Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

C128D (plastik) i zmiana numeru drive'a

Miejsce gdzie śmiało możemy porozmawiać o wszystkim, co dotyczy młodszego brata Commodore 64.
Wiadomość
Autor
wieczor
Posty: 9
Rejestracja: pn cze 30, 2014 1:45 am

C128D (plastik) i zmiana numeru drive'a

#1 Postautor: wieczor » pn cze 30, 2014 1:50 am

Piszę w końcu tutaj bo zaraz mnie coś trafi :) Dostałem C128D (nie CR) i chcę sobie zainstalować wewnętrzny SD2IEC - problem polega na tym, że wpadłem na pomysł, że może być przydatny switch do zmiany numeru wewnętrznej stacji np. na 9 jakby mi wypadło że SD ma być jednak 8 (ponoć czasem trzeba). Grzebię po sieci już parę godzin i widzę opisy takiego switcha ale tylko do blaszaka, a płyta stacji tu jest zupełnie inna... Wszędzie jest zawsze odpowiedź, że owszem się da ALE JAK? :)

Wiem że można to switchować programowo, ale szczerze to wolałbym zgrabny przełączniczek :)

Awatar użytkownika
Sebaloz/Lepsi.De
Posty: 3549
Rejestracja: ndz wrz 14, 2008 12:02 am

#2 Postautor: Sebaloz/Lepsi.De » pn cze 30, 2014 2:17 am

Dobry Wieczór :)
__________________________
Socjopatyczna Legia Commodore

wieczor
Posty: 9
Rejestracja: pn cze 30, 2014 1:45 am

#3 Postautor: wieczor » pn cze 30, 2014 3:10 am

Dobry :) Jak widzisz zapuszczam się w inne obszary sceny ;) Z tym sprzętem moje doświadczenie na razie sprowadza się do odpalania gier, ale kto wie ;)


Wróć do „Strefa 128”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości