Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

C 128D a SD2IEC

Miejsce gdzie śmiało możemy porozmawiać o wszystkim, co dotyczy młodszego brata Commodore 64.
Wiadomość
Autor
Marek77z
Posty: 1
Rejestracja: sob gru 07, 2013 7:36 pm

C 128D a SD2IEC

#1 Postautor: Marek77z » sob gru 07, 2013 7:42 pm

Witam .Posiadam C 128D i niedawno zakupiłem SD2 iec .Problem polega na tym ze nie umiem zmienic nazwy nr interfejsu SD2 na 9,1 i uruchamia się razem z interfejsem stacja wewnętrzna co za kuca prace interfejsu .
Ktoś ma jakąś rade .

Awatar użytkownika
kenji
Posty: 692
Rejestracja: ndz wrz 06, 2009 8:58 pm
Grupa: Dream

#2 Postautor: kenji » sob gru 07, 2013 9:16 pm

W C128D nie da się w prosty sposób zmienić numeru stacji, nie bez ingerencji w sprzęt. Kombinuj z tym SD2IEC, musi być opcja na zmianę numeru urządzenia.
. : dream : .

comankh
Posty: 1201
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

#3 Postautor: comankh » ndz gru 08, 2013 2:31 am

sd2iec leci juz do mnie wiec bede niebawem zmagal si ez podobnym problemem.

Awatar użytkownika
skull
Posty: 758
Rejestracja: pn wrz 15, 2008 8:18 am
Grupa: samar

#4 Postautor: skull » ndz gru 08, 2013 9:42 am

Change device address OPEN1,current address,15,"U0>"+CHR$(new address):CLOSE1 - change sd2iec device number to new address
OPEN1,device address,15,"XW":close1 - this will save settings to eeprom (required if you want to set new device address as default)


takie rzeczy są opisane w sieci:
http://www.c64-wiki.com/index.php/sd2iec_(firmware)
Bo pecet to zwykły banan...

comankh
Posty: 1201
Rejestracja: wt wrz 08, 2009 12:10 pm
Kontaktowanie:

#5 Postautor: comankh » śr gru 11, 2013 10:26 am

no cóż, działa.


Wróć do „Strefa 128”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość