka jest sprawna. Szukam softu pod tryb cpm i zastanawiam się jak to wrzucić na komode.

wersja 128dcr - posiada metalową obudowę komputera? Bo moja jest metalowa ciężkie to jak diabli.

kaka
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 27, 2010 7:04 pm

#4 Postautor: kaka » wt wrz 28, 2010 4:08 pm

nie mogę edytować więc pisze: Ktoś chętny na tez zestaw? Jest do tego jeszcze myszka.

comankh
Posty: 1207
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

#5 Postautor: comankh » wt wrz 28, 2010 5:09 pm

handelek to w innym dziale chyba.

k.

#6 Postautor: k. » wt wrz 28, 2010 7:05 pm

kaka a od kiedy ty masz c128 bo ostatnio się nie chwalił.

kaka
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 27, 2010 7:04 pm

#7 Postautor: kaka » wt wrz 28, 2010 7:15 pm

ja jestem tu od wczoraj :)

a komputerek dostałem od pewnego starszego Pana za czteropak :) ile może być wart ten zestaw? jeszcze nie wiem czy komputer zostanie u mnie.

k.

#8 Postautor: k. » wt wrz 28, 2010 7:28 pm

no jak dla mnie 50PLN jak pokryjesz koszty wysyłki.

kaka
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 27, 2010 7:04 pm

#9 Postautor: kaka » wt wrz 28, 2010 7:40 pm

x 10 :)

k.

#10 Postautor: k. » wt wrz 28, 2010 8:06 pm

faktycznie teraz się licytacja zrobiła. A jarmark w innym dziale.


Wróć do „Strefa 128”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości