Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

C128d podmiana stacji, współpraca z ultimate

Miejsce gdzie śmiało możemy porozmawiać o wszystkim, co dotyczy młodszego brata Commodore 64.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kmeg
Posty: 422
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 3:33 pm
Grupa: Albion Crew

C128d podmiana stacji, współpraca z ultimate

#1 Postautor: kmeg » sob lis 22, 2014 9:16 pm

Poluje na C128D ale mam parę pytań do znawców:
- daje się podmienić wewnętrzne 1571 na 1541 I/II? - chodzi o brak kompatybilności niektórych loaderów
- Ultimate 1541 działa bez problemów?

Z tego co pamiętam to do 128D/DCR pakowali dwa rodzaje VICów, które się trochę różnią, płyta główna też się różniła - jak daleko obu zestawom do kompatybilności z większością c64 (z perspektywy dem).

Awatar użytkownika
kenji
Posty: 686
Rejestracja: ndz wrz 06, 2009 8:58 pm
Grupa: Dream

#2 Postautor: kenji » sob lis 22, 2014 9:24 pm

Jakiś czas temu sprzedałem swoje 128D, ale z tego co pamiętam to w przypadku Ultimate był problem ze stacją dysków. Zamontowana w komputerze ma ustawiony numer 8 i przez to były spore kłopoty. Przełącznika sprzętowego nie ma.
Co do reszty pytań to nie wiem.
. : dream : .

Awatar użytkownika
kmeg
Posty: 422
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 3:33 pm
Grupa: Albion Crew

#3 Postautor: kmeg » ndz lis 23, 2014 12:04 pm

kenji pisze:Jakiś czas temu sprzedałem swoje 128D, ale z tego co pamiętam to w przypadku Ultimate był problem ze stacją dysków. Zamontowana w komputerze ma ustawiony numer 8 i przez to były spore kłopoty. Przełącznika sprzętowego nie ma.
Co do reszty pytań to nie wiem.


Dzięki, znalazłem już opis jakiegoś moda do odłączania / zmiany numeru.


Wróć do „Strefa 128”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość