Skrypt forum został zaktualizowany
Wszelakie błędy, pytania oraz prośby o nową funkcjonalność zgłaszajcie w tym wątku

Blackbox v.3 nie działa program head fit od ustawienia głow.

Forum, na którym możemy pogadać o wszelakim oprogramowaniu na C64, grach, programach.
Wiadomość
Autor
mistrzluk
Posty: 1
Rejestracja: pt lut 26, 2016 2:24 pm

Blackbox v.3 nie działa program head fit od ustawienia głow.

#1 Postautor: mistrzluk » pt lut 26, 2016 2:33 pm

Witam, po wielu latach postanowiłem znów nabyć C64 z magnetofonem i cardrigem - Commodorek dotarł od mnie, odpalił się ładnie, przywitał:
"C-64 BASIC IMPROVED BLACK BOX V.3" i niby wszystko ok, bo mogę wpisać LOAD i ładować grę ale na koniec i tak mam ERROR więc chciałem ustawić głowicę w magnetofonku i wpisuję <-HF i obraz na chwilę robi się niebieski i wraca do BASICA, program od ustawiania głowicy się nie uruchamia, ale np gdy wpiszę <-YT to program do grania na klawiaturce działa. Co może być przyczyną że program od głowicy nie startuje?

Kiedyś (24 lat temu) miałem fajny cardridge na którym było chyba 7 gierek, jakieś formułki, cave, frog... i właśnei program do ustawiania głowic ale tam wybierało się go z menu, a tu goły basic i nie bardzo ogarniam o co chodzi.

Z góry wielkie dzięki za podpowiedzi.

Awatar użytkownika
wegi
Posty: 381
Rejestracja: wt lip 14, 2009 1:17 am
Grupa: ESM
Kontaktowanie:

#2 Postautor: wegi » pn maja 02, 2016 12:19 pm

Jak nie działa to go wyjep przez okno. Pewnie po 24 latach się rozprogramił eprom.

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1446
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#3 Postautor: wackee » ndz cze 05, 2016 10:23 am

Uszkodzony kart, musisz zakupić inny.
* jeżeli masz problemy ze zrozumieniem mojego posta albo wydaje ci się jakiś nieprzyjemny czy inne pierdypałki, to po prostu zapytaj. wyjaśnię.

KB777
Posty: 211
Rejestracja: czw wrz 03, 2009 11:21 am

#4 Postautor: KB777 » wt cze 07, 2016 10:52 am

Wacku, zabierasz nam leszczom z C64Power pracę, to my jesteśmy od odpowiadania na pytania "gdzie się wkłada Blek Boksa" i "jakie dyskietki pasują do C2N" ;)
always @(posedge Clk)

Awatar użytkownika
wackee
Posty: 1446
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 11:05 pm
Grupa: Arise
Kontaktowanie:

#5 Postautor: wackee » wt cze 07, 2016 12:43 pm

Ajmsory :( ;)
* jeżeli masz problemy ze zrozumieniem mojego posta albo wydaje ci się jakiś nieprzyjemny czy inne pierdypałki, to po prostu zapytaj. wyjaśnię.


Wróć do „Software”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości